Nyheter

Årets priser

Även om det inte går att säga vem som är den mest värdefulla spelaren i NFL oavsett position, så finns det pris för bland annat det. Årligen delas pris ut till de bästa offensiva och defensiva spelarna. Detta inlägg är ett försök att redan nu namnge de som kommer få ta emot priser i slutet av säsongen. Var inte beredda på några obskyrt som höjer era ögonbryn, det är en fråga om att försöka träffa rätt med lågoddsval snarare än att skjuta vilt på högoddsförhoppningar.

Most Valuable Player
Trots alla motgångar så kommer Tom Brady visa att han är ligans viktigaste spelare. Det kommer inte merkas att inga av hans favoritspelare är kvar, han spelare lika bra denna säsopng som han alltid gör. Patriots vinner sin division och blir en tuff motståndare i slutspelet.

Offensive Player of the Year
Jag tror att det blir Drew Brees. Tillsammans med den återvändande coachen Sean Peyton, avstängd förra året, kommer de gå bärsärk och kasta sönder sina motståndares försvar. Det blir ytterligare en säsong över 5000 yards för Brees, inte helt omöjligt att han slår sitt egna rekord och kastar 5500+. Brees leder sitt Saints till 9 vinster och missar sånär slutspelet, NFC är helt enkelt för tufft i år.

BreesDefensive Player of the Year
Geno Atkins i Bengals var fantastisk förra året och kommer fortsätta vara precis lika dominant även 2013. Han stark, snabb och penetrerar linjen pornografiskt bra. Att få 12.5 sacks som DT är en enorm bedrift och även om han kanske inte kan nå samma statistik i år kommer ha samma förstörande effekt som i fjol. Med Hard Knocks i ryggen får hans varumärke lite hjälp i röstprocessen och hans fantastiska spel under 2013 talar sitt tydliga språk, ända in i januari.

Offensive Rookie of the Year
Nu låter jag som en fegis, men håller med om det populära valet av Tavon Austin, wide receiver i Rams. Han är i en av de mer tacksamma situationerna, det finns ingen uttalad ”nummer ett-receiver” i Rams och han har Sam Bradford som kastar bollen till honom. Ser man till försäsongen har han visat sin potential, och offensivt fått vad han behöver. Han är farlig när han får ytor och jag tror att han kommer få en del screens och korta passningar så han kan springa sig till en massa yards. Lägg därtill att han kommer få mycket speltid som returner. Som sagt, det ”populära” och fega valet av spelare, men det fanns ingen annan som jag verkligen var såld på.

Defensive Rookie of the Year
Det är svårt med rookies, veta hur deras spel blir i NFL. Men jag går med Eric Reid, safety i San Francisco 49ers. Det finns en stor chans att 49ers har ett bra år och det hjälper såklart att vara på ett vinnande lag. Det hjälper också att vara försvarare när ens anfall smäller upp poäng på brädan. Det tvingar nämligen motståndarna att kasta bollen mycket. När då 49ers skickliga pass-rush stressar motståndarens QB kommer denne att kasta ett par snabba, irrationella och tveksamma beslut. Då dyker Reid upp och plockar in bollarna.

Coach of the Year
En av lagets viktigaste män står på sidlinjen med ett headset. I år kommer många tränare slåss om titeln och det är svårt att välja en, men jag tror att det slutar i Andy Reid. Han kommer vända ett Chiefs-lag som underpresterade förra året från 2-14 till 9-7, vilket räcker till en slutspelsplats i AFC. All den talang som finns i laget kommer utnyttjas betydligt bättre än förra året under Romeo Crenell. Anfallet kommer vara bättre, försvaret bättre och man kommer fånga in flera taktiska vinster. Reid är framtiden i Kansas City och han prisas för det redan under sitt första år där.

Det var mina predictions, som man så vackert säger i USA. Har du någon tanke om vem som kommer stå högst på pallen och vinka med de olika troféerna? Kladda då ner dina funderingar i kommentarsfältet här nedan, eller om du kan hålla dig på 140 tecken så försök övertyga mig på Twitter @Piratbloggen.

Nyheter

To Top