Nyheter

Kickoff: Ravens hos Broncos

Säsongen kickar igång med en match mellan två lag som planerar att utmana om årets Super Bowl. Baltimore Ravens besöker Denver Broncos. Här är allt du behöver veta inför premiären.

Baltimore Ravens vann Super Bowl förra säsongen. Denver Broncos är många experters favoritkandidat inför i år. De två jättarna har fått äran att inviga vad som med största säkerhet kommer att bli ännu en fantastiskt underhållande säsong i NFL. Båda lagen har haft ett relativt händelserikt uppehåll och det ska bli kul att se var de står.

Peyton Manning går in i sitt andra år i Denver och har haft tid att vänja sig vid både system och lagkamrater. Kanske ännu viktigare är att han nu har haft längre tid att återhämta sig från de nackoperationer som gjorde att bollen fladdrade så väldans förra året. Till sin hjälp har han några av ligans bästa passmottagare i Demaryius Thomas, Eric Decker och Wes Welker.

moten2

Den offensiva linjen är en stadig enhet men det finns vissa tveksamheter kring springspelet. Broncos är ett välbalanserat lag men man ska inte underskatta den kombinerade förlusten av Elvis Dumervil, i en av årets mest skrattretande historier, och Von Miller, som är avstängd för narkotika-relaterade förseelser. Det var Broncos två bästa pass rushers. Von Miller är dessutom en av NFL:s bästa försvarsspelare med en bred repertoar av färdigheter och Dumervil spelar numera för dagens motståndare.

Trots att Baltimore Ravens vann Super Bowl förra året får de inte särskilt mycket respekt i media. Inte heller från oss här på NFL Supporter då vi nyligen tippade att de bara skulle nå en tredjeplats i sin division. Direkt efter säsongen tappade de många av sina viktigaste spelare i defensiven, inte minst legenderna Ray Lewis och Ed Reed, och litar nu på att en del unga löften ska kunna fylla de skorna. Det återstår att se.

I offensiven valde Ravens att inte betala veteranen Anquan Boldin och fick sedan sin bästa passfångande tight end skadad, Dennis Pitta. Nu har de få spelare som kan göra skillnad. Quarterbacken Joe Flacco avslutade förra säsongen på ett fantastiskt fint sätt. Allt gick rätt för honom och det kändes som att han hade växt som spelare. Men med ett svagt lag omkring sig undrar man ju verkligen hur mycket han kan åstadkomma och hur ofta han måste forcera kast.

IR_v1

Joe Flacco har inte varit känd för att bära sitt lag. Däremot har Ravens fortfarande kvar den fantastiska Ray Rice, running back. Han är vass i alla faser av spelet och kommer säkert att få fånga ett par bollar utöver sitt arbete på marken.

Vem vinner?

I slutändan känns det som att Peyton Manning kommer att ha enklare att leda sitt lag ned till målområdet än sin motpart på andra sidan. Ravens försvar är ingenting att fnysa åt men det är väldigt sällan ens bra försvar lyckas hålla den gamle stofilen och hans offensiv till en låg poängsumma.

Dock vill vi höja ett varningens finger för en defensiv linje och pass rush i Ravens bestående av den lysande Haloti Ngata, Chris Canty, Elvis Dumervil och Terrelle Suggs. Det är många bra spelare att hantera i årets första riktiga match.

Men det känns mer troligt att det är Ravens som kommer att ha problem att sätta poäng på tavlan mot ett försvar i Denver som är rätt bra, trots att det saknar sin bästa spelare. Särskilt eftersom Broncos har hemmaplan. Men även om alla har sin favorit känns ändå årets första match nervöst oviss – precis som årets första match ska kännas.

Frågor inför matchen

Kan Ravens vassa front störa Manning?

Kommer Flacco att kunna producera trots bristen på offensiva vapen?

Hur stor effekt har skadorna på Von Miller och Champ Bailey?


Vem tror du vinner säsongens första match?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.


Nyheter

To Top