Nyheter

A game of inches

Chicago Bears har haft en tuff säsong hitills. De två senaste matcherna har de släppt in över 50 poäng per match och de har inte vunnit en enda match hemma på Soldier Field. Skulle den första segern komma mot Vikings?

I november månad så hyllas den amerikanska armén och deras soldater runtom i NFL för sina insatser för landet. Och på Soldier Field i Chicago var det Jay Cutler som skulle leda sina trupper till sin första seger på hemmaplan. Och på besök kom ett Vikings som fått vila en extra vecka då de haft sin bye-week.

Det började minst sagt skakigt för Cutler och hans mannar. Många penalties, felaktiga uppställningar och bristande kommunikation skapade frustration hos Cutler som drog på sig en misconduct. Istället kunde Vikings tack vare en lyckad fejkad punt sätta sig i ett bra läge för att ta matchens första poäng. Norv Turner kallade ett perfekt spel där Teddy Bridgewater enkelt kunde kasta en touchdown till sin tight end Ellison.

Men en frustrerad Cutler skulle få ordning på sina trupper och med Cutlers starka kastarm och Bears explosiva anfall med mängder av olika vapen skulle det bli tufft för Vikings att stå emot. Som sagt har Bears en väldig bredd i sitt anfall men det var tack vare längden som Bears skulle komma att vinna den här matchen.

Brandon Marshall, 193cm, och Alshon Jeffrey, 190cm, är två stora måltavlor och tillsammans stod de för 225 yards och tre touchdowns. De matchades ofta mot Vikings cornerback Josh Robinson som bara är 178 cm lång och Robinson hade det tufft matchen igenom. Alla tre touchdowns från Bears-duon kom när Robinson markerade dem. En medveten taktik ifrån Cutler.

”Vi ville kasta mot deras nummer 21 (Robinson). Vi visste att han är lite kortare.” sa Cutler till media efter matchen.

Cutler gjorde överlag en bra match och såg riktigt stabil ut till en början och gjorde några riktigt bra kast. Men Cutler är känd för att blanda fantastiska kast med en del huvudlösa beslut. Precis innan halvtid så kastade han ett horribelt kast som Captain Munnerlyn i Vikings enkelt kunde plocka ner och Cutler hade även en till interception senare i matchen.

Men det spelade inte så stor roll i den här matchen, Vikings offensiv kändes tafatt och det hände inte så mycket framåt. Springspelet var näst intill obefintligt bortsett från den fejkade punten. Teddy Bridgewater kastade endast för 158 yards och en touchdown och det var första i den sista driven som det kändes om det hände någonting och Bridgewater flyttade fram trupperna snabbt och effektivt. Men med inga time-outs kvar på den sista driven så var Bridgewater tvungen att sätta igång spelet snabbt hela tiden och till slut straffade det sig när Bridgewater försökte nå end-zone men upptäckte inte att sin receiver var bra markerad och Ryan Mundy i Bears kunde plocka ner bollen för en interception och därmed dra igen ridån för Vikings.

För Bears var det en måstematch och en skön seger efter att ha fått ordentligt med stryk de två senaste matcherna. Det blir tufft för Bears att ta sig till slutspel då Lions och framförallt Packers spelar riktigt bra fotboll i nuläget. Men Bears har ett häftigt anfall och med Cutlers starka kastarm kan man ändå orsaka en del skada i kommande matcher om försvaret kommer ut och spelar på en högre nivå än vad de gjort tidigare.

För Vikings del känns det lite hopplöst matchen igenom. Inget riktigt go i laget men man bör ha i åtanke att det är ett ungt lag med rookies som startande QB och running back. Det är dock en spännande offensiv som lär sig saker hela tiden och det kommer ta tid men det ser minst sagt ljust ut för framtiden. Får man också tillbaka Adrian Peterson så kan det bli riktigt bra.

Nyheter

To Top