Nyheter

Alla matcher – vecka 7

Nu har NFL säsongen kommit till vecka sju. Det är lite kaos i ligan just nu känns det som och många nya quarterbacks kommer att starta. Vi listar TV-matcherna och kör en kort genomgång av varje match.

Vi går igenom matcherna en och en.


Tv-matcher (hemmalaget först):

Söndag 19.00 – TV10: Detroit Lions – Atlanta Falcons

Söndag 22.15 – TV10: Minnesota Vikings – Green Bay Packers

Söndag 02.30 – TV10: New Orleans Saints – Indianapolis Colts (repris måndag 19.00 Viasat Sport)

Måndag 02.30 – TV10: Jacksonville Jaguars – Baltimore Ravens (repris tisdag 19.00 Viasat Sport)


Söndag, 23 oktober


Seattle Seahawks hos Cleveland Browns (19:00 PM)

Det var många som hade stora förhoppningar på Browns inför den här säsongen. Men de har inte lyckats prestera. Colt McCoy skulle slå igenom och ta Browns till slutspel. De har inte kommit upp i den nivån än men har ändå lyckats spela 2-3, vilket gör att de fortfarande har en chans. Men de ser ut som det sämsta laget i sin division där de konkurrerar med Steelers, Ravens och Bengals. Seahawks har en bra ”front 7” som man säger. Med det menar man att de har en bra defensiv linje och linebackers. Dock har dessa inte spelat på förväntad nivå. Man ligger dessutom nästan sist i samtliga offensiva statistikkategorier och nu verkar det som att Charlie Whitehurst ska ta över som quarterback för den skadade Tarvaris Jackson.

Fördel: Browns


Washington Redskins hos Carolina Panthers (19:00 PM)

Ett förvånansvärt bra Redskins åker och hälsar på överraskningslaget Panthers. Redskins har bärgat sina tre vinster med ett lysande försvar och ett mediokert anfallsspel. Till den här matchen tar man ut veteranen Rex Grossman mot den relativt oprövade John Beck. Räkna inte med att han tvingas göra alldeles för mycket. Ett tungt avbräck för Redskins, som gillar att köra mycket korta passar, är att Chris Cooley, tight end, är skadad. Panthers har sett bra ut men inte lyckats avsluta matcherna. Men de spelar med självförtroende som jag tillskriver en mild Newton-feber. Man har tuffa running backs med Williams i fronten och de utnyttjar Newton bra. Den unge rookien måste lära sig att bara kasta bort bollen ibland och spela lite mer taktiskt. Men det han har gjort hittills har varit mycket imponerande. Det har blivit en del interceptions i slutet på matcherna när Panthers har försökt att komma tillbaka men det får man räkna med. Försvaret spelar med ett fantastiskt självförtroende och senast mot Falcons var de mycket bra. De spelade för varandra och med en väldig intensitet. Jag tror att Panthers tar sin andra vinst här.

Fördel: Panthers


Chicago Bears hos Tampa Bay Buccaneers (19:00 PM)

Bears har fortsatt svårt att skydda Cutler som har imponerat på mig sin tuffhet och förmåga att kämpa sig in i matcherna. Det är inte konstigt att han kastar en del interceptions när han tvingas kasta två av tre kast med balansen på hälen medan han backar bort från motståndarnas blitz. Buccaneers har verkligen blandat och gett. Först blir de fullständigt utklassade av 49ers men sedan vinner de över ett mycket bra Saints. Men de har varit slarviga. Försvaret spelar inte bra och Bucs gör för mycket misstag. Mot Saints hade de bland annat feltajmade snaps och kastade en interception i fjärde kvarten då de ledde. De är ligans yngsta lag och ibland syns det lite mycket.

