Nyheter

32 på 32: Cincinnati Bengals

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Cincinnati Bengals.

Lag: Cincinnati Bengals

I korthet: Bengals har varit bra de senaste åren. Men inte tillräckligt bra. De har vunnit alla matcher som de har förväntats ta hem men mot bättre lag har det varit en helt annan historia. För varje år har truppen blivit starkare. Nu har Bengals en trupp som väldigt få andra organisationer kan mäta sig med. Försvaret är tungt, offensiven kryllar av playmakers och det finns en sund blandning av etablerade superstjärnor och ung talang. Det enda som ligger Cincinnati i fatet är att de få frågetecken som finns rör spelaren på lagets viktigaste position.

Cincinnati tog sig till slutspel 2012. Där fick de möta Houston Texans för andra året i rad. När lagen gick till halvtid hade Bengals quarterback Andy Dalton kastat bollen för 3 yards. Texans defensive end J.J Watt dominerade. Försvaret höll Texans till 19 poäng men det räckte inte. Andy Dalton har varit bra under sin korta tid i NFL men han fortsätter att ha problem när han blir pressad och med placeringen på sina långa kast. Bengals är redo att vinna nu. Dalton måste visa att han är rätt man att leda laget.

Styrkor: Den defensiva fronten är riktigt bra. Geno Atkins är ligans bästa defensive tackle och Bengals har två riktigt bra defensive ends i Michael Johnson och Carlos Dunlap. Man har dessutom två höga draftval i rotationen med Devon Still, defensive tackle, och Margus Hunt, defensive end. Lagets secondary är inte flashigt men de får jobbet gjort. James Harrison har värvats för att göra den här enheten mer flexibel. I offensiven har man en av ligans absolut bästa receivers i A.J Green och en hel del ung talang på övriga positioner. Den offensiva linjen är väldigt bra, med två grymma tackles.

bengals_logol

Svagheter: Rey Maualuga, middle linebacker, är egentligen för långsam för att spela passförsvar och sen är det väl inte helt lätt att lita på Vontaze Burfict, som dock var oväntat bra sitt första år. Andy Dalton har hittills haft det tufft mot bra motstånd med vass pass rush. Springspelet har varit mediokert, Bengals hoppas att rookien Giovanni Bernard ska råda bot på det. Tränaren Marvin Lewis har inte lyckats gjuta mod i laget inför stora matcher.

Filosofi: Den offensiva filosofin har handlat om att fort få bollen ur händerna på Andy Dalton med kvicka completions till lagets hala receivers. Sedan har de kastat långt längs med sidlinjen mot den lysande Green. Med två duktiga tight ends väntar vi oss att ofta få se dem på planen samtidigt i ett försök att hitta bättre lägen och matchups före snap. Vänta er mer no huddle. Defensivt ska det bli väldigt spännande vad de hittar på. Det lär vara aggressivt och vi lär få se Harrison blitza från sin linebacker-position. Mike Zimmer är en av ligans bästa defensiva koordinatorer. Efter den här säsongen kommer han att vara huvudtränare någon annanstans.

Så blir 2013: Bengals kommer att vinna AFC North före Steelers och Super Bowl-vinnarna Ravens. De kommer också att vinna sin första slutspelsmatch efter en dominant insats av försvaret. Men sedan tar det stopp. Andy Dalton är inte tillräckligt bra för att vinna över ligans absolut bästa motstånd när det blir tufft och Bengals draftar en quarterback nästa år som så småningom ersätter Dalton.

Offensiva stjärnor: A.J Green, wide receiver. Andrew Whitworth, left tackle. Andre Smith, right tackle.

Defensiva stjärnor: Geno Atkins, defensive tackle. Michael Johnson, defensive end. James Harrison, outside linebacker. Leon Hall, cornerback.

Framtidsnamn: Mohamed Sanu, wide receiver. Kevin Zeitler, guard. Devon Still, defensive tackle. Dre Kirkpatrick, cornerback. Tyler Eifert, tight end.

Nya spelare: James Harrison, OLB. Mike Pollak, G. Alex Smith, FB. John Skelton, QB.

Tappade starters: Manny Lawson, OLB. Bruce Gradkowski, QB. Brian Leonard, RB. Josh Johnson, QB. Josh Brown, K. Dan Skuta, LB/FB. Nate Clements, CB. Chris Crocker, S.

Draften: Tyler Eifert, TE. Giovanni Bernard, RB. Margus Hunt, DE. Shawn Williams, S. Sean Porter, LB. Tanner Hawkinson, OT. Cobi Hamilton, WR. Rex Burkhead, RB.

Nycklar till framgång: Andy Dalton har mängder av bra spelare runt sig. Det är dags att ta nästa steg. A.J Green måste undvika skador, han är otroligt viktig för det här laget. Rey Maualuga måste spela bättre än förra året. All talang finns i det här laget. Det gäller bara att släppa sargen och våga vinna. Våga tro på att man är bättre än alla jättar i divisionen och slutspelet.


Vad tror DU om Bengals i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top