Nyheter

Broncos hos Patriots

Broncos störde Patriots något när de möttes under grundsäsongen. Men Brady och hans offensiv blev för mycket när det verkligen gällde och vann bekvämt i slutet.

Sensationslaget Denver Broncos hälsar på maskinen New England Patriots. Hemmalaget är stora favoriter men det var även Steelers, som Broncos och Tim Tebow slog ut förra helgen.

Hittills har jag inte hört någon på allvar säga att de tror att Broncos ska lyckas vinna den här matchen. Säkrast av alla är Patriots-fans. De väntar sig att Tom Brady och hans mannar ska göra slarvsylta av motståndet. Men slappna inte av för mycket där hemma i soffan. Det finns en hel del som talar för att det här kan bli en riktig nagelbitare. Patriots har till exempel ett helt gäng viktiga spelare som dras med skador. Även fast många säkert kommer att bita ihop och spela så betyder det inte att de är på topp. Det kan bli som med Steelers. Några smällar på fel ställen så har Pats tappat 3-4 starters.

Det finns en ofattbar personkult runt Tim Tebow. En miljon människor följer honom på Twitter och han är utan tvekan säsongens mest omskrivna spelare. Efter att ha börjat säsongen med att spela otroligt illa i början av matcherna och kasta lika dåligt som hans kritiker hade varnat för har han blivit bättre. Faktum är att han har blivit bättre för varje match och om han spelar som han gjorde mot Steelers så har Broncos en betydligt mer balanserad och svårstoppad offensiv. Det är dock en jätteförlust att Eric Decker, wide receiver, är borta med skada.

Patriots har mycket som är riktigt bra. Tom Brady, quarterback, är en av de bästa spelarna i ligans historia. Han har ett par av riktigt bra tight ends i Hernandez och Gronkowski. Wes Welker, wide receiver, gör en riktigt fin säsong. Kort sagt så är Patriots offensiv ruskigt bra. Men det är inte framåt som de har haft problem.

Patriots försvar läcker

När Steelers mötte Broncos förra veckan så gjorde de precis som alla trodde. De fyllde boxen med spelare för att ta bort springspelet och tvingade Tebow att kasta bollen. Det höll inte. Broncos visade att om de får bra matchups så kan även de kasta bollen. Och när försvaret sätter sina safetys på linjen så blir det lätt stora spel när det väl smäller, och det var precis vad vi fick se. Frågan är hur Patriots resonerar. Hur ska de stoppa Tebow och Broncos offensiv?

Patriots har haft problem i passförsvaret den här säsongen. Ärligt talat så har de inte något fantastiskt springförsvar heller. Därför är det så fruktansvärt intressant att se hur de kommer att ställa upp. Spontant känns det som att de ändå måste fokusera på springspelet. Men de är inte lika bra som Steelers i försvaret och frågan är om de helt kan stänga ned ett mycket svårstoppat springspel. Broncos offensiva linje är mycket bra, som vi såg förra veckan, och Patriots har inte någon vidare pass rush. Patriots secondary är inte heller det speciellt bra. Det är ett problem. Tebow kommer att få tid och han kommer ha receivers som är en-mot-en med sin försvarare. Jag tror att Broncos kan göra mycket poäng på Patriots.

Tight end fest

Broncos har en fin pass rush och ett alldeles hyffsat passförsvar. Framförallt har de varit jäkligt bra på att spela över sin förmåga. Man får gissa att Broncos kommer att gå in för att plocka bort Wes Welker och då kommer det att bli luckor för Patriots tight ends. Hernandez är i stort sett en receiver och han kommer att få matchups som Brady vill utnyttja. Gronkowski har varit fullständigt ostoppbar nere i målområdet, 17 touchdowns under grundsäsongen talar sitt tydliga språk, och det lär inte förändras i den här matchen. Jag väntar mig inte att Patriots ska behöva sparka särskilt många field goals. Broncos har haft problem med sina safetys och om Patriots tight ends attackerar mitten så utmanar de en av Broncos riktiga svagheter, och det vet de om.

