Analyser

Veckans College – Jätten kan rubbas en tredje gång

Hela havet stormar efter bara två spelade veckor är precis det som gör College så lätt att ta till sig.

Tredje veckan bjuder på en hel del man kan låta bli men även väldigt mycket spännande. Nu börjar lagen ta sig an matcher inom divisionen och denna veckan är väl det egentliga startskottet på vilka som är med i årets fight.

 

17 september, 18:00, Louisville, KY

florida-state 2. Florida State (2-0)

louisville10. Louisville (2-0)

Jag hade innan säsongen cirklat in matchen mellan Florida State och Clemson i min kalender och bergsäkert utgått ifrån att vinnaren där vinner ACC och tar en av de fyra platserna i slutspelet. Visst, Louisville var ett hot, men inte på riktigt ändå. Med lagets QB, Lamar Jackson, i tokigt fin form så är det nog ändå läge att lyfta fram de röda fåglarna från Moonshine-bältet. Jackson gör allt och lite till rätt både i pass- och springspelet. Visst, man har mött två mindre bra skolor men jäklar vad offensiven har producerat och då har man ändå inte riktigt fått igång försvaret. På andra sidan står den ständiga favoriten, snabba, sexiga och den lite kaxiga skolan Florida State. Återigen har man topprekryterade spelare på varje position. Lagets nye QB Deondre Francois ser bra ut, försvaret med toppspelare som DE DeMarcus Walker och DB Derwin James är ibland landets bästa. Spontant känns det som Lamar Jackson mot en bålgetingsvärm.

 

17 september, 21:30, Lincoln, NE

oregon 22. Oregon (2-0)

nebraska Nebraska (2-0)

Hajpen kring Oregon har så stilla lagt sig. Nike spottar inte ut ett nytt ställ för varje match, de snabba och finurliga atleterna söker sig inte i samma våg till Oregon som tidigare. Men, Oregon är 2-0, man är rankade och man är fortfarande en utmanare i en oviss Pac12. RB:en Royce Freeman är årets stora stjärna i Oregon och i förra veckans match mot Virginia sprang han för 207 yards med ett snitt på 9,9 yards per försök. Nebraska sitter lite i samma sits som Oregon, det pratas inte så mycket om dem men man är en stor skola som alltid ska vara med och utmana i BigTen. Förra året var Huskers mästare på att förlora jämna matcher, kan man hamna på andra sidan i år kan man överraska. QB Tommy Armstrong har gått från en svaghet till en styrka och har ett par spännande receivers att fördela sina bollar på. I försvaret är det som vanligt i Nebraska, stora pojkar som inte gjort annat än att flytta höbalar i hela sitt liv.

 

17 september, 21:30, Oxford, MS

alabama 1. Alabama (2-0)

ole-miss 19. Ole Miss (1-1)

SEC West mötet känns helt klart som veckans match. Stora, tunga Alabama ser ostoppbara ut och Ole Miss fortsätter rekrytera bra och utmana. Det som gör matchen än mer intressant är det faktum att Ole Miss och QB Chad Kelly har besegrat Alabama två år i rad, något som ytterst få skolor har klarat av. Så vi kan räkna med att Nick Saban’s mannar är än mer taggade en vanligt. QB Jalen Hurts ser allt bättre ut i sammarbetet med stjärnreceivern Calvin Ridley och i försvaret har du ju egentligen ett All Star lag från topp till tå med den otroligt duktiga End:en Jonathan Allen i spetsen. Ole Miss får hoppas att Chad Kelly kan plocka fram magin en tredje gång för det lär behövas. Defensiven har många nya unga spelare som har sett bra ut men frågan är hur de ska klara av denna röda jätte?

 

18 september, 01:30, Norman, OK

ohio-state 3. Ohio State (2-0)

Oklahoma 14. Oklahoma (1-1)

En måste match redan vecka tre för Oklahoma efter sin förlust mot Houston första veckan. Allt måste klicka ungefär samtidigt för QB Baker Mayfield, RB-paret Joe Mixon och Samaje Perine och ett ungt men talangfullt försvar. Oklahoma har en tendens att underprestera när de har pressen på sig och överprestera när media väljer att lyfta fram andra, dags att ändra på det mot ett Ohio State som går som tåget. Buckeyes har visserligen inte mött något vidare tufft motstånd men allt har funkat hittills, QB J.T. Barrett tillsammans med en dominant offensiv linje framåt och, som vanligt, en hel rad nyckelspelare bakåt med DE Tyquan Lewis, LB Raekwon McMillan och unge CB:en Marshon Lattimore i spetsen. Detta har precis allt vad som krävs för att bli en riktig toppmatch mellan två lag som har förväntningarna att ta sig till slutspelet.

 

18 september, 02:07, Stanford, CA

usc USC (1-1)

stanford 7. Stanford (1-0)

Pac12 är en rolig, offensivglad och framförallt helt öppen konferens som är lätt att missa. Då skolorna är rotade i västra USA så är kick off sent för media täta östkusten och såklart än senare för oss hör hemma i Sverige. USC blev överkörda av Alabama men såg bra ut förra veckan. I offensiven hittar du en av landets bästa receivers, JuJu Smith-Schuster, tillsammans med ett par spännande RB’s och en bra linje. Försvaret är ovanligt tunt framtill för att vara USC men ser betydligt bättre ut i secondaryt med suveräne Adoree´ Jackson som rullar runt som LB, corner, safety och bidrar även i offensiven och under special team. Stanford är tunnare än på länge både i offensiven och i defensiven men man har en spelare som är helt otroligt bra, RB:en Christian McCaffrey. McCaffrey och Stanford har bara spelat en match än, men just McCaffrey såg precis lika bra ut som förra året om inte bättre och det är inget snack om att han är nyckeln till framgång för Stanford.

Nyheter

To Top