Nyheter

32 på 32: Washington Redskins

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Washington Redskins.

Lag: Washington Redskins

I korthet: Det var inte många som trodde att Redskins skulle räta upp skeppet riktigt så fort som man gjorde. Trots en relativt svag trupp och skador på flera nyckelspelare lyckades man ta sig till slutspel. Anledningar var så klart den explosiva Robert Griffin III. Ett välpolerat option-spel tillät också springspelet att explodera i form av rookien Alfred Morris.

Försvaret hade det desto tuffare men man höll ihop. Det gjorde dessvärre inte Griffins knä och han hoppade omkring på ett ben i slutspelet mot Seahawks. Utan skadan kunde det ha blivit en annan match. Som tur är verkar det som att Griffin kommer att vara redo till starten av nästa säsong.

Styrkor: Springspelet under familjen Shanahans styre är en klar styrka. Den offensiva linjen är stabil på de flesta positioner och leds av Washingtons underskattade left tackle Trent Williams. Robert Griffin III såg väldigt lovande ut sin rookiesäsong och förutsatt att han kommer tillbaka får man anta att hans roll bara blir större, särskilt i passningsspelet.

redskins_2013

Svagheter: Redskins har efter ett par tveksamma beslut från ledningen haft ont om pengar de senaste åren. Dessutom gav man bort många draftval för att välja Griffin III. Det var uppenbarligen rätt beslut men hindrar inte det faktum att man inte i tillräcklig grad har kunnat fylla på med ny talang.

Passförsvaret är mycket suspekt och lagets linebackers är långsamma. Redskins receivers är för dåliga om man tvingas kasta bollen mycket och den defensiva linjen är bara medioker.

Filosofi: Offensivt är det knappast en hemlighet. Shanahans ville springa bollen och sedan kasta play action djupt. De här sakerna gör man också väldigt bra. Defensivt saknar laget en riktig identitet. Förra året var försvaret lite av ett improviserat lapptäcke. Men man bygger truppen tung i mitten och med ett aggressivt secondary. Tänk Patriots effektiva försvar.

Så blir 2013: Bristen på talang i truppen kommer att hinna ifatt Redskins som tar ett steg tillbaka. Springspelet kommer inte att vara fullt lika dominant. Griffin gör ännu ett bra år med fler yards, touchdowns och tyvärr även med tvåsiffrigt antal interceptions. Försvaret håller inte.

Offensiva stjärnor: Robert Griffin III, quarterback. Alfred Morris, running back. Pierre Garcon, wide receiver.

Defensiva stjärnor: Brian Orakpo, outside linebacker. DeAngelo Hall, cornerback. Ryan Kerrigan, defensive end.

Framtidsnamn: Perry Riley, linebacker. Leonard Hankerson, wide receiver. David Amerson, cornerback.

Nya spelare: E.J. Biggers, CB. Darryl Tapp, OLB. Jeremy Trueblood, OT.

Tappade starters: Jammal Brown, OT. Chris Cooley, TE. Cedric Griffin, CB. Madieu Williams, S. Lorenzo Alexander, LB.

Draften: David Amerson, CB. Jordan Reed, TE. Philip Thomas, S. Chris Thompson, S. Brandon Jenkins, DE. Baccari Rambo, S. Jawan Jamison, RB.

Nycklar till framgång: Ska man behöva säga det? Redskins måste hålla Robert Griffin III skyddad och skadefri. Men det är en ung trupp Washington har och om man ska upprepa framgången från förra året, och kanske till och med nå ännu djupare in i slutspelet, måste många oerfarna spelare ta ett stort ansvar.

Eftersom delarna i den här serien skrivs några dagar innan publicering hänvisar vi alltid till lagens hemsidor för dagsfärska rapporter om skador.


Vad tror DU om Redskins i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

Nyheter

To Top