Nyheter

Alla matcher (del 2) – vecka 8

Nu har NFL säsongen kommit till vecka åtta. Snart är vi alltså halvvägs igenom säsongen och den här veckan känns relativt lättippad. Som tur är blir det ju sällan som man tänkt i den här ligan. Vi listar TV-matcherna och kör en kort genomgång av de sista sju matcherna.

De första sex matcherna

Vi går igenom matcherna en och en.

TV-matcher (hemmalaget först):

Söndag 17.55 – TV10: Houston Texans – Jacksonville Jaguars

Söndag 21.15 – TV10: San Francisco 49ers – Cleveland Browns

Söndag 01.20 – TV10: Philadelphia Eagles – Dallas Cowboys (repris måndag 19.00 Viasat Sport)

Måndag 01.30 – TV10: Kansas City Chiefs – San Diego Chargers (repris tisdag 14.45 Viasat Sport)


Söndag, 30 oktober


Detroit Lions hos Denver Broncos (21:05)

Lions har börjat att se betydligt mer mänskliga ut. Den skakiga offensiva linjen har börjat att krackelera. Stafford tar mer och mer stryk och missar kast som han vanligtvis skulle sätta. Lions är vanligtvis ett lag som passar mycket men utan Jahvid Best, running back, har det blivit ännu mer. För Stafford hälsas skull måste Lions hitta ett spel som inte betyder att deras skadedrabbade quarterback står och håller i bollen alldeles för länge. Suh och killarna på linjen har levererat hittills och de kan nog ställa till med en del bekymmer för Tebow och co.

Broncos och Tim Tebow, quarterback, lyckades med ett mirakel borta mot Dolphins där de plockade in 15 poäng och vann på övertid. Men man spelade inte bra. Försvaret lyckades hålla Dolphins till 15 poäng men det var knappast ligans vassaste offensiv som man mötte. Om man ska kunna hänga med Lions så måste man spela bättre i samtliga lagdelar. Intressant att se hur Tebow spelar i sin andra match.

Fördel: Lions


Washington Redskins hos Buffalo Bills (21:05)

Den här matchen spelas i Toronto i Kanada. Det är två lag som började över förväntan men som har kommit ned på jorden igen. I Redskins har Rex Grossman, quarterback, blivit utbytt mot John Beck. Det tycker jag är ett bra drag. Beck må vara otestad men Grossman är helt enkelt inte bra, 9 interceptions på 5 matcher, och då kan man lika gärna köra på den unga killen. Ett stort avbräck att Santana Moss, wide receiver, är skadad. Springspelet har fungerat rätt bra med Hightower och Torain. Försvaret har varit bra hittills men nu saknar man många viktiga spelare. Veteranen London Fletcher, linebacker, är skadad och det är även DeAngelo Hall, cornerback. Det här kan bli en tuff match för Skins.

Bills har sett fortsatt bra ut och jag tycker inte att det finns så mycket att tillägga som inte redan har sagts. Springspelet fungerar mycket bra med en hittills lysande Fred Jackson. Ryan Fitzpatrick, quarterback, har varit bra hittills och har i dagarna fått ett nytt stort kontrakt. Offensiven fortsätter att ösa in poäng och det tror jag kommer att bli nyckeln i den här matchen. Tar man ledningen och Beck får jobba från underläge så kommer det att bli lägen för turnovers. Försvaret är dock fortsatt rätt kassa och har i flera matcher räddats av vältajmade interceptions eller av att anfallet gjort så mycket poäng att man glömt bort hur dåligt försvaret varit. Försvaret är bland de tre sämsta både mot passningsspelet och springspelet.

