Nyheter

Hårda siffror om NFL

För andra gången har Best Tickets släppt sin stora undersökning om spelarna i NFL. Var kommer de ifrån, hur mycket väger de och hur mycket tjänar de? Vi gör en djupdykning.

Vi får ofta frågor om hur stora spelarna i NFL är. Eller vad de tjänar. Tack vare Best Tickets årliga undersökning har vi svar på många av dessa frågor. Vi ska dyka ned i några av resultaten.

I tabellen nedanför ser vi till exempel statistik på snittvikten i respektive lag. Vanligtvis pratar vi om ”tunga” försvar som står upp bättre mot springspelet. Man ska inte dra för stora växlar av de här siffrorna men vi hittar mycket riktigt lag som Panthers, Cardinals och Jets bland de allra tyngsta. Men det finns alltid flera sätt att uppnå samma mål. I Seattle och Steelers värderar man ett lättare och därmed snabbare lag.

Du kan också se snittvikten uppdelad per position.

Team-Weight

Var kommer alla dessa NFL-spelare ifrån då? Inte oväntat är det södern och bort mot östkusten som dominerar. Men Kalifornien är fortsatt den enskilda staten som producera flest spelare till ligan. De leder också i Pro Bowl-ligan. Stackars Vermont, som är en del av New England, har inte lyckats fostra en enda spelare som håller till i NFL just nu.

NFL_by state

Undersökningen går också in på vilken stat som producerar flest NFL-spelare per 100,000 invånare och vilket high school som fostrar flest talanger. Inte oväntat toppas den senare kategorin av St. Thomas Aquinas i Florida. Två duktiga spelare i Bengals kommer till exempel därifrån, Geno Atkins och Giovani Bernard.

Desto viktigare är dessa siffror kanske för landets stora college. De använder så klart sina framgångsrika före detta elever i sin rekrytering. Inte oväntat är det privatskolan University of Southern California som toppar listan, tätt följd av Alabama och LSU. Dock är det Purdue som kan skryta med högsta snittlönen för sina gamla elever, mycket tack vare Drew Brees i Saints.

Top-Colleges

Vidare kan vi läsa att den stora majoriteten av spelarna i NFL är någonstans mellan 23 år och 27 år gamla. Jämför man med till exempel spelarna i Premier League är de yngre. It’s a young mans game, som de säger. Snittkarriären är kort men det kommer in en drös unga spelare genom draften varje år.

Vi kan också notera att San Francisco 49ers som vanligt är uppe i toppen i antal Pro Bowlers i truppen, tillsammans med Denver Broncos. Stackars oetablerade Jacksonville Jaguars laggar efter de övriga. Det här har ju ingen direkt koppling till framgång men visst hjälper det att ha veteraner som presterat på en hög nivå tidigare.

Team-Pro-Bowlers

Nyheter

To Top