Nyheter

Bufflarna skenar och lejonen ryter

Vecka tre blev en av de mest spännande omgångarna som vi någonsin har fått se i NFL. Många av de unga och hungriga lagen skakade jättarna och de flesta matcherna avgjordes inte förrän i de sista minuterna.

Tro hajpen. Det skulle kunna vara ledorden för vecka tre. Lagen som slår underifrån och spelar med den typen av passion som bara en underdog kan visade att det är dags att ta dem på allvar. Tampa Bay Buccaneers vann över ett skakat Falcons. Förra årets bottenlag Buffalo Bills spöade Patriots och Detroit Lions vinner sin tredje raka den här säsongen. Om någon skulle ha tippat vilka tre lag som skulle vara 3-0 så hade nog inte många tippat på trion Packers, Lions och Bills. Här är några av intrycken vecka tre.

Buffalo Bills besegrade maskinen New England Patriots i en underlig match. Wes Welker hade 217 yards i mottagningar och två touchdowns! Tom Brady kastade lika många interceptions som han gjorde på hela förra säsongen, fyra stycken. Om man ska vara riktigt ärlig så berodde tre av dessa på misslyckade mottagningar där bollen styrdes till motståndarna. Bills gick med vinsten till 3-0 i matcher. Ryan Fitzpatrick, quarterback, fortsätter att vara så bra som många länge har trott att han kan vara. Fred Jackson, running back, har helt enkelt varit lysande i år.

Cam Newton, quarterback, och Carolina Panthers tog sin första vinst i en annan underlig match mot Jacksonville Jaguars som bokstavligt talat spelades i en monsun. Regnet öste ned och springspelet dominerade matchen. Både Newton och Blaine Gabbert i Jags hade det tufft i det häftiga vädret.

Oakland Raiders körde över New York Jets. Med hårt fysiskt spel på marken sprang Raiders rätt över ett av ligans bästa försvar. Sammanlagt hade man 234 springyards! Darren McFadden, running back, fortsätter att spela bra och bidrog med över 170 yards. Frågan är hur många såhär tajta matcher Raiders kan orka med.

Detroit Lions besegrade Minnesota Vikings i en match som de började förskräckligt. I första halvlek rann Vikings springspel igenom alldeles för enkelt. Men jag säger bara, tro hajpen. Lions är att räkna med. Visst finns det luckor i laget, som delvis visade sig i matchen mot Vikings, men det har alla lag. Det finns så mycket som är bra också. Explosiviteten i Lions defensiva linje, Matthew Staffords grymma arm, deras stora tight ends och wide receivern Calvin Johnson, som är omöjlig att blocka och gör två touchdowns per match.

Andra lag befäster sin plats i botten. Vissa ser det riktigt mörkt ut för.

Kansas City Chief ser förskräckliga ut. Laget som vann sin division förra säsongen gör inte mycket rätt och det är svårt att se vad de ska dra fram ur hatten för att vända den här starten.

Indianapolis Colts visade upp en hel del kämpaglöd mot ett ganska svagt Pittsburgh Steelers men det är mycket svårt att se dem som ett slutspelslag i år. Försvaret spelade dock mycket bra och pass rushen hade lekstuga med Steelers offensvia linje, men ändå förlorade man. Ägaren Jim Irsay twittrade i veckan ut att Peyton Manning kommer att missa hela säsongen och tog senare tillbaka det. Men det är inget bra tecken. Nyförvärvet och ersättaren Kerry Collins tog en hel del smällar senast och missar kanske några matcher. Då får man gå till sitt tredje alternativ. Det var också fruktansvärt kul att se hur Troy Polomalu tajmade Colts snap count och befann sig 5 yards in på Colts sida innan Collins hann lämna över bollen.

Miami Dolphins förlorade tredje raka. Försvaret är normalt sett deras styrka men inte heller där har man varit bra hittills. Om inte Chad Henne börjar spela mer inspirerat så ryker han snart, och då följer tränaren Tony Sparano säkert med ut genom dörren.

Tre lag till har gjort oss besvikna. Alla dessa sågs som stora utmanare till både slutspel och mer än så. Philadelphia Eagles så kallade ”Dream Team” har varit en stor besvikelse och förlorat två av tre. Den offensiva linjen har varit precis så dålig som kritikerna trodde och nu har Michael Vick, quarterback, en bruten hand. Han har gått ut och kritiserat sina medspelare och det skydd han får. Atlanta Falcons bytte bort många draftval för att få tag på receivern Julio Jones, den sista kuggen, och i år skulle man sikta på superbowl. Hittills har det inte klickat. St. Louis Rams skulle bygga vidare på allt fint man presterade förra säsongen men lagets många brister har kommit upp till ytan i de första omgångarna. Nu är det ju såklart en enorm uppförsbacke för att ta sig till slutspel.

Vilka lag tror du kommer att kunna hålla i eller vända den start de har fått?

Bilder: buffalobills.com/detroitlions.com

Nyheter

To Top