Nyheter

32 på 32: Pittsburgh Steelers

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Pittsburgh Steelers.

Lag: Pittsburgh Steelers

I korthet: Har det någonsin tidigare varit så tyst om det anrika Pittsburgh Steelers? Inte på länge. Beror det på att truppen är mycket sämre i år än den varit det senaste årtiondet. Nej, egentligen inte. Steelers ligger i vassen och lurar. Förra säsongen fick vi se ett annat Pittsburgh. De kom ut och kastade bollen friskt. Målet var att få bollen till sina duktiga unga receivers fort och på så vis utnyttja sina styrkor och skydda Roethlisberger. Det gick väldigt bra tills skadorna slog till.

Steelers avslutade säsongen med åtta vinster, efter att ha förlorat fem fajter med mindre än tre poängs marginal. Men de förlorade en hel drös ”enkla” matcher. Det höll inte att förlora mot Raiders, Titans och Chargers förra året. Försvaret var dock lysande som vanligt. Inför 2013 har Kevin Colbert och ledningen tömt en hel del. Det var nödvändigt för att komma in under lönetaket. Men man klarade sig relativt lindrigt undan och laget är inte mycket sämre för det.

Styrkor: Försvaret i Pittsburgh är alltid bra. De har tappat viktiga spelare som James Harrison och Casey Hampton men bör ändå vara en av ligans bättre enheter. Särskilt passförsvaret är riktigt vasst. I offensiven finns det en del frågetecken men man har fortfarande en av ligans absolut bästa quarterbacks i Ben Roethlisberger.

Steelers_logo

Svagheter: Den offensiva linjen fortsätter att vara ett problem för Steelers. Investeringarna man har gjort har inte lönat sig. Kanske blir det ändring på det nu dock. Sedan Mike Wallace lämnade för stora pengar i Miami går det att diskutera huruvida Steelers receivers håller måttet. Antonio Brown är bra, men en nummer ett som kan utmana dubbelmarkering? Tveksamt. Det finns stora frågetecken kring vem som ska ersätta stora Casey ”Big snack” Hampton som nose tackle på linjen.

Filosofi: Todd Haley har varit relativt flexibel under sin karriär som offensiv tränare i NFL. Men förra året fick vi se ett lag som kastade många korta passningar och flyttade bollen på ett metodiskt sätt. Det lär Steelers fortsätta med, särskilt med tanke på att de tappat speedstern Mike Wallace, som de hoppas ersätta med rookien Marcus Wheaton. Valet av running backen Le’Veon Bell tyder på att man vill springa bollen mer men det kan bli svårt bakom en relativt svag offensiv linje och med en dålig blocker som Heath Miller som tight end. För att balansera upp tog man i alla fall in Matt Spaeth, en av ligans bästa tight ends i blockering. I defensiven är det en klassisk och aggressiv ”3-4”:a som gäller. Mycket kretsar kring safetyn Troy Polomalu och att förvirra motståndarna med fantasifulla blitzpaket.

Så blir 2013: Steelers kommer att gå bra i år. Trots viss brist på receivers kommer de att göra upp med Bengals om segern i divisionen. Det lag som förlorar den kampen kommer ändå att gå vidare på ett wild card. I slutspelet blir det dock tufft för Steelers, som kommer att stupa tungt mot ett bättre lag.

Offensiva stjärnor: Ben Roethlisberger, quarterback. Antonio Brown, wide receiver. Maurkice Pouncey, center.

Defensiva stjärnor: LaMarr Woodley, outside linebacker. Troy Polomalu, safety. Ike Taylor, cornerback.

Framtidsnamn: David DeCastro, guard. Jarvis Jones, outside linebacker. Le’Veon Bell, running back.

Nya spelare: Matt Spaeth, TE. Brian Moorman, P. LaRod Stephens-Howling, RB. Bruce Gradkowski, QB. William Gay, CB,

Tappade starters: Mike Wallace, WR. James Harrison, OLB. Keenan Lewis, CB. Willie Colon, G. Will Allen, S. Rashard Mendenhall, RB. Ryan Mundy, S. Casey Hampton, DT. Charlie Batch, QB. Doug Legursky, C. Max Starks, OT.

Draften: Jarvis Jones, OLB. Le’Veon Bell, RB. Marcus Wheaton, WR. Landry Jones, QB. Shamarko Thomas, S. Terry Hawthorne, CB. Justin Brown, WR. Vince Williams, ILB. Nicholas Williams, DE.

Nycklar till framgång: Steelers måste hålla Ben Roethlisberger på benen. De senaste åren har han avslutat säsongen med flera småskador. Det har begränsat honom. Den offensiva linjen måste spela bättre än vad vi tror att den kommer att göra. I försvaret måste man lyckas fylla hålen efter grymma spelare som Casey Hampton och James Harrison.


Vad tror DU om Steelers i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top