Jag tänker mig också att Daniel Fells kan ha en bra dag, särskilt med Decker borta, och komma på crossing routes tvärs över planen. Fells har klivit fram tidigare i viktiga situationer. Kanske har han en riktigt bra dag mot Patriots.

”Tebow time” en faktor?

Det är ingen hemlighet att Tebow är bra i slutet av matcherna. När motståndarna backar hem för att förhindra stora spel kan han lämna fickan, vilket han gillar. Han får mer tid och hans receivers får en extra meters marginal, så kasten blir lättare. Om matchen är jämn i slutet så är det inte hopplöst för Broncos även fast de möter en av de stora på så kallat ”2 minute offense”. Och det är inte alls omöjligt att det blir just så. Om Broncos kan göra mycket poäng på Patriots rätt mediokra försvar så behöver de kanske inte stoppa Mr Brady varje drive.

Matchens stora spelare

Tim Tebow, QB, Broncos: Det är ju ingen hemlighet att Tebow kan vara väldigt ojämn. Ibland sitter alla kast och ibland missar han de enklaste kasten. Det är ju såklart jätteviktigt att han spelar bra och undviker turnovers om Broncos ska hänga med ett av ligans bästa offensiva lag.

Demaryius Thomas, WR, Broncos: Den här killen är snabb. Väldigt snabb. Han gjorde en fantastisk match mot Steelers och utan Decker så hänger mycket på Thomas den här gången också. Han kommer säkert att få chanser där han är ensam med sin försvarare och då måste han ta dem. Jag är övertygad om att Broncos kommer att fortsätta att försöka med de stora spelen.

Elvis Dumervil, DE och Von Miller, OLB, Broncos: Broncos pass rush måste sätta press på Brady. Det har visat sig att lite press faktiskt kan sätta stjärnan ur balans, åtminstone tillfälligt. De bör åtminstone skicka honom i backen ett par gånger.

Tom Brady, QB, Patriots: Jag vet inte vad man ska tillägga här. Brady är nästan alltid bra i viktiga matcher och jag förväntar mig att han sätter en hel del poäng på tavlan. Men om Tebow mot förmodan har framgång mot försvaret kan det krävas att Brady gör en exceptionell match.

Aaron Hernandez, TE, Patriots: I senaste matchen mellan de här två tog Broncos bort Welker och Gronkowski. Det gjorde att Hernandez hade en riktig höjdardag. Det är inte alls omöjligt att samma scenario utspelar sig igen och då får han chansen att glänsa.

Kyle Arrington, CB, Patriots: Vilken säsong Arrington har haft. Han ledde laget i tacklingar under grundsäsongen och hade inte mindre än 7 interceptions. Han kommer att få fullt upp den här matchen. Både i en-mot-en situationer med sin receiver och goda möjligheter för turnovers mot en passare som ibland kan kasta några riktiga ankor.

Se upp för…

Willis McGahee, RB, Broncos: Har gjort några fantastiska matcher i år och mot Patriots tror jag att han kan få utrymme om de blev lite skrämda av vad Broncos gjorde mot Steelers. Akta 150 yards och 2 TD.

Deion Branch, WR, Patriots: Får inte så mycket uppmärksamhet i Patriots stjärnspäckade offensiva lag. Just därför kommer han att få lite extra utrymme och kan ha en riktigt bra match. En av få spelare som faktiskt är helt frisk.

Bold predictions

Tim Tebow springer för nästan 100 yards i matchen men fumblar minst en gång.

Tom Brady kastar 2 interceptions, stressad mot ett hungrigt försvar.

Broncos leder efter första kvarten med 10 poäng, efter andra leder Patriots med 7 poäng.

Slutresultat

Denver Broncos hos New England Patriots: 23 – 28


Vad tror DU om matchen?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter…


Artikeltips:

Saints hos 49ers

Tebow magic – eller bara ett trick?

De bästa spelarna i NFL – 2011/2012

Nyheter

To Top