Chiefs

Alex Smith till Washington

Kansas City Chiefs har bytt bort sin quarterback Alex Smith till Washington Redskins. Priset? CB Kendall Fuller och ett draftval i tredje rundan. Ett oväntat beslut som bör få stora konsekvenser för båda lagen.

Tidigt på morgonen damp nyheten ned. Kansas City Chiefs och Washington Redskins hade kommit överens om ett byte som skickar Alex Smith till huvudstaden mot ett draftval i tredje rundan samt cornerback Kendall Fuller. Smith och Redskins ska också ha enats om ett nytt stort kontrakt för veteranen värt $94 miljoner de närmaste fyra åren, med hela $71 miljoner garanterade.

Det här kommer skapa en del svallvågor i ligan. Unga Patrick Mahomes lär ta över jobbet i Chiefs efter ett år på bänken och Kirk Cousins lär söka ett nytt hem efter sex år, i helhet relativt framgångsrika, med Redskins.

Smith har i sin tur de senaste åren blåst liv i en karriär som var på nedgång efter att han bänkades för Colin Kaepernick i 49ers. Han har tagit Kansas City Chiefs till slutspel fyra av de fem senaste åren. Trots alla framgångar har han ständigt varit ifrågasatt. Årets säsong var kanske den bästa Alex Smith gjort sedan han valdes med första valet i draften 2005. Han kastade för över 4.000 yards med en hög träffprocent, 26 touchdowns mot bara fem interceptions och hade högst passer rating av alla startande quarterbacks i NFL.

Alex Smiths öde förseglades på något vis när Kansas City Chiefs bytte till sig Buffalo Bills tionde val i draften 2017 och tog Patrick Mahomes II, en quarterback från Texas Tech. Många scouter hade förtrollats av den unga Mahomes och hans känsla för improvisation och stora arm. Att han dessutom fick förmånen att hamna hos den mycket respekterade tränare Andy Reid i Chiefs tyckte vi i redaktionen var ett särskilt lyckat giftemål.

Vad tycker du om bytet? Vilka gjorde ett kap?


Nyheter

To Top