Saints

Kejsarens nya kläder

Adrian Peterson är det senaste decenniets allra bästa running back, det råder det inget tvivel om. Efter tio säsonger, 11´747  yards, och 97 touchdowns lämnade han Minnesota Vikings för sydligare breddgrader och ett jazzigt New Orleans. I natt i träningsmatchen mot Texans gjorde Peterson sin första match i Saints tröjan, vilket var en lite ovan syn.

Att Adrian Peterson ens spelar i en träningsmatch får ses som en nyhet i sig då det var första gången sedan 2013 som han deltog och första gången sedan 2011 som han sprang med bollen. Men i en ny stad och ett nytt lag vill Adrian få en bra start och komma in i det fort. Han sa efter matchen att det saknas lite kemi med de övriga, men att det blir bättre och bättre dag för dag.

“I feel like the chemistry is coming together. It didn’t look all good, but I know there are some good things on film. Just looking on the sidelines on the run plays, it seems like we are just one block away. I feel like we are going to be able to correct a lot of things on film.” – Adrian Peterson

Säsongen 2016 blev det bara tre matcher för Peterson innan en trasig menisk avslutade hans år, och även den framgångsrika Vikings karriären. Efter säsongen meddelade Minnesota att laget inte skulle ta upp den option som fanns i Petersons kontrakt och det stod klart att han var utan klubb. Det var länge ovisst vart han skulle ta och valet av Saints var kanske lite oväntat.

Nattens debut var ingen större framgångshistoria individuellt för 32-åringen. På sex försök sprang han 15 yards, den längsta löpningen var på 3 yards, dessutom tog han emot en passning som resulterade i en förlorad yard. Men alla vet vad A.D kan och kommer han upp i någorlunda nivå så har Saints ännu ett farligt vapen för Drew Brees att nyttja. Tanken är att Peterson, tillsammans med rutinerade Mark Ingram och rookien Alvin Kamara ska bilda ett trehövdat monster på running back-positionen. Trion har kompetenser som kompletterar varandra och får coach Payton till rotationen bra, att alla munnar mättas, som kommer Saints få en bra variation på sitt springspel.

Matchen mot Texans vann Saints med 13-0.

Nyheter

To Top