Nyheter

Fem matcher att se fram mot

Örebro Black Knights möter Carlstad Crusaders på Tele2-Arena i helgen. Den amerikanska college-fotbollen har startat. Fantasy-hysterien kan ju ingen ha missat och nu börjar säsongen i NFL. Den amerikanska fotbollsfebern kunde inte vara större i Sverige.

Med bara någon dag kvar till premiärmatchen mellan Baltimore Ravens och Peyton Mannings Denver Broncos så kan vi knappt vänta längre. De allra flesta lagen startar sin ordinarie säsong på söndag, som traditionellt sett är fotbollsdagen nummer ett.

Frågorna är många inför NFL-säsongen 2013. Kommer lagen som hade en lyckad försäsong hålla samma nivå in i ordinarie säsongen? Kommer förra årets rookie-quarterbacks spela lika bra som förra året? Kommer favoritlagen att palla trycket ifrån media och supportar? Vilka lag kommer mötas i Super Bowl XLVIII i kalla New York den 2 februari?

Men nu är säsongen 2013 bara några dagar bort. Jag kommer i en lista att ranka fem av de, enligt mig, mest spänningsladdade matcherna under den ordinarie säsongen 2013.

Broncos mot Patriots (24 november)

Peyton Manning mot Tom Brady, behöver man säga mer. En match som har mängder av intressanta inslag. Wes Welker har skrivit på för fienden. Han återvänder till Foxborough för att nu på andra sidan ta sig an Belichick och Brady. Båda lagen är topprankade och slåss för en hög plats i AFC:s slutspelsranking.

Falcons mot Saints (8 september)

Sean Payton är tillbaka för ett helt år som Saints huvudcoach efter en katastrofal fjolårssäsong för New Orleans. Falcons och Saints har under de senaste åren byggt upp en utav de bästa rivaliteterna. Dessa lag hatälskar att möta varandra, det här blir en match som kommer att bestå utav trash-talk, hård och händelserik fotboll.

49ers vs Seahawks (15 september)

Vem kan ha missat ”Kalla kriget i väst”? En rivalitet som under de senaste åren bara har blivit större och större. Denna match kommer redan i vecka 2 att sätta tonen i NFC West. Båda lagen räknas på förhand som Super-Bowl utmanare. Båda har unga och talangfulla lag med unga quarterbacks samt högt rankade försvar.

Ravens vs Broncos (5 september)

Öppningsmatchen utav årets NFL-säsong. Efter årets minst sagt rysare i slutspelet är Broncos ute efter hämnd. Broncos fick se sig slagna redan i slutspelets andra runda efter att ha gått in i slutspelet som rankade nr 1 i AFC. På toppen utav detta gör Elvis Dumervil debut för Ravens som skrev på som free agent efter ett fax-misslyckande som blev utav vårens stora snackisar.

Falcons vs 49ers (23 december)

Repris på förra årets NFC Championship match. Monday Night Football i juletider. Det räcker att nämna detta. Denna match kommer att bli en höjdare mellan två Super-Bowl utmanare.

Mycket mer ändå

Självklart finns det även matcher som kommer att uppmärksammas stort under säsongen men bara fem matcher kunde finnas med på listan. En match som kommer uppmärksammas är när Peyton Manning återvänder tillbaka till Indianapolis för att möta sitt gamla lag. En match som kommer vara speciell mellan Manning och Colts nya fanbärare Anderw Luck.

Vi får inte heller ta och glömma att Seahawks återvänder Georgia Dome för att möta Falcons. En match som blev en nagelbitare utöver det vanliga. En match där Seahawks segertåg tog slut efter ett field goal med bara några få sekunder kvar på klockan.

Vi kommer inte att sakna stormatcher under denna säsong, dessa kan vi finna varje vecka. Fotbollssäsongen är äntligen här.

Nyheter

To Top