Nyheter

Bättre fart på årets Pro Bowl

Årets Pro Bowl blev en ganska trevlig tillställning och tempot var högre än på länge. Det blev till och med lite blodvite. Kyle Rudolph från Vikings blev utsedd till MVP efter en enkel seger för NFC.

Pro Bowl kommer nog att få stanna ett tag till. Det var intrycket man fick efter att ha sett gårdagens match. Det var av naturliga skäl inte lika intensivt spel som i en vanlig match men det var samtidigt långt ifrån de pinsamheter som fansen har behövt genomlida de senaste åren. J.J Watt blödde redan i första kvarten och det var ett par rätt hårda tacklingar.

Spelet är ju uppbyggt kring att anfallet ska kunna göra rätt mycket poäng och så blev det även i år. Men flera av försvarsspelarna satsade rätt hårt. Jason Pierre-Paul från Giants, Geno Atkins från Bengals och J.J Watt var alla i ansiktet på motståndarnas solbrända quarterbacks och viftade. Vi fick till och med se några sacks, ett par fumbles och två interceptions, varav den ena sprangs in för en touchdown.

Hela spektaklet skulle fortfarande må bra av lite tävlingar där dessa atleter kan få visa vad de går för utan att riskera skador. Kasttävlingar för quarterbacks, någon övning där man ska fånga så många bollar som möjligt för receivers och sprinttävlingar känns både roligt och ofarligt.

Några spelare stod ut, även fast det kanske inte säger så mycket i en sådan här match, och det var kanske framförallt Kyle Rudolph, tight end från Vikings, A.J Green, receiver i Bengals, Russel Wilson, quarterback från Seahawks, och Vincent Jackson, receiver från Buccaneers. Bland försvararna så berodde det mer på vilka som trots allt ansträngde sig och där var nog Jason Pierre-Paul, defensive end från Giants och J.J Watt, defensive end från Texans, mest taggade.

Noterat

Champ Bailey och Peyton Manning gjorde båda två sin tolfte Pro Bowl.

Jeff Saturday gick in för motståndarlaget under ett spel för att ge sin sista snap till Peyton Manning.

Flera ”special teams”-spelare kom in och spelade när de vanliga stjärnorna blev lite för bekväma på bänken.

J.J Watt kom in på två offensiva spel nere vid målområdet. Vid det andra försöket täcktes han av en annan defensive end, Jason Pierre-Paul, som fick en interception.

Vincent Jackson sägs ha imponerat på sina kollegor hela veckan. Han är ju lite av ett fysiskt exemplar.

Det blev lite för många turnovers för AFC för att de skulle hänga med. Tränaren John Fox kunde inte göra mycket annat än att skratta efter lagets andra fumble vid den egna 20-yardslinjen.


Såg DU Pro Bowl? Vad tyckte du?

Nyheter

To Top