Fördel: Bills


New England Patriots hos Pittsburgh Steelers (21:15)

Det här är veckans match mellan två riktiga utmanare som båda har tre vinster i ryggen. Patriots har varit bra som vanligt och Brady ser lika bra ut som han har gjort de senaste åren. Några oturliga interceptions förändrar inte det. Patriots hade vilovecka förra matchveckan och enligt statistiken har de vunnit efter vilan 14 raka gånger. Mer tid att förbereda sig gör Patriots svårstoppade. Man brukar heller inte ha problem med Steelers som traditionellt sett har haft ett försvar som fokuserat på att stoppa springspelet. Men det finns riktiga varningstecken. Patriots försvar har släppt mest passyards och mest yards sammanlagt i hela ligan. Om man hade tänkt vinna superbowl så får man fixa det till slutspelet. Ett lag som Packers med en quarterback som Rodgers, eller en Roethlisberger på humör för den sakens skull, kan lätt straffa dem annars.

Steelers har varit inkonsekventa i år. Det gäller nästan alla delar av laget. Men Ben Roethlisberger, quarterback, har varit mer bra än han har varit dålig och Steelers har passat bollen mycket. Speedstern Mike Wallace, wide receiver, har blommat ut i år och är ett ypperligt vapen för Big Ben. Man har lite skador bland sina fruktade linebackers som kan vara en del av försklaringen till att man inte riktigt lyckas stänga igen hålen i springförsvaret. Men mot Patriots kommer det att handla om passningsspelet och där har man hittills varit bra. Frågan är vad de kommer att köra för taktik. Ska de utmana Brady i luften, då måste Big Ben vara felfri, eller ska de vara det fysiska och tuffa Steelers som man är van vid att se, springa bollen och hålla den borta från killen på den andra sidlinjen.

Fördel: Patriots


Cleveland Browns hos San Francisco 49ers (21:15)

Browns vann mot Seahawks förra veckan i en riktig skitmatch som slutade 6-3. Då saknade man sin running back Peyton Hillis. Det verkade som att han skulle vara tillbaka till den här matchen men nu är det tveksamt. Även Massaquoi, wide receiver, är skadad. Matchen mot Seahawks säger rätt mycket om Browns i år. Försvaret har spelat riktigt bra men anfallet har inte riktigt lyckas förvalta möjligheterna. Men Browns är 3-3 och har fortfarande alla chanser att ta sig vidare. Det gäller att hitta en rytm med Colt McCoy, quarterback, och offensiven.

49ers är imponerande hittills i år. Försvaret är kanske det tuffaste i ligan och anfallet hittar sätt att hitta vinsterna. Nu är man 5-1 efter sex spelade och leder sin rätt kassa division överlägset. Närmst är Seahawks med 2-4. Jag kan inte för mitt liv se hur 49ers skulle kunna misslyckas med att gå till slutspel. Tack vare att Frank Gore slaktar motståndet i springspelet så slipper Alex Smith, quarterback, bära för mycket av den offensiva bördan. Det är nog bra med tanke på att han har snittat runt en inteception per match hela sin karriär. Nu har han bara två hittills, men också bara 1 000 ynka yards. Aldon Smith är påväg mot att bli årets rookie. Sjundevalet i draften har redan samlat ihop 5,5 sack.

Fördel: 49ers


Cincinnati Bengals hos Seattle Seahawks (21:15)

När vi ändå pratar rookies så går det inte att lämna ute Bengals. Andy Dalton, quarterback, bara imponerar mer och mer och A.J Green (450 yards, 4 TD), wide receiver, ser precis så bra ut som man trodde. Man öser inte in poäng men det är lite samma situation som i 49ers. Det handlar om att sätta lagom mycket poäng på tavlan och låta försvaret kontrollera matchen. För Bengals försvar är definitivt ett som är med i diskussionen om ligans bästa. Hittills i år har man inte visat några svagheter och det lär ju knappast ändras mot Seahawks som har ett av ligans sämsta anfall.

Seahawks spelade också i den där förskräckliga 6-3 matchen, och förlorade. Sedan Tarvaris Jackson, quarterback, blev skadad är det numera gamle Charlie Whitehurst som har tagit över. Och det ser inte speciellt bra ut. Springspelet med Marshawn Lynch har varit en stor besvikelse och det vanligtvis så tuffa försvaret har spelat sämre än de brukar. Jag orkar nog inte skriva mer om Seahawks. Man blir ju lite deppig över ett så oinspirerat lag. Men det betyder inte att den här matchen inte kan bli tajt om Seahorses försvar skärper sig.

