Nyheter

Belichick ute efter revansch

En av de hetaste matcherna senaste åren har varit Baltimore Ravens mot New England Patriots. Som bekant har Patriots varit NFLs kanske största stormakt senaste åren. Mot Ravens har de alltid haft det tufft. Senast New England vann med mer än 6 poäng var 2004. Men det är ändå de två senaste årens fighter som varit fränast.

Om ni såg matchen så minns ni då Ravens kicker Billy Cundiff fick chansen att kvittera med ett field goal från 32-yards och skicka matchen till övertid i en av AFCs Wild Card matcher. Han missade. Baltimore-fansen trodde inte sina ögon.

Då lagen möttes igen förra säsongen var det mycket snack om hur den matchen slutat. Men fokus styrdes bort från det då Ravens wide receiver Torrey Smiths bror dog i en motorcykelkrasch natten före matchen. Smith fick beskedet 01:00 på söndag, tog bilen till Virginia för att vara med sin familj. Sen tog han bilen tillbaka till Baltimore för att möta upp med laget. Känslomässigt förstörd och med endast en timmes sömn från lördagen stod Torrey Smith med i startelvan mot deras rivaler. Han sågs gråta under uppvärmningen och på bänken, alla kunde se att han var helt förstörd. Smith svarade med att fånga två touchdowns, det var helt klart en av säsongens fränaste bedrifter.

Men vi är inte färdiga där. I slutsekunderna ledde fortfarande Patriots med två poäng och rookien Justin Tucker ställde upp för att sparka in ett vinnande field goal. Alla tänkte tillbaka till slutet på fjolårets match. Men Justin Tucker satte kicken och Baltimore vann.

De möttes i slutspelet igen, en match som Patriots länge ledde. En fantastisk insats i andra halvlek innebar två vinster i rad för Baltimore och ännu viktigare. En plats i Super Bowl.

Efter två raka förluster mot John Harbaughs män är det här en match Patriots gärna vill vinna och säkra segern i AFC East.

Ravens är inblandad i en hård strid om sista slutspelsplatsen tillsammans med Miami Dolphins. Varje match är viktig för dem.

Vi såg New England ha problem förra veckan. Utan Rob Gronkowski i laget verkar anfallet ha stannat upp lite igen. Tom Brady är fortfarande fantastisk, men förra veckan hade han helt enkelt inte tillräckligt med vapen omkring sig. Det ser ut som wide receiver Aaron Dobson kommer till start idag. Lagets andra rookie receiver Kenbrell Thompkins kommer inte delta. Dessa två lyste med sin frånvaro förra veckan.

Ravens cornerback Jimmy Smith har spelat bättre och bättre under säsongen och är nu ett bra komplement åt Lardarius Webb. Passförsvaret har alltid vart Ravens svagare sida, men precis som resten av laget har de spelat upp sig nu på sista tiden.

Både Joe Flacco och Ray Rice har fått några smällar för mycket och har dragit med lite småskavanker under veckan. Vi räknar dock med att båda två kommer till start inatt.

Flacco har knappast gjort sig förtjänt av sitt kontrakt i år, men har spelat bättre nu på senare tiden. Kan kanske vara så att han prickat formen inför slutspelet även i år. Han lyckades dock inte leda sitt lag in i end zone en enda gång senast mot Lions. Istället var det kicker Justin Tucker som stod för lagets samtliga 18 poäng i bortasegern.

Det blir en jämn match där vi inte riktigt kan vara säkra på vart vi har något av lagen. Blir Ravens bättre och bättre? Tog Patriots ett steg tillbaka i och med Gronkowskis skada? Inget av det här kan man vara säker på då slutspelet närmar sig.

Med endast en hemmaförlust (mot Packers med två poäng) och fyra raka vinster måste Baltimore vara favoriter här. Som lagen visat senaste gångerna de mötts är det här en match som kan sluta precis hur som helst.

 

Nyheter

To Top