Nyheter

Alla matcher – vecka 6

Nu har NFL säsongen kommit till vecka sex. Många intressanta fajter som vanligt och vi listar TV-matcherna och kör en kort genomgång av varje match. Vi kör igenom ungefär hälften av matcherna.

Vi går igenom matcherna en och en. De hetaste matcherna står i fetstil.

Den här gången körde det ihop sig lite med tid så vi kör bara igenom 19-matcherna. Kompenserar med en genomgång av omgången i veckan!


Tv-matcher (hemmalaget först):

Söndag 19.00 – TV10: New York Giants-Buffalo Bills

Söndag 22.15 – TV10: Tampa Bay Buccaneers-New Orleans Saints

Söndag 02.30 – TV10: Chicago Bears-Minnesota Vikings (repris måndag 19.00 Viasat Sport)

Måndag 02.30 – TV10: New York Jets-Miami Dolphins (repris tisdag 19.00 Viasat Sport)


Söndag. 9 oktober


Philadelphia Eagles hos Washington Redskins (19:00 PM)

Kanske veckans mest spännande match. Båda lagen spelar i samma division, Eagles (1-4) har varit en besvikelse och börjat säsongen illa medan Redskins (3-1) har imponerat och börjat säsongen mycket bra. Om Eagles torskar den här matchen så kan det bli tufft att ta sig till slutspelet. Michael Vick, quarterback, har samlat på sig mycket yards de senaste matcherna. Men tyvärr även en hel del turnovers. Eagles har fortfarande en hel del grundläggande problem. Den offensiva linjen har svårt att skydda Vick och man lyckas inte stoppa motståndarnas springspel. Dessutom tacklar man väldigt dåligt vilket resulterar i att spel blir större än vad de behöver. Redskins är motsatsen till Eagles. Man har ett av ligans absolut bästa och diciplinerade försvar. Laget har inte mycket stjärnor och ingen rejäl explosivitet att tala om i offensiven. De spelar tajt, för varandra och med självförtroende. Redskins är favoriter på hemmaplan men jag tror ändå att Eagles kommer att ta det här. För att de måste.

Fördel: Redskins


Buffalo Bills hos New York Giants (19:00)

Ännu en spännade match, enligt mig. Bills har börjat säsongen fantastiskt och deras offensiv är inte att skoja med. Giants har varit ojämna hittills och har som sagt en del bekymmer med skador. Frågan är om Giants kan hänga med Bills på poängtavlan. Men Giants på hemmaplan borde ha en god chans att besegra ett Bills som egentligen har spelat lite över sin förmåga hittills. Det gäller att de får stopp på Fred Jackson, running back, som har gjort en fantastisk säsong. Vinner Bills här och Eagles vinner över Redskins så är NFC East verkligen öppen.

Fördel: Giants


San Francisco 49ers hos Detroit Lions (19:00)

Två lag av ligans mest imponerande lag. 49ers är 4-1 och Lions 5-0. Alex Smith, quarterback, gör det han ska och har hittills lyckats undvika att kasta så många interceptions som han har en tendens att göra ibland. Alden Smith hade 2 sacks förra matchen och försvaret har verkliget klivit fram. Trots allt så ligger favoritskapet hos Lions på hemmaplan och med det där härliga självförtroendet. Isåfall tar de sin tionde raka seger och går till 6-0. Så jäkla kul med tanke på att de för två år sen gick 0-16. Men akta 49ers, dem är tuffa.

Fördel: Lions


St. Louis Rams hos Green Bay Packers (19:00)

Kan vara veckans spik. Packers har sett absolut lysande ut och Aaron Rodgers är ligans bästa quarterback just nu. Visst har man haft lite problem med sitt försvar och Rams kanske kan lyckas sätta lite poäng på tavlan. Men det kommer inte att räcka. Rams har inte sett bra ut alls och borta mot Packers är kanske den svåraste matchen man kan spela just nu.

Fördel: Packers


Carolina Panthers hos Atlanta Falcons (19:00)

Ännu en fajt mellan två divisionsrivaler. Falcons har grävt lite av ett hål och måste börja vinna snart. Det blir svårt för dem att sno förstaplatsen i divisionen från Saints och just nu har de Bus framför sig också. Panthers har förlorat fyra matcher hittills men inte någon med mer än en touchdowns marginal. Med Cam Newton som quarterback verkar de kunna utmana vilket lag somhelst. Men det är tufft att möta Atlanta hemma.

Fördel: Falcons


Jacksonville Jaguars hos Pittsburgh Steelers (19:00)

Steelers har väl inte övertygat hittills men den har matchen kommer de att vinna. I mina ögon så är Jacksonville ett av de sämsta lagen i ligan och Steelers ett av de bättre. Med en rookie quarterback mot ett mycket bra försvar med en bollmagnet som Troy Polomalu så räknar jag med ett gäng turnovers. Ben Roethlisberger såg skarp ut senast och kastade fem(!) touchdowns. Nej, jag spikar Steelers.

Fördel: Steelers


Indianapolis Colts hos Cincinnati Bengals (19:00)

Spännande match här, tycker jag. De gamla mot de unga litegrann. Colts utan Manning har visat sig vara rätt kassa och det vi ser i år kan vara slutet på deras storhetstid. Den här veckan möter man ett imponerande Bengals som har rensat ut de gamla gnällspikarna och har ett ungt och spännande lag. Andy Dalton, rookie quarterback, imponerar verkligen tillsammans med sin rookie wide receiver A.J Green. Försvaret i Bengals har också varit bra. Men Colts försvar och pass rush har åtminstone visat lite liv i år så det kan bli en spännande match.

Fördel: Bengals


Sedan finns det några riktigt grymma matcher senare på kvällen som vi tyvärr inte hinner kika närmare på inför. Men vi drar igenom dem efter helgen.

Resten av matcherna:

Cleveland Browns hos Oakland Raiders (22:05)

Houston Texans hos Baltimore Ravens (22:05)

Dallas Cowboys hos New England Patriots (22:15)

New Orleans Saints hos Tampa Bay Buccaneers (22:15)

Minnesota Vikings hos Chicago Bears (02:20)


Måndag, 17 oktober

Miami Dolphins hos New York Jets (02:30)


Vad ska DU se och vilken blir veckans skräll?

Nyheter

To Top