Nyheter

Alfred Morris och hans Mazda

Trots RGIII så är det faktiskt Alfred Morris som är den största sensationen i Washington. Han valdes i sjätte rundan, kör en tjugo år gammal mazda och är en av årets bästa spelare.

Bland lyxåken på Washingtons Redskins spelarparkering är det en bil som har stått ut i år. Det är en inte den senaste italienska sportbilen vi pratar om – utan en tjugo år gammal Mazda 626 som tillhör rookien Alfred Morris. Han kallar den ironiskt nog för sin ”bentley” efter att polarna retades med honom i college. Hans kontrakt med Redskins ger Morris drygt tre miljoner kronor om året men han föredrar att använda pengarna till att hjälpa sin familj.

– Varför skulle jag slösa pengar på en ny bil? Om den går sönder, då ska jag laga den. Det är bara sån jag är.

Alfred Morris, running back, är den spelare som vid sidan av Robert Griffin III har burit Redskins offensiv i år. De har dock haft väldigt olika väg mot strålkastarljusen och framångarna i NFL. Morris gamla Mazda fungerar, enligt honom själv, som en påminnelse om var han kommer ifrån och det hårda arbete som har tagit honom dit han är i dag.

Alfred Morris spelade bra i college och kunde visa upp fina siffror från alla sina år. Men han spelade för ett Florida Atlantic University som hade det tufft och under Morris sista år förlorade man elva av tolv matcher. I draften valdes han inte förrän i sjätte rundan. Han hade inte väntat sig att få spela speciellt mycket från start men under försäsongen var han riktigt bra. När skador sedan satte stopp för konkurrensen fick Morris chansen. Snacka om att han tog den.

I början av säsongen var det många som såg Morris framgångar mer som en rolig historia. Men han har visat att han hör hemma på den här nivån. På sina sex första matcher har han sprungit för 538 yards och fem touchdowns. Statistiskt är han en av årets bästa running backs. Alfred Morris springer tufft och är pålitlig. Han ser hålet och attackerar det snabbt. Han är en spelare som bara reagerar och många motståndare har fått känna på hur svårtacklad han kan vara.

I NFL kryllar det av exempel på spelare som bränner av hela lönen på sportbilar, nattklubbar och smycken. Därför är det otroligt uppfriskande med en kille som har fötterna på jorden. Enligt Alfred Morris så kommer han inte att förändras med framgångarna. Bilen ska han behålla, och den ödmjuka attityden likaså.

Nyheter

To Top