Nyheter

St. Louis rammade Saints

St. Louis Rams chockade alla när de knep segern mot Saints i söndags. Laget helt utan segrar spelade respektlöst och med ett lysande försvarsspel delade de ut en riktigt örfil till favoriterna.

Rams kom till den här matchen utan vinster och med sex raka förluster i ryggen. Saints hade veckan innan krossat Colts med 55 poängs marginal. Ett av ligans bästa lag skulle möta ett av de sämsta, som dessutom spelade med en reserv som quarterback, och alla trodde nog att de visste hur den här fajten skulle sluta.

Verkligheten blev en annan. Arbetshästen Steven Jackson, running back, sprang hårt och var svårtacklad. Han har aldrig varit mycket för den typen av snabba vändningar som till exempel LeSean McCoy är känd för. Men han är konsekvent. Han springer hårt, är svårtacklad och maler på tills han har tröttat ut motståndarna. Då kommer han helt plötsligt loss och plockar trettio yards. Han gjorde sin första 100-yardsmatch på tre säsonger och sprang in två touchdowns.

A.J Feeley, Rams quarterback som vikarierade för Sam Bradford, var inte lysande men han spelade som en stabil reserv bör göra. Han var strax över 50 procent men gjorde några fina spel vid kritiska tidpunkter.

Men det var försvaret som vann den här matchen åt Rams. Man markerade bra med ett mycket sargat secondary och fick mycket press på Drew Brees som såg väldigt stressad ut vi flera tillfällen. Man sackade honom fem gånger. Varav Chris Long stod för tre av dessa. James Laurinaitis, linebacker, släppte ingen förbi sig och hade 10 tacklingar i matchen. Rookien Robert Quinn, defensive end, stod för en sack och en blockad punt.

Rams hade en mer kreativ play calling än tidigare. I början av matchen lät de Feeley bomba några långa som nästan gick hem och vid två raka third down körde de en end-around, det vill säga när man fejkar att lämna över till sin running back och en receiver springer tvärs över plan och får överlämningen istället. Båda gångerna lyckades man.

texten fortsätter…

Steven Jackson, running back, var en av Rams mest tongivande spelare.

Brees såg som sagt stressad ut flera gånger, blev sackad fem gånger och kastade två interceptions. Springspelet fick stryk redan vid linjen och anfallet såg inkonsekvent ut. Man försvarade de djupa passarna hyffsat men hade stora svårigheter att stoppa springspelet. det här var Saints tredje förlust i år och även fast jag inte tycker att det är dags att få panik så bör man hitta skärpan snabbt. Nästa helg kommer divisionsrivalen Buccaneers till stan. Sedan har man förra årets divisionsvinnare Falcons och Panthers ledda av stjärnskottet Cam Newton i divisionen som börjar att se ut som ligans tuffaste. Det blir ingen dans på rosor för Saints att nå slutspelet.

Har den här matchen fått DIG att ändra åsikt om något av lagen?

Nyheter

To Top