Raiders

Packa Pryors kappsäck

I natt blev det klart att atleten Terrelle Pryor lämnar Oakland för att fortsätta sin karriär i Seattle.

Ända sen draften 2011 skrek fansen att superatleten Terrelle Pryor skulle starta som quarterback i Raiders. I fjol fick han startjobbet. De första matcherna var han en efterlängtad injektion av adrenalin i ett hopplöst ombyggnadsprojekt. Snart därefter tappade han jobbet efter flera dåliga matcher. Nu är han dessutom ute ur organisationen.

Det var tydligt att Raiders inte ämnade ha kvar Pryor. Han passar inte in i det lagbygge som general manager Reggie McKenzie vill ha. Inte heller stämmer han in i den traditionella offensiv som Coach Allen eller OC Olson vill spela. Efter säsongens slut var det uppenbart för samtliga parter, och Pryor bad om att få släppas. Han ville ha en chans att starta någonstans. Men Raiders ville ha någon ersättning för detta projekt, denna potential.

Reggie McKenzie fick intresse från två klubbar – San Fransisco 49ers och Seattle Seahawks. I slutändan var det bara Seahawks som erbjöd något konkret och Raiders fick ett val i 7e rundan. Pryor hamnar ännu längre ifrån en startposition, vilket var han ville vara med och slåss om. Russell Wilson kommer han aldrig åt och reserven Tarvaris Jackson är mycket bättre än Pryor idag. Så varför ville Seahawks ha honom? För att bråka med 49ers?

Seahawks får en otrolig atlet med mycket potential. Pryor är långt ifrån en färdig produkt, men han är en riktigt hårt arbetande spelare. Han har förbättrats varje år och är fortfarande bara 24 år gammal, två år äldre än Blake Bortles och Derek Carr i årets draft. Framtiden ligger alltså framför honom. Tid, tålamod och bra coachning kan kanske dra nytta av Pryors potential.

Det enda problemet är att Pryor bara har ett år kvar på sitt kontrakt. Vad Seahawks vill ha är en riktigt noggrann titt på honom innan något annat lag får chansen. Om de ser något i honom har de första tjing på förhandlingar. Sen tror inte jag att han är kvar i Seattle nästa år ändå, men då har de åtminstone försökt. Och tills dess får Seahawks en tredje quarterback med starterfarenhet av +10 matcher på sitt roster. Det är ändå inte helt fel.

Nyheter

To Top