Fördel: Buccaneers


San Diego Chargers hos New York Jets (19:00 PM)

Chargers har som jag sagt tidigare vunnit sina matcher med mycket skador och utan att spela speciellt bra. Det ser jag som ett tecken på hur bra de kan vara när allt klaffar. Nu har de fått tillbaka ett par spelare. Vincent Jackson, wide receiver, till exempel och möter ett skakat New York-lag. Jets har inte varit bra, särskilt inte i offensiven. Mark Sanchez, quarterback, sprider bollarna både hit och dit och ibland undrar man om hans receivers blandar ihop sina routes för att det ser så illa ut. De talade innan säsongen om att nyckeln är att de måste få igång sitt springspel och det har de verkligen inte fått. De snittar runt 80 yards per match och det sätter alldeles för mycket press på Sanchez. Försvaret är Jets styrka och eftersom de har Darrelle Revis så ger det dem en fördel. Revis kan ensam täcka bort en receiver hela matchen och då får de en extra spelare att jobba med. Men de har inte lyckats med att stoppa motståndarna från att springa på dem.

Fördel: Chargers


Atlanta Falcons hos Detroit Lions (19:00 PM)

Det här kan vara veckans bästa match. Falcons gick 13-3 förra säsongen och i år skulle de gå hela vägen. Men de har inte varit i närheten så bra som de kan vara. Förra veckan hittade man ingen riktig rytm i anfallet mot Panthers och Newton hade inga större problem att flytta kedjorna mot dem. Det har blivit tydligt hur mycket sämre de är utan sin defensive end John Abraham, som sätter tryck på motståndarna. Den här matchen är han lite småskadad och vi får se hur mycket han spelar. Även Julio Jones är borta. Lions har lite problem de också, även fast de börjat fantastiskt och ligger 5-1, eftersom Jahvid Best är skadad. Man försökte byta till sig Ronnie Brown från Eagles men efter att Eagles hittat en hjärntumör på Lions spelare avbröts affären. Då var transferfönstret redan stängt.

Fördel: Lions


Denver Broncos hos Miami Dolphins (19:00 PM)

Den här matchen är främst intressant av en anledning. Tim Tebow. Quarterbacken som dominerade i college men som ”förståsigpåarna” anser aldrig kan bli något i NFL, på grund av att han inte är den bästa ”pocket passern”, ska starta matchen. Tebow är en springande quarterback. Han är stor och stark men kan ha problem med bollplaceringen i kastspelet. Han är dock en charmig kille som kan få laget med sig. Mot ett Dolphins i kris som är fullständigt värdelösa på hemmaplan kan det mycket väl gå vägen. Jag tror att Broncos och Tebow tar hem matchen. Men som ni ser på videon nedan så är det inte alla som tycker att han är så imponerande.

Fördel: BroncosHouston Texans hos Tennessee Titans (19:00 PM)

Texans har i år visat att de är ett lag som är att räkna med. Men nu har man förlorat två matcher i rad och möter divisionsrivalen Titans på deras hemmaplan. Dessutom saknar man sin stjärna Andre Johnson, wide receiver. Det är en mycket viktig match i en division som är helt öppen efter Colts och Jaguars kollaps. Titans har inte fått igång sitt springsspel och Chris Johnson, som vanligtvis är ett under av produktion, har inte varit bra. Man har sprungit minst i ligan och har klarat sig tack vare bra försvarsspel och överraskande bra spel från Matt Hasselbeck.

Fördel: Texans


Pittsburgh Steelers hos Arizona Cardinals (22:05 PM)

Steelers är Steelers. Försvaret dominerar och Ben Roethlisberger improviserar. Man släpper minst yards i ligan och fjärde minst poäng. De hittade inget riktigt flyt i offensiven i början av säsongen men i vecka fem kastade Roethlisberger fem tochdowns och man börjar utnyttja snabbheten hos Wallace. Cardinals har varit en stor besvikelse hittills. Larry Fitzgerald får inte lika mycket bollar från Kolb eftersom de inte har något annat riktigt hot. De har inte haft några svar. Försvaret visste vi redan att det var skakigt, särskilt i passförsvaret, och så har det fortsatt.

