Nyheter

Allen Robinson, WR, Penn State

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Allen Robinson.

Namn: Allen Robinson
Position: Wide receiver
Skola: Penn State
Längd: 1.88 m
Vikt: 100 kilo

robinsonKeenan Allen var den bästa receivern av förra årets alla rookies. Han fick chansen för Chargers och tog den utan att tveka. San Diego draftades honom i tredje rundan och efter vad vi har sett än så länge fick de ett ruskigt bra värde för sitt val. Allen föll i draften av flera anledningar. Skadeproblem, dålig tid på sin 40-sprint och att han saknade de flashiga egenskaperna. Keenan Allen var bara en bra spelare. Det finns många likheter mellan honom och Allen Robinson från Penn State.

Robinson är ingen sprinter. Han är mer av en stadig posession-receiver som har varit väldigt produktiv i college. Han har väldigt bra storlek men trots det användes han på mycket screens och andra typer av korta passningar där han väntades vinna en mot en. Robinson har vissa explosiva drag, även fast han kanske saknar den där riktiga toppfarten för att dra isär försvaret.

Han är fysisk, sliter för bollen och är en duktig route runner. Robinson var väldigt effektiv på olika typer av comeback-routes då han visade en bra förståelse för att få sin receiver ur balans. I den här djupa draften kommer Robinson säkerligen att falla en del och då finns det goda chanser för något lag att välja en pålitlig receiver som kan hjälpa laget vinna matcher i många år framöver.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top