Nyheter

Carson Palmer till Raiders

Bengals strejkande quarterback Carson Palmer fick tillslut som han ville. Mike Brown släpper honom till Oakland Raiders i en jätteaffär som kan innebära att västkusten svarta pirater får hosta upp två draftval i första rundan.

Det blev en hätsk stämning mellan Cincinnati Bengals föredetta quarterback Carson Palmer och den hårdföre ägaren Mike Brown när Palmer meddelade att han skulle gå i strejk om han inte fick byta lag. Brown sade att han inte några omständigheter skulle göra honom till viljes. Men nu har det alltså hänt och man kan inte klandra honom.

Carson Palmer går till Raiders mot ett val i första rundan 2012 och ett val i andra rundan 2013 med en liten knorr. Om Raiders vinner en slutspelsmatch någon av de två kommande säsongerna så ändras draftvalet i andra rundan till ett val i första rundan.

Det är ett högt pris att betala för en spelare som inte har spelat på länge, inte har spelat speciellt bra när han väl har spelat och som inte verkar ha återhämtat sig sedan axelskadan 2008.

Förutom timingen av Jason Campbells, quarterback i Raiders, skada så finns det två avgörande anledningar till att det här hände nu.

Den första heter Andy Dalton. Bengals unge rookie har varit mycket imponerande och om man ska tolka uttalanden från Bengals ägare Mike Brown så får man intrycket av att de verkligen tror på honom. Vilket de bör. De vill helt enkelt gå vidare med sitt mycket lovande lag och det här var något som var tvunget att göras. Det finns ett amerikansk uttryck som fritt översatt säger att man skär av sin näsa för att jäklas med sitt aniskte. Det var i stort sett det som Brown och Bengals hade sysslat med om de hade hållit på Palmer av ren envishet.

Den andra är Hue Jacksons, huvudtränare i Raiders, som känner både Mike Brown och Carson Palmer. Det är få lag som hade investerat så mycket framtid och pengar, Palmer har en mycket hög lön, i ett sånt osäkert kort. Men Jackson känner veteranen och tror på honom. Och han vill se sitt Raiders vinna nu.

Konsekvenser för Bengals

Det här var en lysande affär för Bengals. De har redan ett lovande lag med en ung quarterback som de tror på. De har mycket ung talang och ett väldigt bra försvar. De hade en grinig gubbe som förpestade organisationen och inte gjorde någon somhelst nytta. Nu har de blivit av med honom. Draftvalen gör att de kan fortsätta bygga på en framtid som ser ljusare ut än på länge.

Konsekvenser för Raiders

Ärligt talat har jag ingen aning om hur bra Carson Palmer är längre. Men jag gillar Raiders agressiva attityd. Det finns mycket bra med Raiders i dag och fansen borde vara lyckligare än på länge. De har en lysande running back i McFadden och ett helt gäng med snabba, unga och hungriga receivers. Palmer har en stor arm som kan utnyttja den snabbheten och han har faktiskt varit, även fast det var fem år sedan, en av ligans bästa quarterbacks. Självklart var det väldigt dyrt och de hade säkert kunnat få en hyffsad spelare för betydligt mindre. Det beror helt enkelt på vad Jackson kan kräma ur gamle Palmer.

Som en liten parentes. Raiders är 4-2 nu och möter Chiefs i helgen. Vinner de där så har de bye week, en veckas vila, innan nästa match och det brukar alltid innebära en bättre insats efter det. Och då ligger de mycket bra till för en slutspelsplats.

Vad tycker DU om affären?

Nyheter

To Top