Bills

Bills sparkar Greg Roman

Efter nattens svidande förlust mot Jets sparkar Buffalo Bills sin offensiva koordinator Greg Roman.

Roman som gör sitt andra år i Bills ledde ligans främsta springanfall under förra säsongen och var högt ansedd redan när han värvades till Buffalo efter några framgångsrika år med samma roll i San Francisco 49ers.

Årets säsong har börjat mediokert för Bills anfall. Man har haft svårt att få igång springspelet som varit Bills adelsmärke. För det fick Roman betala ett högt pris, när han släpptes inom ett dygn efter säsongens andra match.

Bills har utsett sin assistant head coach/running backs coach Anthony Lynn som ersättare.

Det ryktas om att Bills ägare var besvikna med anfallsspelet även under förra säsongen och de två senaste matcherna ska ha varit droppen. Att sparka coacher två veckor in i en säsong är dock i regel något som man ser i ligans sämsta organisationer. Tålamod är en dygd, något som framgångsrika organisationer som Patriots och Steelers är goda exempel på.

Om Pegulas (Bills ägare) var missnöjda med hur Bills anfallsspel utvecklades så borde dom adresserat detta inför säsongen då det är mer rörlighet vad gäller coacher.

Greg Roman var säkerligen väldigt överraskad. Efter förra säsongen var han besviken över att han inte fick några intervjuer angående head coach – uppdrag efter en säsong som de flesta hade betraktat som mycket framgångsrik.

Bills beat writers tog omedelbart till twitter i en serie med synpunkter, förklaringar och tillägg till det oväntade draget. De flesta verkar eniga om att Rex Ryan lägger skulden på Greg Roman när det egentligen var försvaret som var den svagaste länken i nattens förlust.

Nyheter

To Top