Nyheter

Förberedelse för ett kommande möte

Indianapolis Colts hälsar på i Kansas City för att försöka skaka glödheta Chiefs. Det är en match som mycket väl kan upprepas om bara två veckor.

Se den här matchen som uppvärmning. Dessa lag kommer med största sannolikhet mötas igen om två veckor i slutspelets wild card-match. Det är därför ett utmärkt tillfälle för båda lagen att testa varandras styrkor, svagheter och hitta en vinnande taktik. Chiefs tränare Andy Reid har sagt att de inte kommer vila spelare, utan gå in med fullt arsenal för att vinna.

Det blir väldigt spännande att se hur överlägset Chiefs försvar kommer vara över Colts offensiv. Det är en av ligans bästa pass-rush mot en urusel offensiv linje i Colts. Dontari Poe i Chiefs är en inponerande kombination av styrka och snabbhet. Han kommer ge Colts centrala linje stora problem. Poe halkar förvånande ofta igenom och slänger quarterbacks i mattan.

Andrew Luck, quarterback i Colts, har behövt fly sin passningsficka eller tagit tuffa tacklingar hela säsongen. För att Colts ska ha en chans behöver de kunna stoppa Chiefs på linjen och ge sin unga quarterback tid att kasta bollen.

Chiefs secondary har gett upp en del yards under säsongen. Cornerbacken Marcus Cooper har särskilt attackerats av motståndarna. Det blir intressant att se hur de båda lagen försöker matcha varandras skillspelare.

Colts kanske farligaste receiver är deras tight end Coby Fleener. Jag skulle vilja se att Chiefs matchar honom med safetyn Eric Berry. Han är tillräckligt stark och fysisk för att hantera en tight end. Chiefs kommer inte behöva så mycket hjälp av Berry i att försvara springspelet, något som Colts verkligen haft problem med i år.

Chiefs offensiv har blommat de senaste tre matcherna. Quarterbacken Alex Smith har kastat mer djupa bollar och hans receivers har hjälpt till. Jokern Dexter McCluster gör allt möjligt, springer bollen, fångar den och spelar special teams. Han verkar ha hittat formen och erbjuder ett oberäkneligt vapen.

Jamaal Charles är en av ligans bästa running backs. Han visade det med fem touchdowns förra veckan. Det kan bli ytterligare en bra dag för honom, Colts försvar är inte alls vidare skrämmande. Räkna med att Chiefs springer mycket. Det kommer finnas luckor, Colts middle linebacker Pat Angerer är borta med skada. Colts kommer behöva sina två tuffa safeties LaRon Landry och Anthony Bethea att hjälpa till att stoppa Charles. Båda dem älskar att få smälla på ordentligt.

Om allt går som förväntat är det som sagt returmatch i slutspelet. Då är man i sånt fall i Indianapolis. Båda lagen kan visserligen förbättra sin seedning, men det hänger också på att andra lag förlorar. På söndag får vi troligen se glödheta Chiefs köra över Colts. Frågan är om det bör samma match i januari.

Hur tror DU matchen slutar?

Nyheter

To Top