Raiders

Raiders slutgiltiga roster

Nu har det gått ett par dagar sedan Raiders var tvungna att skära ner antalet spelar till de sista 53 namnen. Det återstår visserligen säkert ett par förändringar inför söndagen och de första veckorna av säsongen. Här på Piratbloggen så gjordes en gissning på det ungefärliga laget och det var visst flera fel. Vissa saker förvånar såklart, men de flesta felen var helt enkelt en smaksak som skilde från Raiders beslut. Men vi tittar på spännande namn som fick gå, och ett som fick stanna.

Tyler Wilson, quarterback draftad i den fjärde rundan förlorade sin plats i laget. Raiders behöll honom efter de första nedskärningarna för att eventuellt lura åt sig ett trade, kanske ett draftpick eller någon form av återbäring. Inget lag bet och Raiders var tvungna att släppa Wilson. Det råder lite delade meningar om hela den här situationen. Jag tycker det är dåligt av Reggie McKenzie och hans scouter att missbedöma Wilson som de gjorde, nu i efterhand är det tydligt ett dåligt draftval. Men jag ursäktar det eftersom McKenzie har stake nog att kicka Wilson, trots all dålig press det medför. Alla kan göra ett misstag, men det gäller att hantera det misstaget rätt. Och därför tycker jag Reggie kan gå med huvudet högt fortfarande.

Istället behöll vi Matt McGloin, som alltid stridit i motvind. Inget college ville ha honom, så han gick på en öppen audition hos Penn State och klamrade sig kvar. Slog flera skolrekord och spelade bra boll. Det återupprepade sig, inget NFL-lag draftade honom men han kom till Oakland och lyckades klamra sig kvar. Han konkurrerade till och med ut ett fjärderundaval i ovan nämnda Tyler Wilson. Imponerande. Framtiden får avgöra om han kan slå sig in som starter någon dag.

Ännu ett draftval, David Bass (DE), fick lämna sin playbook. Vald i sjunde rundan och skulle erbjuda Raiders lite fart och press längs den defensiva linjen. Hans skolrekord i antalet sacks och hans collegefilm antydde att det fanns något där och jag hade förhoppningar på honom. Men det kom inte fram på matcherna, Bass övermannades lätt av motståndarna, kom sällan fram till quarterbacken och missuppfattade spelet flera gånger. Han är ett projekt som kanske kan bli bra, men inte i en Raidersuniform. Numer tillhör han Chicago Bears där han har möjlighet att lära sig från en av de bästa, Julius Peppers.

KluweChris Kluwe förlorade punterjobbet till Marquette King. Jag trodde tvärtom, men man går med Kings potential före Kluwes trygga erfarenhet. Raiders får därmed ett starkt ben som kan punta väldigt högt, väldigt långt, men också väldigt varierande. Kluwe borde inte vara arbetslös allt för länge, han tillhör absolut landets 32 bästa punters.

Man släppte också Richard Gordon, sin blockerande tight end som fått nästan enbart snaps med förstalaget och som de verkade vilja ha kvar. Men han utkonkurrerades av Jeron Mastrud, David Ausberry och de två rookiespelarna Nick Kasa och Mychal Rivera. Inga direkta kommentarer, jag är inget fan av Gordon. Hoppas få se mycket av Ausberry och Kasa på plan, mina två favoriter på positionen.

Förvånansvärt släppte man Omar Gaither. Det är inte förvånande på det sättet att han är en fantastisk spelare, men nu står man utan reserv till Nick Roach, MLB. Miles Burris ska fylla den rollen men han är fortfarande skadad och inte spelredo ens när han kommer tillbaka, han har återhämtat sig hela off season från en operation.

Har jag missat någon relevant? Är det någon som är kvar som ni tycker jag borde nämna specifikt? Hör av er här eller på twitter @Piratbloggen.

En veteran i Andre Carter fick gå han också. Jag trodde hans ledarskap, erfarenhet och kunskap skulle hålla honom kvar för att hjälpa de unga spelarna, men hans prestationer på planen var för dåliga i Raiders ögon. Han visade i slutet av förra säsongen att han fortfarande har ”det” i sig, men har inte kunna visa något än så länge i år. Man vill ha konsekventa spelare, inte någon som skiner då och då.

Det kommer ett nytt inlägg om laget i sin helhet, egentligen är det ju tråkigt att kommentera de spelare som inte är kvar längre. Att man fäster mer vikt vid de som blir kickade än de som får vara kvar är egentligen konstigt, fel fokus. Det kommer framöver korta kommentarer om lagets roster, när det är färdigt. Jag tror man fortfarande letar efter en linebacker, en defensive tackle och eventuellt efter en wide receiver.

Nyheter

To Top