Nyheter

Alla matcher – vecka 14

Många lag jagar slutspelsplatser och av den anledningen så är nästan varje match den här veckan intressant. Mest spännande blir det nog ändå i Dallas när Giants häsar på Cowboys – i striden om NFC East.


TV-matcher

Söndag 18.45 – TV10: New Orleans Saints hos Tennessee Titans

Söndag 22.15 – TV10: Oakland Raiders hos Green Bay Packers (repris: måndag 16.00 Viasat Sport)

Söndag 02.20 – TV10: New York Giants hos Dallas Cowboys (repris: måndag 19.00 Viasat Sport)

Måndag 02.30 – TV10: St. Louis Rams hos Seattle Seahawks (repris: tisdag 17.30 Viasat Sport)


Veckans bästa matcher:

New Orleans Saints hos Tennessee Titans (19:00)

Det ska bli riktigt kul att se Titans på TV10 faktiskt. De får inte så mycket exponering eftersom de inte direkt är det sexigaste laget i NFL, som deras quarterback Matt Hasselbeck själv insinuerade. Men de har vunnit två raka nu, är 7-5 och jagar en slutspelsplats. De möter ett Saints som har sett fruktansvärt bra ut offensivt, haft lite problem med försvaret men som ligger 9-3. Det ska mycket till för att Saints ska missa slutspelet.

Drew Brees, quarterback i Saints, har passerat gränsen för 4,000 yards och mycket talar för att han ska göra sin andra säsong med över 5,000 yards i luften och slå Dan Marinos rekord från 1984. Vi har redan tjatat om den suveräne Jimmy Graham. Saints använder Graham, Sproles och sin hord av duktiga receivers till att skapa mismatches över hela banan. Och ingen hittar motståndarnas svagheter lika bra som Drew Brees. I försvaret har man som sagt haft problem, särskilt i passförsvaret och med att man saknar en utpräglad pass rusher, men vad gör det när man snittar 33 poäng framåt?

Titans har varit ett riktigt smyglag i år. Anledningen till att det var lite motigt i början var att springspelet var förskräckligt. Chris ”CJ2K” Johnson började säsongen, efter sitt nya feta kontrakt, med att snitta runt 40 yards på de första sju matcherna. På de senaste två matcherna har han sprungit för 340 yards och två TD. Mot rätt kassa springförsvar, men ändå. Även fast Matt Hasselbeck, quarterback, har varit förvånansvärt bra i år så är Titans i behov av sitt springspel som har varit deras signum de senaste åren. Man saknar de tunga hoten bland sina receivers sedan Kenny Britt blev skadad i början på säsongen. Även Nate Washington är tveksam för start mot Saints. Försvaret i Titans har väl varit hyffsat men inte så mycket mer. Dock har man lyckats göra många stora spel i rätt lägen och varit väldigt effektiva i egen red zone.

Atlanta Falcons hos Carolina Panthers (19:00)

Falcons är pressade att vinna mot Panthers om de vill få en biljett till slutspelet. Själv är jag lite kritisk till hur de har förändrats sedan förra säsongen och blivit ett mer passorienterat lag. Trots att man har en av ligans tuffaste running backs i Michael Turner. Panthers har mycket som är bra men minst lika mycket annat som är rätt värdelöst. Men det är svårt att sätta ord på vad Cam Newton har gjort i Carolina. Hans säsong är en av de mest imponerande vi någonsin har sett av en rookie quarterback.

Mitt största problem med Falcons är att jag tycker att de passar bollen alldeles för mycket. Quarterback Matt Ryans styrka sitter i hans spelförståelse, enligt mig. Han är vad man brukar kalla en game manager, även fast han är en ovanligt duktig sådan. Sätter man hela matchen på hans axlar så är han inte lika bra. Det känns som att Falcons skaffade sig lite nya leksaker i år och känner sig tvingade att använda dem istället för att fortsätta ge bollen till Michael Turner, nöta ned motståndarna och attackera dem när läget uppkommer. Det är också då de har vunnit. Men man har en av ligans mest späckade offensiva trupper. Falcons försvar har varit tungt i år och det är väldigt få lag som har lyckats springa framgångsrikt på dem. Passförsvaret har haft det lite tuffare men personligen bara älskar jag lilla Brent Grimes, som tyvärr är skadad till den här matchen. Falcons secondary kan få det tufft mot Newtons stora arm.

Som sagt, Cam Newton är grym och han och Steve Smith har utvecklat ett alldeles särskilt förhållande. Man har ett riktigt bra springspel som gynnas av att mostståndarna alltid måste sätta en gubbe att hålla koll på den atletiske Newton. I red zone har man en stor fördel, precis som Broncos till exempel, eftersom Newton kan springa in en touchdown själv. Förra veckan slog han rekordet för flest rushing touchdowns av en quarterback någonsin när han sprang in tre stycken, och har totalt 13 hittills på säsongen.

Det är försvaret som är Panthers svaghet. I springförsvaret har man släppt många stora spel på grund av dåligt tacklande när motståndarna bryter igenom den defensiva linjen. Trots ett rätt hyffsat passförsvar så släpper man en jäkla massa poäng mot sig. Det beror delvis på att man har en rookie quarterback som varvar genialitet med oundvikliga misstag, som tenderar att ge motståndarna en kort väg ned till Panthers målområde. Men tack vare ett väldigt explosivt anfall så kan Panthers ändå hänga med vilket lag som helst.

