Nyheter

32 på 32: New England Patriots

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: New England Patriots.

Lag: New England Patriots

I korthet: Säsongsuppehållet har varit en skakigare åktur än vanligt för Patriots ledning. Historien om Aaron Hernandez har berättats från alla vinklar och den tillfälliga flirten med kultspelaren Tim Tebow gjorde att ännu fler blickar riktades mot Foxborough. Patriots förlorade flera av sina mest produktiva offensiva spelare efter säsongens slut och det fanns länge en oro kring huruvida det vanligtvis så dominanta laget skulle kunna producera poäng som tidigare. Sedan vaknade folket, insåg att Tom Brady fortfarande är quarterback i Patriots och slappnade av.

Det var längesedan New England Patriots vann en Super Bowl. Men de är alltid med i toppen och krigar. Oddsen har helt enkelt inte varit på deras sida. Trots att Patriots inte har gått hela vägen är det nog rättvist att kalla dem det senaste årtiondets bästa lag. De är en offensiv maskin med ett opportunistiskt försvar. Förra året stängde Ravens försvar ned ett vanligtvis ostoppbart Patriots för att sedan gå vidare och slå 49ers i Super Bowl. Det innebar ännu en missad möjlighet för ett New England Patriots som, med allt äldre nyckelspelare som Tom Brady och Vince Wilfork, gärna vill vinna en ring till innan det är dags att tänka nytt.

Styrkor: Offensiven kommer som vanligt att köra över folk. De snittade 35 poäng per match förra året. Tom Brady är en av de bästa spelarna i ligans historia och i kombination med en bra linje och ett system som ställer försvaret på hälarna kommer de att vara fortsatt svåra att stoppa. Försvaret ser bättre ut än förra året, då de åtminstone var hyfsade, och producerar alltid mycket turnovers. En del unga spelare har ännu inte blommat ut.

patriots_2013

Svagheter: Det finns inte särskilt många svagheter i det här laget. Skadeproblemen som receivern Danny Amendola och monstret Rob Gronkowski har lidit av oroar lite. Även med Amendola är det en medioker grupp receivers. Det är alltid lite frågetecken kring Patriots secondary och visst är man lite orolig över vem som ska spela tillsammans med Talib som cornerback. Alfonzo Dennard och Kyle Arrington är dugliga men inte några stjärnor.

Filosofi: Offensivt är det högt tempo som gäller. Man springer bollen förvånansvärt mycket eftersom lag satsar mycket energi och spelare på att stoppa Tom Brady. Om Patriots undviker skador blir de svårstoppade. Om inte, ja då blir de nog rätt svårstoppade ändå. Defensivt handlar det om att stoppa springspelet och tvinga in motståndarna in i ett spel där de känner sig obekväma. Patriots kör en hybrid av ”3-4” och ”4-3” och försöker producera turnovers.

Så blir 2013: New England kommer enkelt att vinna gruppen och sedan håller vi dem som en av favoriterna att nå hela vägen. Brady är lika bra som någonsin och han har en skock av unga och begåvade spelare till sitt förfogande. Defensivt har Patriots potential att vara riktigt bra med en uppgradering på safety-positionen och spännande unga spelare som Chandler Jones och Donta Hightower i truppen.

Offensiva stjärnor: Tom Brady, quarterback. Logan Mankins, guard. Rob Gronkowski, tight end.

Defensiva stjärnor: Vince Wilfork, defensive tackle. Jarod Mayo, outside linebacker. Aqib Talib, cornerback. Devin McCourty, free safety.

Framtidsnamn: Chandler Jones, DE/OLB. Stevan Ridley, running back. Shane Vereen, running back. Nate Solder, left tackle.

Nya spelare: Danny Amendola, WR. Will Svitek, OT. Adrian Wilson, S. Tommy Kelly, DT.

Tappade starters: Wes Welker, WR. Danny Woodhead, RB. Donald Thomas, G. Patrick Chung, S. Kyle Love, DT. Aaron Hernandez, TE.

Draften: Aaron Dobson, wide receiver. Jamie Collins, linebacker. Duron Harmon, S. Ryan Logan, CB. Josh Boyce, wide receivers. Steve Beauharnais, linebacker. Michael Buchanan, defensive end.

Nycklar till framgång: Det behövs inte så mycket mer än att Brady ska vara skadefri för att Patriots ska nå slutspelet i år. De andra lagen antingen bygger om eller befinner sig i ett konstant tillstånd av kaos. Men för att nå hela vägen behöver man ha sina playmakers på planen. I år är det Gronkowski och Amendola det handlar om. Samtidigt är det viktigt att unga Chandler Jones blommar ut och bidrar med lite pass rush.

 

Vad tror DU om Patriots i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

 

Nyheter

To Top