Nyheter

Alla matcher – vecka 10

Förra veckan kryllade av bra matcher och många av dem levde verkligen upp till förväntningarna. Vi fick se ett par fajter som kommer att stanna kvar i minnet länge. Men även vecka 10 är fylld av grymma matcher.

Matcherna i vecka 9 var de bästa hittills och många avgjordes på helt otroliga sätt.

Eli Manning var fruktansvärt kylig i den tajta matchen mot Patriots, där det otroligt nog stod 0-0 efter halva matchen. När de filmade hans ansikte innan spelet som avgjorde matchen i slutsekunderna såg han otroligt bekväm ut. Det imponerade på mig mer än själva spelet.

Att Joe Flacco ledde sitt Ravens 92 yards på mindre än två och en halv minut på bortaplan mot Steelers och vinner matchen var helt otroligt. Att det var rookien Torrey Smith som fångade det vinnande kastet efter att ha tappat en boll i målområdet sekunderna tidigare gjorde bara saken bättre.

När rookien och toppvalet i draften Patrick Peterson, cornerback, sprang in en 99 yards punt return på övertid för att avgöra mot Rams – ja, då blev det nästan för mycket.

Det är just den här typen av matcher som är anledningen till att vi är så många som älskar den här sporten.

Men nu över till veckans drabbningar. Som vi har mycket höga förväntningar på.


TV-matcher (hemmalaget först):

Söndag 18.55 – Viasat Sport: Cincinnati Bengals – Pittsburgh Steelers

Söndag 22.15 – TV10: San Francisco 49ers – New York Giants

Söndag 02.20 – TV10: New York Jets – New England Patriots (repris måndag 19.00 Viasat Sport)

Måndag 02.30 – TV10: Green Bay Packers – Minnesota Vikings (repris tisdag 19.00/torsdag 17.45 Viasat Sport)

Torsdag 02.20 – TV10: Denver Broncos – New York Jets


Samtliga möten den här veckan: Matcher

TV10 och Viasat har verkligen gjort ett bra jobb med att välja matcher den här veckan. Tv-matcherna är i stort sett de bästa som spelas – kanske med undantag av Packers – Vikings där det känns som att Packers har ett väldigt övertag.


Veckans bästa matcher

Pittsburgh Steelers hos Cincinnati Bengals (19:00)

Den riktiga fajten i AFC North var förra veckan mellan Ravens och Steelers men om man tittar på tabellen så ligger faktiskt Bengals före Steelers med imponerande 6-2. Andy Dalton, rookie quarterback, och Bengals har varit mycket bra. Men även fast de har vunnit ett par tuffa matcher så har de haft ett rätt lätt schema. Om de ska ta sig vidare i sin otroligt tuffa division så måste de vinna över giganterna. Men de har ett mycket bra försvar och det här kommer säkert att bli en lysande match. Steelers lär vara taggade efter den tunga förlusten mot Ravens senast och har egentligen sett rätt bra ut hittills, tycker jag. Frågan är väl om Bengals kan hänga med Steelers på poängtavlan.

New York Giants hos San Francisco 49ers (22:15)

Giants försvar gjorde en hjälteinsats mot Patriots senast och laget från det stora äpplet fortsätter att få mig att se dum ut, till alla Giants-fans stora lycka, eftersom jag har varit lite tveksam till dem i år. Manning har varit mycket bra i år och han ser ut som en säker ledare för sin offensiv. Hans beslutsfattande har varit bättre än förra året, trots att hans bästa receivers har varit borta ibland, och bollen kommer snabbt ur händerna på honom och till rätt ställe. Men 49ers är svåraste sortens motstånd och har kanske den tuffaste front seven, defensiv linje och linebackers, i ligan. 49ers har varit mycket konsekventa, har minimerat sina misstag och är 7-1 hittills. Alex Smith kan vara årets mest underskattade spelare. Man pratar bara om att han INTE gör bort sig men faktum är att han har spelat mycket bra, har 65 procent lyckade passningar, minst interceptions av ALLA startande quarterbacks och sjätte bäst quarterback rating i ligan – precis bakom Eli Manning. Det här är en lysande match där 49ers har ett knappt övertag på grund av att de är på hemmaplan.

New England Patriots hos New York Jets (02:20)

Kan Patriots förlora tre matcher i rad utan att helvetet fryser till is? Ja, det är frågan som Jets ska försöka svara på i den här matchen mellan de två rivalerna. Lagen ligger lika i divisionen, tillsammans med Bills, men skillnaden är att Jets har vunnit tre raka och Pats har torskat två i rad. Jets försvar åt upp Bills förra veckan och Fitzpatrick hade det tufft. Brady har inte spelat särskilt bra de senaste matcherna och det talas om att han har tappat i kvalitet. Jag vill inte gå så långt men visst har han spelat okaraktäristiskt dåligt. Försvaret har varit en katastrof för Patriots. Mark Sanchez, quarterback i Jets, är fortfarande väldigt upp och ned men nu när Plaxico Burress, wide receiver, har vaknat till liv så har Jets också ett giftigt alternativ i målområdet.

Veckans bubblare

Detroit Lions hos Chicago Bears (19:00)

Grym match med två av mina favoriter på quarterback-positionen. Matt Stafford och Jay Cutler. Båda har varit väldigt bra i år. Det är också två tunga försvar som ställer upp i den här matchen. Att se fram emot: Bears offensiva linje mot Lions defensiva linje. Staffords kast till Calvin ”Megatron” Johnson.

New Orleans Saints hos Atlanta Falcons (19:00)

En viktig match för två lag i samma division som säkert skulle ha önskat att de hade startat säsongen bättre än vad de har.

Buffalo Bills hos Dallas Cowboys (19:00)

Bills får inte fortsätta förlora om de ska hänga med Patriots och Jets. Cowboys har mycket att bevisa.


Vad ska DU se och vad ser du fram emot?

Nyheter

To Top