Nyheter

Alla matcher (del 1) – vecka 8

Nu har NFL säsongen kommit till vecka åtta. Snart är vi alltså halvvägs igenom säsongen och den här veckan känns relativt lättippad. Som tur är blir det ju sällan som man tänkt i den här ligan. Vi listar TV-matcherna och kör en kort genomgång av de första sex matcherna.

Analys av de sista sju matcherna

Vi går igenom matcherna en och en.

TV-matcher (hemmalaget först):

Söndag 17.55 – TV10: Houston Texans – Jacksonville Jaguars

Söndag 21.15 – TV10: San Francisco 49ers – Cleveland Browns

Söndag 01.20 – TV10: Philadelphia Eagles – Dallas Cowboys (repris måndag 19.00 Viasat Sport)

Måndag 01.30 – TV10: Kansas City Chiefs – San Diego Chargers (repris tisdag 14.45 Viasat Sport)


Söndag, 30 oktober


Indianapolis Colts hos Tennessee Titans (18:00)

Ett Colts med en förnedrande förlust mot Saints i ryggen. Man släppte 62 poäng mot en nästintill perfekt Drew Brees och det var total kollaps. Nu är Colts 0-7 och slutspelet är i stor sett utom räckhåll om man inte vinner samtliga återstående matcher. Nu möter man divisionsrivalen Titans, som har två förluster i ryggen, och det här är sista chansen. Men Colts har 17 spelare som på skadelistan är listade som questionable eller värre, däribland Manning, Freeney, Mathis, Addai, Costanzo, Diem och Tamme, och det finns ärligt talat inget som talar för att man ska vända skutan.

Titans åkte även dem på en riktigt örfil förra veckan med en 41-7 förlust mot Texans. Springspelet är fortfarande katastrofalt dåligt, trots att man har Chris ”CJ2K” Johnson som har varit en av ligans mest konsekventa spelare de senaste åren, och man springer bara för runt 65 yards per match. Anledningen till att man är 3-3 är att försvarsspelet spelar hyffsat och att Matt Hasselbeck, quarterback, har varit förvånansvärt effektiv. Men han är inte tillräckligt bra för att bära det här laget i längden.

Fördel: Titans


Jacksonville Jaguars hos Houston Texans (18:00)

Jaguars stod för en av förra veckans största hjälteinsatser. Man hindrade Ravens vanligtvis potenta anfall från att ens ta en first down förrän det bara var fem minuter kvar av tredje kvarten. Jags var lysande i markeringsspelet, både deras secondary och linebackers och de var som iglar på Ravens receivers. Linjen stoppade en frustrerad Ray Rice. Trots att försvaret har varit bra hela säsongen så är Jags bara 2-5. Offensiven är ligans sämsta. Nu har man åtminstone bestämt sig för en quarterback i rookien Blaine Gabbert, men han har det tufft. Han har inte många spelare att kasta till och har under 50 procent i lyckade passar. Ljuspunkten i anfallet är springspelet med Maurice Jones-Drew. Den lilla kanonkulan har ett snitt på 4,6 yards per försök.

Texans svarade på många frågor när man utklassade Titans förra veckan. Det ser inte ut som att stjärnreceivern Andre Johnson kommer att spela den här matchen heller men gjorde man 41 poäng utan honom senast så ska de nog klara sig ändå. Texans ser mycket bra ut. Offensiven är lika tung som den har varit de senaste åren. Man har två bra running backs i Arian Foster, en personlig favorit, och Ben Tate. Schaub ser skarp ut även fast han har haft lite problem i red zone, innanför motståndarnas 20 yards-linje, till och från. Försvaret har verkligen klivit upp till den här säsongen och kan man fortsätta att ge anfallet speltid så kommer framgångarna att fortsätta.

Fördel: Texans


Minnesota Vikings hos Carolina Panthers (18:00)

Förra veckan var första starten för Christian Ponder, quarterback, efter att Vikings hade tröttnat på McNabbs mediokra spel. Han gjorde det riktigt bra, trots att hans statistik inte berättar samma historia. Han gjorde några riktigt fina spel utanför passningsfickan när man trodde att spelet var dött och konverterade några långa och tredje. Man lyckades hålla jämna steg med suveräna Packers trots att Rodgers gjorde en helt lysande match. Även fast Vikings är 1-6 ska man inte räkna ut dem. De har ligans bästa running back i Adrian Peterson och han spelar lika bra som någonsin.

