Nyheter

Percy Harvin på väg till Seahawks

Percy Harvin har blivit bytt från Minnesota Vikings till Seattle Seahawks för tre draftval, varav det ena i första rundan i år. NFL Supporter gillar affären från båda lagens perspektiv.

Det dröjde inte länge innan årets första bombnedslag kom. En av ligans mest explosiva och flexibla spelare, Percy Harvin, lämnar Minnesota för Seattle i en stor affär. Som kompensation får Vikings det Seahawks val i första och sjunde rundan i årets draft. Man får också ett extra val i någon av de mittersta rundorna 2014.

Det enda hindret för att affären ska gå igenom är att Harvin antingen får riktigt dåliga besked i den obligatoriska läkarundersökningen eller att han inte lyckas komma överens med Seahawks om ett nytt kontrakt.

Priset känns rimligt och var ungefär vad man kunde ha väntat sig. Man kan möjligtvis diskutera huruvida det var lite för mycket för en spelare som har visat sig vara svår att hålla nöjd till och från och som dessutom har haft lite skadeproblem på senaste tiden.

Men för en av ligans bästa spelare, som dessutom bara är 24 år gammal, så är priset inte helt galet.

En god affär

Jag gillar den här uppgörelsen från båda parterna. Seattle Seahawks kommer att få en ruskigt potent offensiv. Man har ett djupt hot i Sidney Rice, ett bra springspel med Marshawn Lynch och en tuff offensiv linje. Dessutom hittade man sin quarterback i förra draften i Russel Wilson. Lägg till Percy Harvin till den ekvationen så ser Seahawks anfall åtminstone på papperet ut att tillhöra de bästa i NFL.

Det är lätt att se hur det här gynnar även Minnesota Vikings. Percy Harvin trivdes inte och ville bort från laget. Dessutom fick man bra betalt. Förra året var laget lika framgångsrikt när Harvin var skadad som innan. Det ser riktigt tomt ut om man kollar på lagets receivers men efter den här affären har man mer pengar att röra sig med och dessutom två val i första rundan av årets draft.

I ett lag som har en av historiens bästa running backs, Adrian Peterson, så är det svårt att ha en annan spelare som kräver en större roll.

Seattle gav upp sitt val i första rundan. Hur man än hade gjort så hade oddsen att hitta en bättre spelare än Percy Harvin varit väldigt dåliga. Man vet att den nuvarande truppen är bra. Seattle vill vinna nu. Det största problemet blir att hålla Harvin på gott humör. I Seahawks så har man ett bra springspel och det kommer att fortsätta vara grundstenen i offensiven.

Skadeproblematiken är något överdriven. Harvin har missat 10 matcher på fyra år. Attityden är däremot verklighet. Det är ett aggressivt drag från Pete Carroll och hans stab. Och de har tidigare visat en enorm känsla när det gäller värvningar och draft. Den potentiella belöningen här är stor. Med Harvin så kan Seahawks vara redo att gå hela vägen.


Vad tycker DU om det här bytet?

Nyheter

To Top