Nyheter

Alla matcher – vecka 4

Nu har NFL säsongen kommit till vecka fyra och för många lag är detta ett vägskäl. Inget lag som börjar med fyra förluster kommer att gå till slutspel, det garanterar jag. Dessutom är det väldigt många spännande matcher den här veckan.

Den här veckan gör vi så att vi helt enkelt går igenom matcherna lite kort i tur och ordning. De hetaste matcherna står i fetstil.


Tv-matcher (hemmalaget först):

Söndag 18.00 – TV10: NFL Game Day

Söndag 19.00 – TV10: Philadelphia Eagles – San Francisco 49ers

Söndag 22.15 – TV10: Oakland Raiders – New England Pariots

Söndag 02.30 – TV10: Baltimore Ravens – New York Jets (repris måndag 19.00 Viasat Sport)

Måndag 02.30 – TV10: Tampa Bay Buccaneers – Indianapolis Colts (repris tisdag 19.00 Viasat Sport)


Söndag, 2 oktober


Minnesota Vikings hos Kansas City Chiefs (19:00)

Ärligt talat? En riktig skräpmatch mellan två av ligans sämsta lag just nu. Chiefs har både gjort minst poäng och släppt till mest poäng av samtliga lag i ligan och det är svårt att se hur man kan börja säsongen på ett sämre sätt. Särskilt efter att de vann sin division förra säsongen. Vikings har varit förskräckliga i slutet på matcherna och McNabb, quarterback, har inte sett något vidare ut. Stor risk att det här blir en grisig match på marken där ligans bästa running back Adrian Peterson kan ha en bra dag.

Fördel: Minnesota Vikings


Detroit Lions hos Dallas Cowboys (19:00)

Detroit har börjat säsongen lysande och det här hade blivit en riktigt tuff match om det inte hade varit så att Cowboys brottas med så mycket skador. Dessutom på viktiga spelare. Tony Romo, quarterback, har ett brutet revben. Miles Austin, wide receiver, kommer att missa matchen. Dez Bryant, wide receiver, tränade inte i veckan. Det enda som talar för Cowboys är att man har sin grymma pass rush med DeMarcus Ware i spetsen mot Lions ganska dåliga offensiva linje. Stafford får akta sig.

Fördel: Detroit Lions
Washington Redskins hos St. Louis Rams (19:00)

En mycket spännande och jämn match. Rams har börjat säsongen med tre förluster mycket till följd av en kass offensiv linje. Det har gjort att Sam Bradford inte har fått iväg bollen och redan har blivit sackad 11 gånger. Jag tror tyvärr inte att det vänder mot Redskins heller. Skins har ett bra försvar och hittills har Rex Grossman, quarterback, inte gjort fansen besvikna. Men det här kan bli en riktigt bra match.

Fördel: Redskins


Carolina Panthers hos Chicago Bears (19:00)

Cam Newton, quarterback, fick sin första vinst förra veckan mot Jaguars. Nu ställs han mot ett av ligans vassaste försvar som ofta ligger lågt i passmarkeringen. Springspelet måste komma igång för Panthers om det ska gå vägen mot Bears som är favoriter här. Chicago har inte varit så övertygande tycker jag och om Panthers försvar kan fortsätta spela agressivt och bra kan det bli spännande. Dessutom är ju Newton rätt kul att se på.

Fördel: Bears


San Francisco 49ers hos Philadelphia Eagles (19:00)

49ers har inte alls spelat dåligt hittills och har överträffat åtminstone mina förväntningar. Men här får de det tufft. Alex Smith kommer att få det tufft mot Eagles pass rush och duktiga corners och då kommer 49ers bli tvungna att lita på springspelet. Eagles linebackers har sett förskräckliga ut och nu bänkas Casey Matthews, även safetyn Kurt Coleman får stå på sidan om. Det sänder en signal till övriga laget. De måste börja vinna snart och i den här matchen tror jag att de vaknar till. Det explosiva anfallsspelet måste börja flexa musklerna och visa vad det går för.

