Nyheter

32 på 32: Buffalo Bills

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Buffalo Bills.

Lag: Buffalo Bills

I korthet: Det var tretton år sedan fansen i Buffalo fick uppleva ett slutspel. Det är en längre torka än något annat lag i NFL. Den offensivt lagda huvudtränaren Chan Gailey rök efter förra säsongen och det gjorde även lagets defensiva koordinator. Bills hade bara lyckats vinna sex matcher. Motståndarna hade sprungit rakt över ett skakigt försvar och offensivt slängde skäggmonstret Ryan Fitzpatrick som vanligt för många interceptions. Den nya tränaren heter Doug Marrone och var tränare för Syracuse i college innan han kom till Bills. Innan dess kallade han offensiva spel för Saints.

Det är nya tider i Buffalo och mycket av det som pågår känns väldigt spännande. I årets draft valde Bills den man som ska leda dem in i framtiden, quarterbacken E.J Manuel. Den ståtliga och atletiska, men något opolerade, Manuel har spelat bra under försäsongen men störts av några skador. Ledningen har också sett till att omge sin unga quarterback med en hel del spännande vapen. Det kommer att bli riktigt roligt att kolla på Bills i år, även om de kanske inte lyckas bryta sin slutspelsförbannelse.

Styrkor: Bills har en av ligans bästa offensiva spelare i C.J Spiller. Han har tidigare varit fruktansvärt outnyttjad men kommer i år att få en större roll. Han snittade lika många yards per försök som den utomjordiska Adrian Peterson förra året. Han är dessutom en snäppet vassare passmottagare. Bills har också en hel del unga, explosiva receivers i offensiven. I försvaret har det varit den defensiva linjen som är lagets stolthet. Nu går Bills över till en ”3-4”:a och vi får se hur övergången går.

Bills_logo

Svagheter: Det här laget är väldigt ungt, Bills byter tränare på båda sidorna av bollen och dessutom quarterback. Mycket är nytt och frågan är hur fort allt kommer att börja fungera. Det finns vissa tveksamheter kring ett par positioner längs den offensiva linjen och man undrar om Bills cornerbacks duger. Unga Stephon Gilmore är en personlig favorit, och han är borta drygt sex veckor, men på andra sidan är det skakigare.

Filosofi: När Marrone kom till Bills tog han med sin offensiva koordinator från Syracuse, Nathaniel Hackett. Mycket tyder på att de två kommer att fortsätta med en springbaserad offensiv i högt tempo. Det kommer att bli mycket no huddle och att snabbt få bollen till sina explosiva spelare. Försvarets nya general heter Mike Pettine och kom från Rex Ryans Jets. Pettine har sagt sig vilja spela ur nickel som bas, med fem defensive backs, och växla mellan både tre, fyra och fem linjespelare. Tänk kreativitet och flexibilitet.

Så blir 2013: Buffalo Bills kommer att vara bättre än förra året. C.J Spiller tar chansen att visa vilken fantastisk spelare han är och försvaret kommer att överraska. Håll ögonen på rookien Kiko Alonso, linebacker. Bills kommer att sluta tvåa i divisionen och med lite tur tar de sig till slutspel och dukar bordet för en ljus framtid.

Offensiva stjärnor: Steve Johnson, wide receiver. C.J Spiller, running back.

Defensiva stjärnor: Kyle Williams, defensive end. Jairius Byrd, free safety.

Framtidsnamn: Cordy Glenn, left tackle. Robert Woods, wide receiver. Marcel Dareus, defensive tackle. Stephon Gilmore, cornerback.

Nya spelare: Kevin Kolb, QB. Alan Branch, DE. Jerry Hughes, OLB. Manny Lawson, OLB.

Tappade starters: Andy Levitre Offensive, G. Ryan Fitzpatrick, QB. George Wilson, S. Kyle Moore, DE.

Draften: E.J Manuel, quarterback. Robert Woods, wide receiver. Kiko Alonso, inside linebacker. Marquise Goodwin, wide receiver. Duke Williams, safety. Jonathan Meeks, safety. Dustin Hopkins, kicker.

Nycklar till framgång: Det här är ett ugnt lag och på många positioner saknas det nödvändig bredd. Bills måste klara sig hyfsat undan skador och en del nya spelare måste fånga chanserna de får. För att nå slutspel behöver försvaret kliva fram och producera turnovers medan mitten av den defensiva linjen täpper till hålen i springspelet. E.J Manuel är så klart en nyckelspelare.

 

Vad tror DU om Bills i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

 

Nyheter

To Top