Nyheter

32 på 32: Philadelphia Eagles

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Philadelphia Eagles.

Lag: Philadelphia Eagles

I korthet: Efter en katastrofal fjolårssäsong blev det en total omorganisation i Eagles. Det gör dem till årets riktiga wild card. Folk i ledningen fick sparken, man har en ny huvudtränare, det är stora frågetecken kring vem som ska spela quarterback och man har bytt ut flera starters i sitt secondary.

Det är nya tider i Philadelphia och det galna geniet från collegefotbollen, Chip Kelly, styr kosan. Det kan gå hur som helst. Men en sak är säker. Det kommer att bli kul att följa Eagles 2013. Nick Foles och Michael Vick turas, som sagt, fortfarande om att spela med förstalaget. Gissningen är att Vick vinner jobbet, men pressen kommer att vara på honom från första veckan. Förlusten av Jeremy Maclin, wide receiver som skadade sig på träning, var en stor förlust.

Styrkor: Den offensiva linjen. Jason Peters, left tackle, kommer tillbaka från skada och Eagles draftade Lane Johnson högt. Dessutom hade man redan två riktigt bra guards. Det är en atletisk linje som bör passa Kellys högtempo-offensiv. LeSean McCoy är en av ligans bästa running backs och bakom den här linjen bör man kunna producera. Eagles har också många bra, unga spelare längs den defensiva linjen.

eagles_2013

Svagheter: Allt är nytt. Spelarna känner inte varandra, vilket kan skapa problem. Särskilt i försvaret. Förra året gav man upp en väldig massa turnovers. Många av dessa var Vick ansvarig för och det lutar mot att han kommer att starta. Vick måste skydda bollen i år. Det är ont om stabila spelare i försvaret, bortsett från på linjen. Med Jeremy Maclins skada är Eagles också relativt tunna på receiver-positionen.

Filosofi: Ingen vet ännu vad Chip Kelly kommer att vilja göra med Eagles. Men vi vet att han kommer att vilja spela med ett högt tempo. Både draften och free agency pekar på det och rapporter från träningarna bekräftar misstankarna. I Oregon låg fokus på att springa bollen och det är vad vi väntar oss att få se även från Eagles. Föreställ dig en mix mellan Redskins och Patriots offensiv. I försvaret ställer man om till ett ”3-4”-försvar under nya defensiva koordinatorn Billy Davis. Han har tidigare coachat under både Dom Capers i Packers och Dick LeBeau i Steeler, två legendarer som under förra året blitzade mest i hela NFL. Ja, nu har zon-blitzen kommit till Philadelphia på riktigt.

Så blir 2013: Det kommer att bli ett spännande år i Philadelphia. Striden om slutspelsplatserna kommer framförallt att stå mellan Eagles, Cowboys och Giants. Men tyvärr förlorar man några matcher på individuella misstag och missar precis slutspelet. Men man tar ett stort steg framår och vinner nio matcher.

Offensiva stjärnor: Desean Jackson, wide receiver. LeSean McCoy, running back. Jason Peters, left tackle.

Defensiva stjärnor: DeMeco Ryans, middle linebacker. Trent Cole, defensive end. Connor Barwin, defensive end.

Framtidsnamn: Fletcher Cox, defensive tackle. Mychal Kendricks, linebacker. Lane Johnson, offensive tackle. Brandon Graham, defensive end.

Nya spelare: Connor Barwin, DE. Donnie Jones, P. Kenny Phillips, S. James Casey, FB. Bradley Fletcher, CB. Patrick Chung, S. Jason Phillips, LB. Aurrelious Benn, WR. Cary Williams, CB. Clifton Geathers, DT. Isaac Sopoaga, DT.

Tappade starters: Nnamdi Asomugha, CB. Dominique Rodgers-Cromartie, CB. Mat McBriar, P. King Dunlap, OT. Cullen Jenkins, DT. Stanley Havili, FB.

Draften: Lane Johnson, OT. Zach Ertz, TE. Bennie Logan, DT. Matt Barkley, QB. Earl Wolff, S. Joe Kruger, DE. Jordan Poyer, CB. David King, DE.

Nycklar till framgång: Eagles har väldigt många lovande unga spelare och gjorde, i mina ögon, en riktigt bra draft. Dessa kommer att vara tvungna att leverera, och vissa av de unga killarna redan visat att de kan prestera i NFL. Om Chip Kelly kan få ordning på offensiven, och Vick/Foles skyddar bollen, kan nog den defensiva linjen göra livet surt för motståndare som tvingas kasta bollen för att hänga med.

Eftersom delarna i den här serien skrivs några dagar innan publicering hänvisar vi alltid till lagens hemsidor för dagsfärska rapporter om skador.


Vad tror DU om Eagles i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

Nyheter

To Top