Raiders

Matchuppladdning: Chicago Bears

Här på Piratbloggen uppmärksammar vi det som är mest värt att titta på under Raiders försäsongsmatcher. Denna veckas motstånd: Chicago Bears.

Raiders möter i natt ett Chicago Bears som inför säsongen har höga förhoppningar. Bears avskedade sin förra huvudtränare, defensivt inriktade Lovie Smith trots ett resultat på 10 – 6. Istället har man tagit in den offensivt inriktade Marc Trestman, som anses vara en av de bästa offensiva tränarna och förväntningarna på att anfallet tar fart är stora. Raiders ställs därmed inför ett riktigt bra prov i den tredje försäsongsmatchen, ett alltid lika bra Bears-försvar och en offensiv som leds av duon Jay Cutler (QB) och Brandon Marshall (WR).

Den defensiva linjen kommer ha tre av sina startande spelare på plan, då Lamarr Houston och Vance Walker rapporterats ska starta sin första försäsongsmatch. Pat Sims (DT) är tyvärr fortfarande skadad så honom får vi inte se. Men med Houston, Walker och Jason Hunter/Andre Carter så får vi se vad Raiders kan åstadkomma i sin pass-rush. Troligen kommer linjen få mer assistans än tidigare i form av exotiska blitzpaket. Även om Raiders inte vill visa sina kort allt för mycket tror jag att man vill se vad man kan åstadkomma genom att rusha sina linebackers. Vi borde se en förbättring från de tidigare två matcherna. Detta beror dels på att de bästa spelarna är tillbaka men också på Chicago Bears dålig offensiva linje. Om Raiders inte får press på Jay Cutler (QB) så är det svårt att se hur de någonsin ska få press på någon QB.

BrandonMarshallRookien DJ Hayden spelar sin första match och kommer ta sin första riktiga tackling på dryga 10 månader. Kommentatorerna kommer prata om det, kameramännen kommer zooma honom och klippansvarig kommer spela upp det om och om igen. Hans tidigare olycka, då den undre hålvenen gick av efter en tackling på träning under hans collegekarriär, är ingenting som ska påverka han rent fysiskt. Men det återstår att se om det får honom att undermedvetet inte söka kontakt på det sätt han ska. Såklart är dock inte enbart hans skadehistorik som gör det intressant, det är första chansen för oss fans att se vad han går för. Och det mot en av ligans mest dominanta wide receivers i Bears Brandon Marshall. Lita på att Hayden kommer få 5-10 bollar kastade sin väg, ett perfekt tillfälle att bedöma honom.

Den offensiva linjen var horribel förra veckan och släppte igenom försvarare orörda. Man får hoppas att det dåliga spelet var nerver och orolighet av att lagets bästa spelare Jared Veldheer (LT) inte längre höll ena sidan i schack. Med lite mer träning i ryggen borde vi se bättre resultat. Troligen ser vi en skillnad från förra matchen då André Gurode startade som RG, vi får antingen se en återkommande Mike Brisiel, Lucas Nix eller Tony Bergstrom tackla den uppgiften. Det blir svårt mot ett Bears med ett väldigt starkt försvar, Julius Peppers (DE i Bears) kommer ha lekstuga om inte linjen förbättrar sitt spel. Och då kommer Matt Flynn idissla gräs i månader…

Att stjärnorna visar sig är väldigt viktigt att se mot Bears. Försäsongens match nr. 3 är den som behandlas mest lik en riktig match, både med uppladdning inför, playcalling och spelare på planen. Det är då som lagets starters spelar mest tid och det är då som man ska cementera sina positioner. Lagets förväntade stjärnor på wide receiver-positionen Rod Streater och Denarius Moore behöver verkligen kliva fram och visa vad de går för, den tidigare har inte fått en enda boll kastad sin väg och den senare har tappat många lätta kast.
RodStreater Matt Flynn måste också han kliva fram och visa att han är lagets odiskutabla quarterback genom att rätta till sin misstag. Han måste läsa försvaret betydligt bättre, göra ändringar pre-snap när det behövs och kasta bollen mer träffsäkert. Om vi får se Darren McFadden (RB) är ännu lite osäkert, men kommer han på plan vill jag se honom läsa luckor i försvaret bättre, attackera rätt hål och lita på sina linjespelare. På försvaret efterlyser jag såklart en pass-rush värd sitt namn och att Mike (CB) lyckas hålla Alshon Jeffery (WR i Bears) borta från matchbilden.

Mitt extra öga kommer jag hålla på Usama Young. Han kommer troligen få ersätta den skadade Tyvon Branch och jag är ju onekligen svag för Young. Efter två matcher där han spelat bra, särskilt mot Dallas Cowboys, har han visat sig vara en väldigt värdefull reserv på båda safety-positionerna. Jag har varnat för att han kanske kommer sno speltid av Charles Woodson under säsongen (Woodson har visserligen haft en väldigt bra försäsong så det kanske blir svårt för Young) och nu har han sin chans att visa varför.

En sista notis är återträffarna. Michael Bush (RB) lämnade Raiders inför förra årets säsong och skrev på för Bears. Raiders middle linebacker Nick Roach kom från Bears under våren och ser sina gamla kamrater från andra sidan planen. Charles Woodson har aldrig spelat med Bears, men efter 7 år i divisionsrivalen Packers har han träffat på deras offensiv många gånger. På tränarsidan har Bears huvudtränare Marc Trestman ett treårigt förflutet som tränare i Raiders (2001-2003), deras OC/offensiva linje-tränare Aaron Kromer var i Raiders 2001-2004 och deras RB-tränare Skip Peete var i Raiders nio säsonger (1998-2006).

Nyckelspelare som är borta: Tyvon Branch (SS), Pat Sims (DT), Miles Burris (LB), Jared Veldheer (LT), Latavius Murray (RB), Menelik Watson (RT).

Det får vara nog för denna match. Såklart finns det mycket att titta på utöver allt detta. Det är sista matchen innan man börjar med lagets första cuts där man går ner till 75 namn. Det är absolut spännande att se hur spelare som hänger på tråden presterar och hur det kan påverka deras chanser att vara kvar i Raiders.

Nyheter

To Top