Fördel: Steelers


Kansas City Chiefs hos Oakland Raiders (22:05 PM)

Chiefs inledde säsongen på ett förskräckligt vis och det explosiva anfallsspelet såg ut som att det hade försvunnit helt. Sedan dess har det blixtrat till ibland och man har plockat några vinster men det ser inte bra ut. I Oakland blåser förändringens vindar. Först gick Al Davis bort, sedan skadade sig Jason Campbell och nu har man tagit in den pensionerade Carson Palmer. Om Palmer startar mot Chiefs så ska det bli fruktansvärt intressant att se hur det ska gå. Annars kan det bli Kyle Boller. Även om man bortser från cirkusen kring Palmer så är Raiders spännande igen. För första gången på 10 år.

Fördel: Raiders


Green Bay Packers hos Minnesota Vikings (22:15 PM)

Det obesegrade Packers har sett måttlöst bra ut. De är överlägset ligans bästa lag hittills och det här ska inte vara något problem. Donovan McNabb har blivit bänkad och nu ska rookien Christian Ponder in och leda laget som quarterback. Helt rätt drag i min mening och jag sade det under uppehållet att han skulle få komma in under säsongen. Vikings kommer inte att gå till slutspel i år och det är lika bra att Ponder får känna på hetluften. Men han kommer att få det hett om öronen. Adrian Peterson, running back, har i alla fall sett bra ut.

Fördel: Packers


St. Louis Rams hos Dallas Cowboys (22:15 PM)

Det här är spikvarning. Rams har spelat illa hela säsongen och saknar sitt underbarn Sam Bradford, quarterback, som är skadad. De har inte några offensiva vapen ens när Bradford spelar och snittar under 10 poäng per match! De har inte lyckats stoppa springspelet, sämst i ligan, och ser inte bra ut defensivt. Cowboys är ett lag som jag tror på även fast Tony Romo, quarterback, har bjudit på några hjärnsläpp. De har mycket talang på båda sidorna av bollen och även fast Felix Jones, running back, är skadad ska de lyckas dominera Rams försvar. Och då tror jag inte att Rams kan svara.

Fördel: Cowboys


Indianapolis Colts hos New Orleans Saints (02:20 PM)

Colts har varit i kris sen Manning skadade sig och även fast de har mycket talang i laget så verkar de inte kunna förvalta den överhuvudtaget. Anfallet är inte exceptionellt men man har ett bra försvar. Även fast Saints inte har övertygat de senaste två matcherna så har de kombinationen Sean Peyton, huvudtränare, och Drew Brees, quarterback, och kommer alltid att göra poäng. Saints kombinerar sitt anfall med alla dess verktyg med ett försvar som är bra men som har underpresterat. Mark Ingram, running back och rookie, har verkligen vaknat och hans cut vid hans touchdown senast vittnar om en ljus framtid.

Fördel: Saints


Måndag, 24 oktober


Baltimore Ravens hos Jacksonville Jaguars (02:30 PM)

Ravens har dominerat i de flesta matcherna hittills. Både försvaret och anfallet ligger i toppen i de flesta kolumner och det finns för många spelare som har varit bra för att räkna upp här. Man spelar med mycket hjärta och stoppar både passningsspel och springspel. Joe Flacco, quarterback, gör det han ska men måste höja sig några nivåer om Ravens ska kunna konkurrera mot de allra bästa. Ray Rice, running back, är ett kraftpaket som har sammanlagt 700 yards och gör mycket för att hjälpa Flacco. Jaguars är i fritt fall och Blaine Gabbert, rookie och quarterback, har inte hittat sin rytm ännu. Försvaret har inte varit dåligt och Maurice Jones Drew, running back, gör att springespelet alltid är relevant. Det hänger helt enkelt på Gabbert. Om inte Ravens tar det här så äter jag upp min hatt.

Fördel: Ravens


Vad ska DU se och vilken blir veckans skräll?

Nyheter

To Top