Nyheter

Europa och NFL – matcherna på Wembley

NFL har beslutat att matcher ska spelas i London under de kommande fem åren. Man öppnar också för att utöka antalet matcher och diskuterar återigen ett lag med sin bas i London.

I tisdags beslutade ägarna av NFL att ligan kommer att fortsätta spela matcher på Wembley i London. Beslutet sträcker sig fem år framåt i tiden och öppnar också för att även utöka antalet internationella matcher i framtiden.

NFL styrs inte av idioter och ägarnas främsta intresse är kommersiellt. Det är två saker som man måste komma ihåg. Det uppskattas att det finns ungefär 11 miljoner personer som följer NFL i Storbritannien och det är förstås en marknad som i sin tur kan generera en hel del stålar. Enligt ligans egna beräkningar har antalet fans ökat med 32 procent på två år. Särskilt mycket ökar TV-tittandet.

Det finns mycket som talar för att NFL inom det närmsta årtiondet kommer att ge sig in i Europa på allvar. På senare år har fler lag insett att det finns pengar att tjäna ”på andra sidan dammen” och har uppvaktat ligans representanter om en chans att få åka över och spela.

I det nya avtalet står att det fortsättningsvis kommer att vara frivilligt för lagen att anmäla sitt intresse för att spela minst en match i London. Men med ett ökat intresse från lagen bör inte det vara ett problem.

Mer intressant är att det nya avtalet gör det möjligt för ligan att utöka antalet matcher beroende på hur populär sporten är och beroende på hur många lag som är intresserade av att åka över.

På presskonferensen efter mötet diskuteras återigen möjligheten att ha ett lag som har sin bas i London. Ligans högste chef Roger Goodell betonar att det ligger en bra bit fram i tiden men att det absolut skulle vara något som ligan är intresserad av. Det har talats om en tidsram på 10 år.

Oroväckande är väl att det fortfarande finns biljetter kvar till matchen den 23 oktober. Har du några erfarenheter från matchen i London eller ska åka i år? Dela med dig!

Tidigare matcher på Wembley:

2007
Giants – Dolphins: 13-10

2008
Saints – Chargers: 37-32

2009
Patriots – Buccaneers: 35-7

2010
49ers – Broncos: 24-16

23 oktober 2011
Bears – Buccaneers: ?-?

Hur stor tror DU att sporten kan bli i Europa och vad skulle ett lag i London heta?

Nyheter

To Top