Fördel: Eagles


New Orleans Saints hos Jacksonville Jaguars (19:00)

Inte mycket att säga om den här matchen. Veckans säkraste vinst i mina ögon. Jaguars är ett av det tre sämsta lagen i ligan just nu efter att två quarterbacks har petats och de nu spelar rookien Blaine Gabbert. Springsspelet är inte dåligt men det kommer inte att räcka för att hänga med Saints som är ett av de tre bästa lagen i ligan. Saints har ett svårtstoppat anfallsspel där Drew Brees, quarterback, sprider bollarna till vem somhelst som vill fånga dem. Dessutom har man ett mycket bra försvar som kommer att göra livet surt för Gabbert. Överkörning, tippar jag.

Fördel: Saints


Buffalo Bills hos Cincinnati Bengals (19:00)

Spännande match. Svårtippad. Buffalo har vunnit samtliga matcher och det är nästan så att man får lite gåshud när man tänker på hur de hanterade Patriots förra veckan. Men frågan är om de kan hålla uppe samma höga kvalitet. Bengals har ett bra försvar men en offensiv som ibland kan ha det lite tufft att ta sig framåt. Det är fortfarande rookien Andy Dalton som styr laget och han är klart sämre än Fitzpatrick i Bills. Cedric Benson, running back, ska spela för Bengals, om rapporterna stämmer.

Fördel: Bills


Pittsburgh Steelers hos Houston Texans (19:00)

Veckans bästa match. Om Texans på allvar vill vara med uppe i toppen så måste de vinna över de riktigt bra lagen också. Här har de sin chans. Steelers kommer på besök och de har inte sett särskilt imponerande ut hittills, men det är ju trots allt Steelers. Texans med sin fantastiska offensiv mot Steelers försvar är en fajt att se fram emot. Roethlisberger måste få lite mer hjälp av sin offensiva linje den här matchen. Arian Foster, running back, är tillbaka för Texans. Mycket skador i Pittsburgh.

Fördel: Ja…Texans?


Tennessee Titans hos Cleveland Browns (19:00)

Titans har förlorat sin stjärna Kenny Britt, wide receiver. Det är ett enormt avbräck. Chris Johnson, runningback, har verkligen sett medioker ut hittills och om Titans ska ta hem den här matchen måste han vara bättre. Men de har ett bra försvar med en tuff linje och det kan bli en tuff utmaning för Browns och Colt McCoy, quarterback, att göra mycket poäng. Jag väntar mig en jämn match med lite poäng. De flesta har nog Titans som favoriter men jag tror på Browns.

Fördel: Browns


Atlanta Falcons hos Seattle Seahawks (22:05)

Falcons har inte börjat säsongen på ett övertygande sätt och det här blir ingen lätt match. Man spelar borta mot ett Seahawks med en mycket bra kombination av defensiv linje och linebackers. Falcons offensiva linje måste tuffa till sig och Matt Ryan, quarterback, måste börja spela som att han hör hemma i slutspelet. Seahawks har ingen vidare offensiv med en snedkastande Tarvaris Jackson som quarterback. I slutändan är Falcons offensiv överlägsen Seahawks och jag tror att de tar hem det här. Annars sitter de verkligen i skiten och det måste de vara medvetna om.

Fördel: Falcons


New York Giants hos Arizona Cardinals (22:05)

Giants har spelat upp sig och Eli Manning har klivit fram i flera viktiga situationer och tagit sitt lag till seger. Trots att man fortfarande dras med en del skador så är man favoriter här. Kevin Kolb, quarterback, kastade två interceptions förra veckan och Cards offensiv hade det tufft. De lär inte få det enklare med Jason Pierre-Paul och Justin Tuck på andra sidan. Cardinals försvar är inte något vidare och även fast Giants anfall har tagit några skadesmällar och inte sett synkat ut alla gånger så kommer det ändå att bli en del poäng. Frågan är hur många Cards kommer att kunna hosta upp. Får Giants bara stopp på Larry Fitzgerald, wide receiver, så är det inte så många hot kvar.

