Nyheter

32 på 32: Dallas Cowboys

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Dallas Cowboys.

Lag: Dallas Cowboys

I korthet: Det finns mycket talang i det här laget. Men det var väldigt få organisationer som drabbades så hårt av skador som Cowboys gjorde förra säsongen. I slutändan missade man slutspelet efter en förlust mot Redskins där Tony Romo gav bort matchen. Under 2012 kunde laget inte springa bollen alls. Cowboys blev ett enkelspårigt lag där allt gick genom Romo. Och som vanligt resulterade det i turnovers och sacks. Försvaret var för sargat för att bära offensiven.

Styrkor: Skjut inte budbäraren. Men Romo och passoffensiven är en styrka. Särskilt med tanke på att Dez Bryant äntligen har börjat leva upp till de högt ställda förväntningarna. Men man måste kunna nå lite balans och springa bollen då och då. Man har också en del riktigt bra spelare i försvaret. Duon av cornerbacks med Morris Claiborne och Brandon Carr tillhör ligans bästa.

cowboys_2013

Svagheter: Det finns fortfarande frågetecken kring den offensiva linjen i Cowboys och skadeproblemen ligger som en skugga över Dallas. Jay Ratliff har redan dragit på sig en småskada, den explosiva Demarco Murray verkar aldrig hålla sig frisk och Miles Austin är knappast att lita på heller. Lagets safeties är också en suspekt grupp.

Filosofi: Inför den här säsongen har man tagit in Monte Kiffin som defensiv koordinator. Det sägs att laget ska gå över till 4-3 som bas och köra mer tampa 2 och zonförsvar. Det låter inte som det bästa sättet att utnyttja talangen som finns i truppen. Offensivt hoppas man nog att kunna springa bollen betydligt mer effektivt men har inte förstärkt nämnvärt där. Pressen kommer fortsatt att ligga på Romo.

Så blir 2013: NFC East är som bekant en av de jämnare divisionerna i NFL och den är alltid svår att tippa. Men Cowboys bör vara uppe i toppen och kämpa om segern i divisionen. Skadorna fortsätter dock att plåga Dallas.

Offensiva stjärnor: Tony Romo, quarterback. Dez Bryant, wide receiver. Jason Witten, tight end. Demarco Murray, running back.

Defensiva stjärnor: DeMarcus Ware, OLB/DE. Jay Ratliff, defensive tackle. Sean Lee, middle linebacker. Brandon Carr, cornerback.

Framtidsnamn: Morris Claiborne, cornerback. Joseph Randle, running back.

Nya spelare: Justin Durant, LB. Will Allen, S. Anthony Hargrove, DT.

Tappade starters: Felix Jones, RB. Brian Moorman, P. Kevin Ogletree, WR. Marcus Spears, DT. Gerald Sensabaugh, S. Mike Jenkins, CB.

Draften: Travis Frederick, C. Gavin Escobar, TE. Terrance Williams, WR. J.J Wilcox, S. B.W Webb, CB. Joseph Randle, RB. DeVinte Holloman, OLB.

Nycklar till framgång: Cowboys försvar har potential att vara riktigt bra i år. Inte bäst i ligan, men riktigt bra. Om offensiven med Tony Romo kan springa bollen hyfsat och inte försöka göra mer än vad som behövs kan Dallas vinna många matcher i år. Men truppen är bräcklig. Det är dåligt med bredd på lagets defensiva linje och i passförsvaret. Om det hade varit Madden, och man väljer bort skador, så är Cowboys trupp en av ligans bästa.

Eftersom delarna i den här serien skrivs några dagar innan publicering hänvisar vi alltid till lagens hemsidor för dagsfärska rapporter om skador.


Vad tror DU om Cowboys i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

Nyheter

To Top