Nyheter

32 på 32: Baltimore Ravens

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Baltimore Ravens.

Lag: Baltimore Ravens

I korthet: Det har blivit dags att titta närmare på mästarna från Baltimore. På grund av de oväntade framgångarna förra året tappade Ravens en hel del av sina spelare efter säsongen, särskilt i försvaret. Dessutom valde ledarna Ray Lewis och Matt Birk att rida bort i solnedgången mot pensionen och ett lugnare liv. Men Ravens och deras respekterade general manager Ozzie Newsome har lyckats fylla de flesta hålen. Tyvärr har Baltimore förlorat sin spännande unga tight end Dennis Pitta, som skadade sig under försäsongen. Han kommer att missa hela säsongen och det är ett tufft slag mot en redan svag grupp av passmottagare.

Ravens snubblade in i slutspelet förra året. De var inte speciellt bra i någon kategori. Men sedan hände något. Det lossnade och hela laget spelade med mycket hjärta. Joe Flacco gjorde ett av de bästa slutspel vi har sett från en quarterback. Vanligtvis mediokra spelare som Anquan Boldin och Jacoby Jones såg ut som att de var besatta. Den offensiva linjen spelade betydligt bättre än tidigare. Man spelade aggressivt och kaxigt. Inför 2013 är det dock ett helt nytt lag som Baltimore ställer upp med. Det ser inte särskilt mycket sämre ut men det brukar ta lite tid att lära känna varandra.

Styrkor: Försvaret har tappat en hel del spelare men fortsätter att vara Baltimores stolthet. Elvis Dumervil har kommit från Broncos och kan ge pass rushen extra skjuts. Lagets båda safeties är utbytta men rookien Matt Elam och Michael Huff bör klara sig utmärkt. Man får också tillbaka sin bästa cornerback, Lardarious Webb, från skada. I offensiven kommer den begåvade Ray Rice, running back, återigen att få en stor roll då springspelet kommer att tvingas bära det här anfallet i år. Ravens har en spännande grupp linebackers med Suggs, Dumervil och Upshaw.

ravens_2013

Svagheter: Med veteranen Boldin och Dennis Pitta borta är det ont om passmottagare i Ravens. Den snabba Torrey Smith har utvecklats för varje år, och blivit en bra spelare, men bakom honom ekar det tomt. Sedan är det, som vi nämnde, många nya spelare i Ravens. Det kan vara ett problem tidigt på säsongen. Laget saknar ännu tydliga ledare.

Filosofi: Ravens har traditionellt varit ett springande lag. Det förändrades när slutspelet började närma sig förra året. Nu verkar det logiskt att de återvänder till ett mer fysiskt spel. Samtidigt har den offensiva koordinatorn Jim Caldwell ett förflutet i Colts och har varit tydlig med att han vill lägga mer på Flaccos axlar. I försvaret finns det väldigt mycket talang. Vi väntar oss att Dean Pees kommer att chansa mindre än vad han gjorde förra året, då han var tvungen att kompensera för en del brister i passförsvaret, och bara låta spelarna göra sin grej.

Så blir 2013: Divisionen är som vanligt väldigt tuff. I slutändan kommer Ravens inte att kunna kompensera för sin brist på passmottagare. I försvaret kommer man att vara bra men enstaka misstag på grund av dålig kommunikation kommer att göra att de förlorar ett par tajta matcher. Ravens vinner inte divisionen men kan vara med att konkurrera om ett wild card.

Offensiva stjärnor: Joe Flacco, quarterback. Ray Rice, running back. Torrey Smith, wide receiver.

Defensiva stjärnor: Haloti Ngata, nose tackle. Terrell Suggs, outside linebacker. Elvis Dumervil, outside linebacker. Lardarious Webb, cornerback.

Framtidsnamn: Courtney Upshaw, linebacker. Bernard Pierce, running back. Justin Tucker, kicker.

Nya spelare: Elvis Dumervil, OLB. Rolando McClain, ILB. Chris Canty, DE. Michael Huff, CB/S. Caleb Hanie, QB. Marcus Spears, DE.

Tappade starters: Ray Lewis, ILB. Ed Reed, S. Anquan Boldin, WR. Paul Kruger, OLB. Danelle Ellerbe, ILB. Cary Williams, CB. Bernard Pollard, S.

Draften: Matt Elam, S. Arthur Brown, LB. Brandon Williams, DT. John Simon, DE/OLB. Kyle Juszczyk, FB. Ricky Wagner, DT. Kapron Lewis-Moore, DE. Ryan Jensen, OT. Aaron Mellette, WR. Marc Anthony, CB.

Nycklar till framgång: Ravens har inte nödvändigtvis varit det mest aktiva laget i free agency. Men skillnaden är att de planerar att starta åtminstone ett halvdussin nya spelare direkt. Det gäller att alla lär känna varandra och hittar sin plats i systemet väldigt fort. Annars kan de andra lagen springa ifrån Ravens tidigt. Ray Rice måste ha en av sina grymmaste säsonger hittills och Joe Flacco måste hålla ned antalet turnovers – trots att det ibland kommer att vara svårt att hitta fria receivers.


Vad tror DU om Ravens i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top