Raiders

Matchrapport: Chicago Bears

På Piratbloggen går vi självklart igenom varenda match som spelas, vecka in och vecka ut. Resultatet presenteras, matchen analyseras och spelare kritiseras för vad som hände mellan nationalsången och duschen. Denna vecka var det försäsongsmatch mot: Chicago Bears.

Resultat: Chicago Bears 34 – 26 Oakland Raiders
Återigen består Raiders poäng av meningslöst spel i andra halvlek när lagens reserver tog plats. Bears poäng å andra sidan producerades mot Raiders förstaförsvar, då Bears tog en tidig ledning med 27 – 0 innan halvleken kunde avslutas 27 – 3. Det var en tuff dag att vara Raidersspelare, det var en tuff dag att vara supporter. Precis som karln ovanför satt jag hopplöst förlorad i splittret av mina krossade förhoppningar.

Vad hände egentligen? För den hoppfulla supportern fanns en viss glädje efter att Raiders första spel var ett 15 yards springspel av Rashad Jennings. Den offensiva linjen skapade ett hål och Jennings attackerade det helt rätt. Men därefter tog glädjen slut och eländet började. Bakom den skakiga linjen och mot ett starkt försvar ägnade sig Raiders anfall mest åt snabba passningar, antingen slants, screens eller korta bollar i flaten. Det uppfattades kvickt av Bears secondary som kröp sig allt närmare och det blev väldigt svårt för Raiders att komma fram. På den andra driven kastar Matt Flynn en interception som vi känner igen från förra året, nämligen orsakad av missförstånd mellan quarterback och wide receiver. Denarius Moore missade sin comeback-route och Flynn kastar bollen. Den enda som vet vad som borde göras är Bears cornerback Tim Jennings som dyker fram och plockar bollen. Det var två fel vid spelet. Ett: Denarius Moore gör inte det han ska. Två: Flynn ska inte kasta bollen så tidigt, så dåligt och när han ser att Jennings bara läser hans ögon. Matchen fortsatte därefter med hemskt offensivt spel. Det kulminerade när Flynn kastar ytterligare en interception, som han helt själv är ansvarig för. Det var samma problem som mot Saints, dålig timing och en boll som kom bakom receivern. Nu utnyttjades det av försvaret. Det var det sista vi fick se av Matt Flynn denna dystra fredag.

PryorBearsDå tändes lite hopp igen. Terrelle Pryor fick chansen och lyckades skrapa fram Raiders första poäng i matchen med ett field goal i andra kvarten. Senare i matchen sprang han in en touchdown och även kastade en till Nick Kasa (TE). Om Pryors supporterskara inte var tillräckligt högljud innan så fick den än mer kraft nu. Statistiskt sett är Pryor bättre, men man måste ta hänsyn till att han inte mötte samma motstånd. Tittar man på hans första drive så borde det ha varit en interception när han kastade en på tok för hög boll med Rod Streater som kom rätt i händerna på Bears safety Chris Conte, men han tappade bollen. I spelet innan så gör han fel i sin read på ett read-option spel och tar bollen trots att det står en väntande linebacker. Dessa fel till trots, när man ser matchen är det svårt att förneka att Pryors atletiska förmåga hjälper väldigt mycket när den offensiva linjen bryter samman, vilket den gör om och om igen. Coach Allen har ett tufft val inför säsongspremiären.

Försvaret läckte givetvis som ett såll det också. Bears har ett starkt springspel och Raiders ett dålig springförsvar. Bears har en QB med en bra arm och Raiders cornerbacks spelade dålig. Den defensiva linjen lyckades inte få någon press alls trots att Bears har en dålig offensiv linje. Våra linebackers kom inte fram ordentligt och blev bossade med när Matt Forte sprang förbi dem. Vi fick inte se allt för mycket spexiga blitzpaket men lite mer försök på att sätta press på motståndarens QB. Vad det resulterade i? 0 sacks, 1 QB hurry…

Rookien DJ Hayden blev attackerad direkt i matchen. Av de första fyra spelen var tre av dem mot hans sida. Han slarvade med sina tacklingar, var lite för aggressiv mot bollen och gav på tok för mycket utrymme till Bears wide receivers. Man får väl ha lite förståelse för att han är lite ringrostig, det var länge sedan han spelade en match. Så det ursäktas. Rookierost deluxe.
Sebastian Janikowski (K) missade ett kort field goal. Hela världen chockades. Felet låg dock inte så mycket i Janikowski som i en dålig hold av Marquette King (P). Coach Allen uttalade sig kring det och sa att en stor del av en punters arbete är att hålla bollen vid field goals och är därför avgörande i kampen om vem som får punterjobbet. Fördel Chris Kluwe.
Josh Cribbs tappade bollen när han skulle ta emot matchens kick off. Sen sprang han till sig 21 yards och såg inte alls ut att springa bekvämt på sitt högra ben. Jag tror hans skada inte är hel, oavsett vad han säger. Nästa return så fumblade han bollen och efter det fick Jacoby Ford ta över. Cribbs chanser att överleva i laget ligger helt i rollen att ta emot kicks och punts. Men han har inte gjort ett bra jobb, tappade flera bollar och är inte 100% läkt. Förvänta er att han får gå vid cuts antingen den 27e eller den 31a.

Läckraste lädret denna vecka går tyvärr till Tim Jennings, cornerback i Bears, för hans väldigt fina interception. Han håller ögonen på Matt Flynn i rätt läge, läser spelet och dyker ner för att plocka en boll i fothöjd. Imponerande snyggt läst, reagerat och fångat. Väl förtjänt det läckraste lädret, trots att det var av fel lag.

Sammanfattningsvis var det ingen kul dag att heja på Raiders. Ingen kul dag alls. När Coach Allen försöker se det positiva i att våra reserver vann, precis som förra veckan, så förstår man att det är lika tröttsamt för honom. En dyster tid för Raiders, jag är lite nedslagen. Vi får trösta oss i att försäsongen inte är den riktiga säsongen, det spelar liksom ingen roll. Men det är ett oroväckande mörkt moln över O.Co Coliseum.

Nyheter

To Top