Raiders

Raiders – Cowboys

Försäsongens första match för Raiders slutade sent igår natt med en vinst mot Dallas Cowboys. Nu spelar det ingen vidare roll att Raiders vann matchen, utan vad som är viktigt är hur spelarna presterade. Man ska såklart vara försiktig med att dra för stora växlar av vad som sker under försäsongen, coacherna vill gärna se spelare i speciella situationer och gör kanske inte alltid det spelmässigt klokaste valet för att vinna matchen, utan fokus är utvärdera gubbarna på plan. Här på Piratbloggen tänkte jag kladda ner lite vad som kan vara värt att ta med sig från matchen.

Turnovers
En fumble av Matt Flynn (QB) på den första driven. Hemskt att se. Istället för att skydda bollen med båda händerna tar han sekunden innan bort sin vänstra hand, men laddar ändå inte för kast. Detta trots att killen som jag tycker ser ut att slå ur bollen är Cowboys RT Jason Hatcher, samtidigt som också LB Sean Lee självklart är på Flynn. Det är enligt mig två fel som sker i spelet. Dels borde Flynn se att det kommer en blitz, Cowboys slot corner Orlando Scandrick visar det tydligt före snapen, vilket borde få Flynn att antingen audibla till ett annat spel eller förstå att han måste kasta tidigt. Dels är också Darren McFadden (RB) skyldig, då han borde se blitzen komma och ta ansvar för linebackern som stormar fram. Hursomhelst kan vi sammanfatta denna turnover som ett dåligt jobb av quarterbacken Matt Flynn.

Senare i matchen fick vi se ytterligare en turnover, då en interception kastad av Terrelle Pryor i den andra kvarten. Även här är det quarterbacken som är ansvarig och som gör fel. Spelet är en read-option, Pryor behåller bollen och kommer ut till stora ytor på höger sida. Det är tredje down och fyra yards kvar, om han springer är det bara en corner kvar att stoppa honom, B.W. Webb. