Nyheter

32 på 32: Tennessee Titans

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Tennessee Titans.

Lag: Tennessee Titans

I korthet: Det finns inget annat lag i NFL som har varit lika tydliga med vad de ville under uppehållet som Tennessee Titans. Man har investerat mycket pengar i attityd och tuffhet. Trots att Titans har en running back i Chris Johnson, som av många anses vara ”elit”, hade de ligans näst sämsta springspel förra året. Det har ledningen gett sig tusan på att förändra. I free agency tog Titans för dyra pengar in en av ligans bästa guards i Andy Levitre, i draften valde de stora Chance Warmack, även han guard. Men de var inte klara där. I fjärde rundan draftade Titans en lovande ung center i Brian Schwenke. Dessutom gav man ett stort kontrakt till 49ers tight end Delanie Walker och skickade sin egen hybridspelare Jared Cook till Rams. En bra passmottagare mot en bra blockerande tight end, helt enkelt.

Titans har inte draftat bra de senaste åren och det lag som var välrespekterat i ligan för bara några år sedan finns inte längre kvar. De investerade ett högt draftval i sin unga quarterback, Jake Locker, men han har inte riktigt vaknat till liv. Titans kommer att vara stabilare i år. Man kommer att kunna flytta bollen enklare. Det finns talang på utsidan i form av högt draftade wide receivers som Kendall Hunter, Justin Hunter och Kenny Britt. Men det lutar ändå mot att försvaret behöver något år till för att kunna pressa bättre lag.

Styrkor: Springspelet och den offensiva linjen bör vara det här lagets signum. Det finns många olika åsikter om Chris Johnson men visst är han fullgod starter i NFL. De flesta som kritiserar honom har sett väldigt lite Titans. Det fanns väldigt få hål att sikta på de senaste två åren och han är ingen brunkare. 2012 hade Johnson ett ”dåligt år” men sprang för över 1,200 yards och sex touchdowns. I övrigt är lagets secondary en förbättrad grupp. Man har fått in Bernard Pollard från Ravens, en hyfsad spelare, och Titans cornerbacks Jason McCourty och Alterraun Verner är intressanta. McCourty är redan riktigt bra. Rookien Blidi Wreh-Wilson kan också bli riktigt vass.

titans_2013

Svagheter: Det finns många hål i försvaret. Man är lite orolig över huruvida Titans kommer att få någon ordentlig pass rush. Unga Derrick Morgan, defensive end, är dock en intressant spelare. Man undrar även över lagets linebackers och vem som ska leda den här enheten. I offensiven kretsar de flesta orosmolnen över quarterbacken Jake Locker. Han har varit inkonsekvent och skadad hittills i karriären. Bollplaceringen är ibland lite sådär. Frågan är hur bra han kan vara.

Filosofi: Det kommer att bli fysisk fotboll för Titans. I offensiven är det en tung grupp som ska bereda väg för Chris Johnson så han kan explodera igenom hålen med sin ruskiga snabbhet. I övrigt försöker man designa lite snabbare spel så att inte Locker behöver hålla bollen länge. Skulle inte bli förvånad om vi får se lite option-spel. I defensiven är det en okomplicerad ”4-3”:a med fokus på detaljer och attityd. Pollard har tagits in för att visa vägen med sin respektlöshet på planen.

Så blir 2013: I många matcher kommer det att bli kul att se Titans spela. Men i slutändan blir det tufft att nå slutspel. Dock har man en god chans att knipa andraplatsen i divisionen. Om alla brickor faller åt rätt håll kan Titans utmana om ett wild card. Det finns mycket ung talang i offensiven.

Offensiva stjärnor: Chris Johnson, running back. Michael Roos, left tackle. Kenny Britt, wide receiver.

Defensiva stjärnor: Derrick Morgan, defensive end. Bernard Pollard, strong safety. Jason McCourty, cornerback.

Framtidsnamn: Chance Warmack, guard. Kendall Wright, wide receiver. Akeem Ayers, linebacker.

Nya spelare: Andy Levitre, G. Ryan Fitzpatrick, QB. George Wilson, S. Delanie Walker, TE. Sammie Hill, DT. Bernard Pollard, S. Moise Fokou, LB. Kevin Walter, WR. Robert Turner, G.

Tappade starters: Matt Hasselbeck, QB. Jared Cook, TE. Steve Hutchinson, G. Jordan Babineaux, S. Sen’Derrick Marks, DT. Jarius Wynn, DE. Zac Diles, LB.

Draften: Chance Warmack, G. Justin Hunter, WR. Zavier Gordon, LB. Blidi Wreh-Wilson, CB. Brian Schwenke, C. Lavar Edwards, DE. Khalid Wooten, CB. Daimion Stafford, S.

Nycklar till framgång: Mike Munchaks vision måste gå i uppfyllelse. Springspelet måste dominera och den unga passoffensiven vakna till liv. Försvaret måste vara åtminstone dugligt och då gäller det att unga ledare som linebackern Akeem Ayers tar en större roll och spelar betydligt bättre än tidigare.

 

Vad tror DU om Titans i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

 

Nyheter

To Top