Fördel: Giants


Miami Dolphins hos San Diego Chargers (22:15)

Dolphins har inte spelat något vidare hittills. Chad Henne, quarterback, har inte spelat särskilt bra och man har inte fått ut så mycket ur Reggie Bush, running back, heller. Det fruktade försvaret har inte levt upp til förväntningarna och nu ställs det mot en av ligans bästa quarterbacks. Philip Rivers har inte haft någon bra start på säsongen och leder ligan i interceptions men han brukar alltid vara lite trögstartad. Jag tror faktiskt att den här matchen kan bli lite spännande om Dolphins tar sig i kragen för att Chargers är inte på topp och lider av mycket skador. Det ser ut som att offensiven får klara sig utan nästan alla sina stjärnor. Varken Vincent Jackson, Malcolm Floyd, Antonio Gates eller Ryan Matthews tränade i veckan. Henne måste dock vara snabbare att få bollen ur händerna mot ett mycket bra försvar.

Fördel: Chargers


Denver Broncos hos Green Bay Packers (22:15)

Det här är inget att snacka om. Broncos har spelat bra i inledningen av säsongen men Packers hemma är favorit mot alla lag i ligan. Aaron Rodgers, quarterback, har sett vass ut och förra veckans uppvisning av honom och hans tight end Jermichael Finley var något alldeles speciellt. Tre touchdowns producerade de tillsammans. Det finns orosmoment i Packers försvar men inte ska Broncos kunna sätta lite mycket poäng som Packers anfall. Då skulle jag bli chockad.

Fördel: Packers


New England Patriots hos Oakland Raiders (22:15)

En av veckans mest spännande matcher. Patriots fick sig en riktig örfil förra veckan när de fick stryk av Bills och man får nog gissa att de är revanchsugna. Belichick och Pats förlorar nästan aldrig två matcher i rad, om någonsin. Om det inte hade varit för den extra motivationen hade jag varnat lite för Raiders här. Pats springförsvar har inte varit imponerande medan Raiders offensiva linje och Darren McFadden, running back, har varit lysande. Dessutom har man några riktiga speedsters som kanske kan chocka Patriots halvtaskiga secondary med några stora spel från Jason Campbells händer, quarterback. Poängfest?

Fördel: Patriots


New York Jets hos Baltimore Ravens (02:20)

Förra veckan blottade Raiders en del luckor i Jets försvar. Dessutom har inte springspelet fungerat och Mark Sanchez, quarterback, ser lika mycket ut som det osäkra kort han alltid har varit. Bollarna tenderar att flyga lite hit och dit. Men han är bra i jämna matcher och en sådan lär den här fajten bli. Ravens å andra sidan har sett mycket imponerande ut. Ray Rice, running back, är ett monster och Joe Flacco har högst quarterback-rating i ligan. Försvaret ska vi inte ens börja med, de har dominerat. En fantastisk match mellan två av de tuffaste och mest fysiska lagen i ligan.

Fördel: Ravens


Måndag, 3 Oktober


Indianapolis Colts hos Tampa Bay Buccaneers (02:30)

Colts är i fritt fall. Nu har Peyton Mannings ersättare Kerry Collins gått och skadat sig. Det verkar i dagsläget som att det blir den oprövade Curtis Painter som ska spela quarterback mot Bucs. Men man får medge att försvaret spelade mycket bättre senast. Men om Buccaneers överhuvudtaget vill vara en kandidat till slutspelsplatserna så bara måste de vinna över ett Colts som utan tvekan rankar i botten av ligan. Ett alternativ är att den här matchen kan bli riktigt poängsnål för att Colts försvar gör en hjälteinsats. Men Josh Freeman, quarterback, är en mästare i slutet av jämna matcher och då tar han hem det åt sitt Bucs.

Fördel: Buccaneers

Nyheter

To Top