Bills

Bills byter bort Watkins och Darby

Buffalo Bills nye general manager Brandon Beane har hållt en relativt låg profil sedan sin ankomst till laget i maj. En sak har dock varit tydlig från dag ett, Beane vill bygga sitt lag genom draften.

Dagens aktioner borde därför inte varit chockerande, men lagets fans och alla andra med stort intresse för NFL slogs med häpnad idag då två av lagets största unga stjärnor byttes bort, med en uppenbar målsättning att samla på sig draftval till nästa draft, 2018.

Följande spelaraffärer utspelade sig under fredagen

Sammy Watkins till Los Angeles Rams
Bills receiver-stjärna som kostade Bills mycket i draften 2014 har haft skadeproblem. När han varit frisk har han dock sett ut som en av ligans mest intressanta unga playmakers. Watkins spelade på sista året av sitt rookie-kontrakt och om Bills inte såg en framtid med honom så var det här sista chansen att få något betalt för honom. Utöver Watkins så skickade Bills ett sjätteval i draften 2018 till Rams. I gengäld får Bills cornerbacken E.J. Gaines och ett val i draftens andra runda 2018. Gaines är en bra cornerback i zonförsvar och passar in bättre än Darby som han kommer att ersätta, även om Darby är en större talang som spelare.

Rams som redan har f.d. Bills-spelaren Robert Woods som lagets näst bäst betalde passningsmottagare får ännu ett vapen till sin unge quarterback Jared Goff. Ska man försöka behålla Watkins i laget en längre tid, och minska risken att bli av med honom efter säsongen, kan det innebära att man omgående måste avsätta en väsentlig del av lagets löneutrymme till lagets tre främsta receivers då Tavon Austin tar närmare 10 miljoner dollar av löneutrymmet de kommande tre åren.

Ronald Darby till Philadeplhia Eagles
Bills talangfulle cornerback draftades till Rex Ryans försvar och passade perfekt in i man mot man – försvaret, och vann sånär titeln årets defensiva rookie 2015. Trots en lite sämre säsong 2016 råder det ingen tvekan om att Darby var lagets mest talangfulle defensive back. Bills spelar dock ett mer zon-baserat försvar under lagets nye huvudtränare Sean McDermott och troligtvis såg man inte samma värde av Darby i detta försvar. Darby som har två år kvar på sitt rookie – kontrakt ger Eagles väldigt mycket för pengarna, men det kostade dessutom lagets receiver Jordan Matthews och ett val i tredje rundan av draften 2018. Matthews ses inte som en i närheten lika stor talang som Watkins men har bara missat två matcher under sina första tre år i ligan och slår Watkins på all väsentlig statistik under deras tid i ligan: totalt antal receptions, yards och touchdowns.

För Eagles del fyller man ett stort behov och kan på lite sikt ha ett av ligans mest intressanta cornerbackpar när Sidney Jones är frisk efter den skada som han ådragit sig redan när Eagles draftade honom i andra rundan av årets draft. Jordan Matthews var i samma situation som Sammy Watkins, på sista året av sitt rookie-kontrakt med väldigt liten chans att han stannar i laget nästa år.

Bills draftval
Om målsättningen för Bills är att bygga genom draften så får man säga att de lyckats skaffa sig ammunitionen för det. Fansen får sätta sitt hopp till att Brandon Beane kan förvalta följande val på bästa sätt i draften 2018.

Runda 1
Runda 1 (Skaffat från Kansas City Chiefs in utbyte mot 10:e valet i årets draft)

Runda 2
Runda 2 (Skaffat från Los Angeles Rams i bytet med Sammy Watkins)

Runda 3
Runda 3 (Skaffat från Philadelphia Eagles i bytet med Ronald Darby)

Runda 4

Runda 5

Runda 7
Runda 7 (Conditional pick Skaffat från Los Angeles Chargers i bytet med Cardale Jones)

Nyheter

To Top