Artikeln fortsätter…

Eli Manning har varit bättre än Tony Romo hittills i år, trots mindre talang omkring sig, och om Cowboys vill utmana på söndag så måste Romo kunna hänga med sin kollega på den andra sidlinjen. Talangen finns garanterat där.

New York Giants hos Dallas Cowboys (02:20)

Det här är veckans mest spännande match. Cowboys har en match upp på Giants i divisionen och det lutar mot att allt kommer att avgöras under de två matcher som de två ska spela mot varandra under fyra sista veckorna. Personligen tycker jag att Giants är det bättre laget men på Cowboys hemmaplan så kan det bli jämnt.

Giants har vi skrivit många rader om och jag ska försöka att inte vara tjatig. Men lite snabbt kan man väl säga att offensiven har, tack vare Eli Manning och hans unga receivers, varit mycket bra i år. Lillebror Manning har visat att han kan kasta ikapp med de bästa i branschen, trots att han saknar de offensiva vapen som Rodgers och Brees har. Men tyvärr har man ligans sämsta springspel i år vilket sätter ännu mer press på Manning men han har axlat uppgiften som, wait for it…en elit-QB.

Försvaret har som sagt haft det lite tufft med många unga och nya spelare på planen. Mot Cowboys saknar man också Osi Umenyiora, defensive end, vilket är synd. Michael Boley verkar åtminstone vara tillbaka och han kanske kan ge lite stabilitet till Giants linebackers och Justin Tuck verkar ha fått lite fart på kroppen, vilket behövs i pass rushen mot Tony Romo.

Cowboys har inte varit speciellt bra i år. Egentligen är de inte bra nog att vara 7-5 men nu är det så det ligger till. Det har funnits mycket talang i laget länge men de verkar aldrig riktigt få ut det. Nu har man en bättre chans än på länge att göra en riktigt fin säsong. De enda som står i vägen är Giants. Romo är stabil och bra som vanligt om man kollar på statsen, även fast han får mycket kritik för hur han hanterar situationer där han hamnar under press i slutet på matcherna. Och Cowboys har haft en jäkla massa jämna matcher i år. Miles Austin spelar troligtvis mot Giants och om han är frisk så är han lika farlig som vilken annan receiver som helst i ligan. Cowboys fick mycket kritik förra säsongen för sin fantastiskt okreativa playbook och playcalling. Det har inte sett mycket roligare ut i år heller, tyvärr, och frågan är om Garrett får sitta kvar om Cowboys bommar slutspelet.

Försvaret i Cowboys är hyffsade på det mesta, men inte så mycket mer. Giganten på den sidan av bollen är DeMarcus Ware men han är listad som tveksam inför den här matchen. Han leder ligan i sacks och det skulle vara ett stort avbräck för kopojkarna. Rob Ryan har inte lyckats få försvaret att bli den dominanta lagdel som han önskade och det har läckt lite överallt. Cowboys skakiga secondary kommer att få fullt upp mot Manning.


Bubblare:

Oakland hos Green Bay (19:00)

Jag hade satt den här matchen bland de bästa om Raiders inte hade varit så satans inkonsekventa. Man får i alla fall gissa att de ger allt eftersom de är inblandade i en tuff strid med Broncos om slutspelsplatsen. Frågan är om Palmer kan kasta ikapp med Rodgers.

Houston hos Cincinnati (19:00)

Ännu en grym match mellan ett ruskigt bra Texans som har fått två quarterbacks skadade. Reserven och rookien Yates imponerade förra veckan och vårdade bollen fint. Bengals och dess unga lag behöver alla vinster de kan få när de jagar ett wild card.

Chicago hos Denver (22:05)

Ännu två lag i desperat behov av vinster. Presic som jag sade direkt när Jay Cutler skadade sig så blev det snabbt tydligt hur viktig den stundom kritiserade Cutler är för det här laget. Reserven Hanie var tvungen att ta över med en dålig offensiv linjen och mediokra receivers. Nu har även Matt Forte, running back, skadat sig. Tebow och Broncos ångar på och har vunnit sex raka matcher. Kan sticka ifrån Raiders med en vinst här.


Samtliga matcher:

Vecka 14

Torsdag, 8 december

Cleveland hos Pittsburgh (02:20 PM) – SLUT: 3-14

Söndag, 11 december

New England hos Washington (19:00)
Minnesota hos Detroit (19:00)
Houston hos Cincinnati (19:00)
Indianapolis hos Baltimore (19:00)
Kansas City hos N.Y. Jets (19:00)
Oakland hos Green Bay (19:00)
New Orleans hos Tennessee (19:00)
Philadelphia hos Miami (19:00)
Tampa Bay hos Jacksonville (19:00)
Atlanta hos Carolina (19:00)
Chicago hos Denver (22:05)
San Francisco hos Arizona (22:05)
Buffalo hos San Diego (22:15)
N.Y. Giants hos Dallas (02:20)

Måndag, 12 december

St. Louis hos Seattle (02:30)


Vad tror DU om helgens matcher? Diskutera!


Dela gärna den här artikeln på Facebook!

Nyheter

To Top