Raiders

Dags för första vinsten

Ikväll har Raiders en viktig match och en möjlighet att knipa säsongens första och kanske enda vinst mot San Diego Chargers.

Som vi alla vet är Raiders säsong allt annat än imponerande. Det har sett tungt ut i nästan alla matcher och Raiders har inte förtjänat att vinna några matcher, förutom en match. Det var den jobbigaste förlusten av alla och kom vecka 6 hemma mot just San Diego Chargers.

Då hade Raiders haft en turbulent bye-week med tränarbyte efter en förnedrande säsongsinledning. Då kom man ut explosivt och quarterbacken Derek Carr hade en riktig kanonmatch. Det offensiva spelet tog chansningar djupt vilket också öppnade för springspelet. Det var Raiders offensivt bästa match, utan tvekan. Men efter det gick OC Greg Olson tillbaka till det konservativa, kontrollerade kortpassningsanfallet som han så gärna vill spela och som varit så icke framgångsrikt.

Nu kommer Chargers tillbaka från sin bye-week efter en än mer förnedrande match mot Miami Dolphins (0-37) än Raiders förlust innan sin vilovecka (38-14). Chargers har förlorat sina tre senaste matcher och har gått från en Super Bowl-utmanare med en MVP-nominering på quarterbacken Philip Rivers till ett lag som de flesta redan räknat bort från slutspelet. För dem är det en viktig match att visa att de visst är med och slåss om Wildcard-platser.

Som Raiders-supporter hoppas vi se mycket av Brice Butler och Andre Holmes. De hade båda en kanonmatch senast med 185 yards och 3 touchdowns tillsammans. Sen dess har de försvunnit allt mer och mer. Butler har fått nöta bänk till förmån för alla andra receivers. Det måste vara något på gång mellan honom och Greg Olson.

Det som gjorde att Raiders lyckades så bra var just det djupa passningsspelet. Alla andra lag har lugnt klivit upp i banan och stoppat Raiders korta passningsspel och springspel effektivt. Det kan de göra eftersom Raiders aldrig utmanar djupt. Ikväll måste de våga kasta bollen annars har de ingen chans. Försvaret är inte tillräckligt bra för att stoppa Chargers och anfallet behöver därför skapa en 3-4 touchdowns.

Ett av Chargers farligaste vapen är dessutom tillbaka. Running backen Ryan Mathews har återvänt från skada och förväntas starta ikväll. Hans speltid kan variera för att mjuka in honom, men jag tror han får runt 30 snaps och har en stor påverkan. Han är en tuff back med kraft, samtidigt som han har bra vision och vet vilka hål han ska attackera. Förra gången vek sig Raiders springförsvar när det gällde som mest. Nu får de en tuffare motståndare men får chansen att återgälda sig.

Varför är det här en av Raiders största chanser? Divisionsmatcher är alltid jämna och även om Raiders har en del ”vikarier” som bara spelar det här året, är det ont blod. Det är mer eld, mer energi i omklädningsrummet och på plan. Det är dessutom nästan hemmaplan för Raiders som har en väldigt stark supporterskara i San Diego och många tillresande fans från Oakland. Det brukar vara en riktigt bra stämning på de här matcherna. Sen hjälper det såklart att Chargers är långt ifrån formtopp och säkert oroliga över hur säsongen ska gå. En tidig touchdown kan ta luften ur dem.

Realisterna i oss fans vet att Chargers är favoriter. Den hoppfulla supportern tror ändå att vi vinner. Jag tar det realistiska perspektivet för att slippa ta med den annars tunga besvikelsen till sängs. Men vi kan se fram emot en riktigt kul match!

Nyheter

To Top