Nyheter

Cardinals vill sätta punkt för rivalens segersvit

Arizona Cardinals har gjort en bra säsong i år. Men självklart vill de avsluta med ett slutspel. Vägen dit börjar med en vinst över Seattle Seahawks på deras hemmaplan.

Fansen i Arizona har det inte lätt. Deras lag har trots en del motgångar gjort en väldigt bra säsong men ändå känns slutspelet nästan som en avlägsen dröm. Bruce Arians och hans spelare har vunnit nio av fjorton matcher men ligger bara på en tredjeplats i den egna divisionen.

Hoppet om ett slutspel lever fortfarande. Men Arizona Cardinals möter Seahawks och 49ers i sina två matcher. De måste vinna dem båda.

Den här veckan är utmaningen en bortamatch i Seattle. Troligtvis den svåraste matchen det går att spela i NFL nuförtiden. Seahawks har inte förlorat på CenturyLink Field på två år.Hur ska det gå till?

Cardinals har ett av ligans bästa försvar. Det är alltid det som är utgångspunkten för dem. Med en tung defensiv linje ledd av Calais Campbell, Jon Abraham och Darnell Dockett, och uppbackad av duktiga linebackers som Daryl Washington och Carlos Dansby, kan Arizona mäta sig med de flesta.

Det är inte alls omöjligt att föreställa sig dem hålla Marshawn Lynch under kontroll och Seattle till runt 20 poäng eller under. Den största utmaningen är så klart på andra sidan av bollen.

Carson Palmer kastar många interceptions och har svårt att hålla huvudet kallt när han möter en dominant pass rush. Seahawks har bland ligans bästa pass rush och producerade fem interceptions mot Giants förra veckan. Där har vi det stora frågetecknet. Den offensiva linjen måste storspela.

Arizona har två stora receivers på utsidan, Larry Fitzgerald och Michael Floyd. Men den här matchen lutar det mot att de viktigaste spelarna kan vara deras mindre killar. Bruce Arians älskar att kasta korta screens till Andre Robert och låta de stora killarna blockera istället. Han gillar också att kasta till sin explosiva running back Andre Ellington.

Där har Cardinals en ganska bra matchup eftersom Seahawks saknar sin snabbaste linebacker, K.J Wright. Seattle har haft ett makalöst bra special teams i år. De har bara tillåtit sammanlagt cirka 20 yards på punt returns på hela säsongen. Nu utmanas de av Patrick Peterson. Där skulle Arizona behöva ett stort spel, men visst kan det bli tufft.

Vi kan nog se fram mot en tuff match där båda lagen nog kan vara ute efter att statuera exempel. Arizona vill bli tagna på allvar och Seattle bygga upp en bra känsla inför slutspelet. Det lär hursomhelst bli underhållande.


Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Nyheter

To Top