Fördel: Bengals


Dallas Cowboys hos Philadelphia Eagles (01:20)

En stark konkurrent till veckans match. Cowboys har verkligen spelat upp sig de senaste veckorna och det var väl bara en tidsfråga. Det finns så mycket talang i det här laget och någon gång måste det ju komma ut. Största snackisen är självklart rookien DeMarco Murray, som sprang för 253 yards mot Rams senast, och vad han kan göra mot ett Eagles som har haft det tufft mot springspelet. Hans insats fick i alla fall ledningen att sparka killen som låg före honom på Cowboys depth chart, Tashard Choice. Ännu intressantare är kanske hur Eagles små linebackers ska stoppa Jason Witten, tight end, i det korta passningsspelet. I försvaret har Cowboys fullständigt murat igen för motståndarnas springspel.

Eagles har varit i en konstant kris sen säsongen startade i stort sett. Men det finns flera saker som talar för dem i den här matchen. Man har nyss haft sin vilovecka och då brukar Andy Reid, huvudtränare, och hans Eagles nästan alltid vinna. Matchen spelas på prime time och då spelar Eagles nästan alltid bättre. Man lider i stort sett inte av några skadeproblem alls. Offensivt har Eagles funkat rätt bra även fast man har haft problem att dra i sista spiken i kistan och få poängen på tavlan. Man rankar topp 10 i passningsspelet och först i ligan i springsspelet. Men det har varit alldeles för mycket turnovers, delvis på grund av att motståndarna har tillåtits få för mycket press på Vicks som har åtta interceptions och sju fumbles (inte alla turnovers) på sex matcher. Det är defensivt som man har haft det mest jobbigt dock. Slarviga tacklingar och små linebackers har gjort att det har gått att plöja sig igenom Eagles. Det var höga förväntningar på Eagles innan säsongen, med all rätt, och när förlusterna kom så var besvikelsen stor. Men det är mycket nya spelare och för mig är det inget konstigt att man har haft en seg start. Jag tror fortfarande att de vänder på det här. Det finns för mycket talang i laget helt enkelt.

Fördel: Eagles


Måndag, 31 Oktober

San Diego Chargers hos Kansas City Chiefs (01:30)

Chargers och Philip Rivers, quarterback, har varit en besvikelse hittills och ärligt talat så är det svårt att sätta fingret på vad som händer i San Diego. Man ligger fortfarande 4-2 så det är ingen katastrof på det viset. Men man spelar inte speciellt bra och Rivers har kastat nio interceptions redan, och bara sju touchdown. Det har pratats om att han skulle vara skadad men dölja det. Vincent Jackson, wide receiver, har sett bra ut och det har även Ryan Mathews, running back. Tolbert, RB, och Floyd, WR, är skadade.

Chiefs dömdes ut efter tre matcher men sedan dess har de vaknat till liv och vunnit resten. Det här kommer inte att bli en lätt match för Chargers mot sin divisionsrival. Det är svårt att bedömma Chiefs eftersom de har varit så upp och ner. Senaste matchen körde man över Oakland med 28-0 då ett Raiders med två nya quarterbacks kastade sex(!) interceptions. Chiefs har sprungit bollen bra när de har gjort det och båda deras running backs Battle och McCluster snittar över fem yards per försök. Dwayne Bowe, wide receiver, har börjat att visa lite av de kvaliteter som han bjöd fansen på förra säsongen. Matt Cassel, quarterback, har traditionellt haft det tufft mot Chargers och han har inte gjort någon höjdarsäsong hittills. Det här blir en spännande match, tror jag.

Fördel: Chargers


Vad ska DU se och vilken blir veckans skräll?

Nyheter

To Top