Raiders

Camp-rapport – Skador och QBs

Camp-rapport – Skador och QBs

Efter mycket om och men har bloggen äntligen fått sig en uppstyrning. Den senaste tidens bristande arbete med den beskylls på yttre omständigheter som semester, tekniska problem och sol likväl på min slöa karaktär. Men nu är det banne mig dags att skriva lite kort om vilka spelare som är skadade och hur lagets quarterbacks har sett ut. I senare inlägg kommer mer sammanfattande punkter om de gångna träningarna.

Training camp är i full gång och vi har än så länge fått en hel del information. Några få spelare är skadade, mest noterbart tre spelare som strider om en plats i starttruppen i form av rookien Menelik Watson (OT), Pat Sims (DT) och Miles Burris. Det är synd att tränarna inte kan få en bättre bild av dessa spelare och att de inte fullt kan konkurrera om platserna. Ingen av dem är på PUP-listan vilket innebär att tränarna tror att de kan återvända snart. Efter gårdagen lämnade dessutom Kaluka Maiava (LB) träningen med foten i skydd. Maiava är en tänkt starter, men det är av precis denna anledning som Reggie McKenzie har valt att försöka skapa en bred trupp med kompetenta reserver. Den som tar Maivas plats under träningarna nu kommer vara Kevin Burnett, importerad från Miami Dolphins. Lite småskavanker känner även Sio Moore och Billy Boyko av, men inget som kommer begränsa dem under en längre tid. Sist men inte minst deltar rookien och förstarundsvalet D.J. Hayden i träningarna precis som sina lagkamrater, men har på sig en röd tröja för att ingen ska röra vid honom. En säkerhetsåtgärd enligt Coach Allen, som menar att det inte är skaderelaterat utan för att mjuka in Hayden, som inte har kunnat spela på cirka 9-10 månader (i orsak av hans livshotande skada och operation). Det kan vara ett väldigt klokt val.

Gällande lagets quarterbacks så är det en enorm skillnad från vad de presterar idag och vad de gjorde under OTAs och minicamp. Den förmodade startern Matt Flynn har enligt rapporter spelat stabilt, precis som man kan ha förväntat sig. Han bekräftar uppfattningen om att han är den bästa mannen att leda laget under säsongen. Han säger sig själv vara bekant med playbooken och att han nu kan fokusera på att skapa kemi med sina receivers. Mycket av det offensiva passningsspelet har varit korta, vilket troligen är ett resultat av hur OC Greg Olson försöker spela på Flynns styrkor. Näste man som utmanar om jobbet är Terrelle Pryor, som i motsats till Flynn borde få arbeta med djupa bollar. Han har visat upp sin starka arm, som ser än mer stark ut när den jämförs med Flynns något svaga kastarm. Pryor har på denna korta tid visat en utveckling enligt den mediarapportering som kommer från träningarna, men man ska inte läsa in för mycket i träning utan skydd. Jag avvaktar därför från att kommentera det, men det är ju ett gott tecken. Inför förra året gjorde Pryor mycket förbättringar och kan han fortsätta så finns möjligheten att konkurrera på allvar om startplatsen inför säsongen 2014/15. I år är han inte riktigt där än, för att ta ord från Coach Dennis Allen. Till sist har vi också rookien Tyler Wilson, som inte riktigt har sett vidare imponerande ut. Han fick kasta 4 kast i 7-on-7-övningar där tre av bollarna blev interceptions och den fjärde nedslagen, men kunde även den fångats upp av försvaret. En tuff start på camp för den unga rookien. Vissa lysande ord har kommit om honom också, som att han kastar de finaste och de hårdaste bollarna. Men han måste verkligen skina för att övertyga tränarna att låta honom få starta i höst.

Nyheter

To Top