Panthers tog sin andra vinst förra matchen och Newton-febern fortsätter. De två enskilda spelarna som har haft störst effekt på sina lag den här säsongen? Peyton Manning och Cam Newton. Panthers har spelat varit med och fajtats om i stort sett varje seger och hela laget spelar med ett ofantligt självförtroende. Det är bara att titta på hur försvaret flockas runt bollbäraren. Men man har fortfarande stora problem att stoppa springspelet. Newton satte 18 av 23 kast mot Redskins med 1 TD plus 59 yards och 1 TD med fötterna. Och utan turnovers för en gång skull, det är lättare att spela quarterback när man leder. Hans bästa match hittills. Han har nu kastat för över 2,100 yards på sju matcher. Steve Smith hade 143 yards i mottagningar och är nu uppe i galna 818 yards. Springspelet fungerar mycket bra tillsammans med en förvånansvärt bra offensiv linje.

Fördel: Panthers


Miami Dolphins hos New York Giants (18:00)

Dolphins gjorde ingen bra match mot Broncos och slarvade bort segern med ett gäng korkade beslut. Matt Moore, quarterback, gjorde en hyffsad match egentligen. Men han kan inte bära laget och springspelet var alldeles för dåligt mot Broncos. Okaraktäristiskt för ett Dolphins som brukar älska att trötta ut motståndarna genom att attackera dem rakt på med ett tungt springspel. Försvaret i Miami har varit sämre än förväntat, man har förlorat samtliga matcher och jag tror inte att Dolphins kan ta sig samman i år.

Giants har fått tillbaka många av sina skadade spelare och efter en skakig start på säsongen spelar man bättre och ligger i toppen av en tuff division med Cowboys, Redskins och Eagles. Vill man ha en slutspelsplats så får man inte under några omständigheter torska på hemmaplan mot ett kasst Dolphins. Och det tror jag inte att de gör heller. Men försvaret har inte sett bra ut och man springer heller inte bollen speciellt mycket. Giants har att jobba på. Men Eli Manning, quarterback, har sett skarp ut. Frågan är om han kommer att kunna fortsätta hålla samma höga nivå om Giants inte kan hitta en bättre balans i spelet.

Fördel: Giants


New Orleans Saints hos St. Louis Rams (18:00)

Det här är inte mycket att snacka om. Saints gjorde en lysande match när de fullständigt krossade Colts i söndags. Det finns inte nog med adjektiv för att beskriva hur bra Drew Brees, quarterback, var i den matchen. Han kastade fler touchdowns än incompletions. Brees satte 31 av 35 kast och 5 touchdowns. Offensiven med Colston, Moore och Graham i passningsspelet och Ingram (som är skadad inför den här matchen) och Sproles i springsspelet är svårstoppat. Försvaret har inte varit lika bra som tidigare år men det blir lite som i Patriots. Så länge försvaret duger och anfallet snittar 34,1 poäng varje match så löser det sig ändå.

För mig är Rams den största besvikelsen i år. Man snittar under 10 poäng per match och nu är man utan sin quarterback Sam Bradford igen. Med kassa receivers och ett mediokert springspel finns det ingen chans att de hänger med Saints. I försvaret släpper man mest yards i hela ligan och när Cowboys rookie DeMarco Murray sprang för 253 yards på Rams förra veckan var det pinsamt. Det här blir tufft för Rams, jag tror att de går till 0-7.

Fördel: Saints


Arizona Cardinals hos Baltimore Ravens (18:00)

En intressant match mellan ett Cardinals som inte har fått sitt spel att fungera och ett Ravens som fick ett rejält uppvaknande förra veckan. Kolb och anfallet har fått mycket skit hittills. Men det är inte riktigt där problemet har legat. Man har i och för sig inte fått med Larry Fitzgerald ordentligt i spelet men det blir lätt för motståndarna att dubbla honom eftersom han egentligen är Cards enda riktiga hot. Precis som man förutspådde innan säsongen så är det största problemet Cardinals secondary.

Ravens försvar kan mycket väl vara ligans bästa. Man släpper både minst yards och minst poäng. Det finns egentligen att snacka om där. Problemet har varit i offensiven. Joe Flacco, quarterback, ligger alltjämt kvar på en completion percentage på strax över 50 procent. Det är på tok för dåligt. Ray Rice gör en lysande säsong hittills och med en sådan spelare att dumpa av sina korta passar på är det häpnadsväckande att hans statistik är så dålig. Nu har man inte ligans bästa receivers men man kan inte hålla på som mot Jags och inte fixa en first down på 40 minuter. Ibland är de enkla bollarna de bästa.

Fördel: Ravens


Analys av de sista sju matcherna


Vad ska DU se och vilken blir veckans skräll?

Nyheter

To Top