Nyheter

32 på 32: New York Giants

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: New York Giants.

Lag: New York Giants

I korthet: Fjolårets säsong var en besvikelse för Giants. Året efter vinsten i Super Bowl tog laget ett steg tillbaka och missade slutspelet. Ibland spelade de bra och andra gånger var det total härdsmälta. Eli Manning var inte lika dominant, skador plågade truppen och försvaret motsvarade inte alls fansens höga förväntningar.

Kanske var det logiskt att Giants tog ett steg bakåt, med tanke på hur många tajta matcher de vann det föregående året. Men Giants dominerar väldigt sällan under grundsäsongen. Tom Coughlins lag är antingen kallt eller stekhett. Det är ingen bra formel för att vinna tolv till tretton matcher. Även de år då Giants har vunnit Super Bowl har de bara varit en hårsmån från att missa slutspelet.

Styrkor: Passningsspelet med Eli Manning och hans två receivers, Victor Cruz och Hakeem Nicks, kan vara riktigt bra när alla är hela och friska. Den defensiva linjen, särskilt pass rushen, har alltid varit aggressiv och vi förväntar oss ingenting annat i år. Jason Pierre-Paul är fortsatt en av ligans bästa defensive ends och hade, trots den allmänna uppfattningen, inte alls ett dåligt år 2012.

giants_2013

Svagheter: Giants har haft lite problem med sin offensiva linje. Särskilt på den högra sidan. Förhoppningsvis kan draftvalet Justin Pugh kliva in direkt. Man gjorde sig också av med den stabila Ahmad Bradshaw och det är oklart hur lagets unga running backs kommer att klara av passblockeringen. De måste också vara noggranna med att skydda bollen.

Pass rushen är tänkt att täcka upp för brister i passförsvaret. De måste jobba tillsammans om man ska undvika stora spel. Förra säsongen hade Giants problem att stoppa springspelet vilket gjorde att pass rushen kyldes ned en aning. Det finns också frågetecken kring New Yorks startande linebackers.

Filosofi: Giants är ett av ligans mest bestämda lag. Ingen i organisationen hetsar upp sig över ett dåligt år och man kör vidare med samma vision varje säsong. Men det betyder inte att man inte kan anpassa sig efter den egna truppen. Giants har varit ett springande lag men fokus har skiftat sedan Victor Cruz dök upp. Nu kastar de bollen. I Brandon Myers har man värvat en bra passfångande tight end. I försvaret är det bära eller brista när man satsar allt krut på den defensiva linjen och att de ska stressa och förvirra motståndarna.

Så blir 2013: I den tajta divisionen som Giants spelar i känns det som att alla har en god chans att nå slutspelet. Men snacka om att de hade en bra chans förra året, då Redskins byggde om och Eagles hade en katastrofal säsong, och ändå misslyckades. I år kommer konkurrensen att vara hårdare. Giants tar sig antingen till slutspel med liten marginal eller missar festen i år igen. Offensiven har dock potential att dominera.

Offensiva stjärnor: Eli Manning, quarterback. Hakeem Nicks, wide receiver. Victor Cruz, wide receiver.

Defensiva stjärnor: Jason Pierre-Paul, defensive end. Cullen Jenkins, defensive tackle. Justin Tuck, defensive end.

Framtidsnamn: David Wilson, running back. Prince Amukamara, cornerback. Ryan Nassib, quarterback.

Nya spelare: Cullen Jenkins, DT. Mike Patterson, DT. Ryan Mundy, S. Dan Connor, ILB. Louis Murphy, WR. Aaron Ross, CB. Brandon Myers, TE. Aaron Curry, LB.

Tappade starters: Ahmad Bradshaw, RB. Martellus Bennett, TE. Domenik Hixon, WR. Kenny Phillips, S. Chris Canty, DT, Osi Umenyiora, DE. Michael Boley, LB. Ramses Barden, WR. Chase Blackburn, LB.

Draften: Justin Pugh, OT. Johnathan Hankins, DT. Damontre Moore, DE. Ryan Nassib, QB. Cooper Taylor, S. Eric Herman, OG. Michael Cox, RB.

Nycklar till framgång: Om Hakeem Nicks är hel betyder det otroligt mycket för Giants offensiv. Eli Manning är tuff men man måste begränsa smällarna han tar. Unga spelare som Prince Amukamara, som har visat en del potential, och David Wilson måste kliva fram. Försvaret måste överprestera.

Eftersom delarna i den här serien skrivs några dagar innan publicering hänvisar vi alltid till lagens hemsidor för dagsfärska rapporter om skador.


Vad tror DU om Giants i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

Nyheter

To Top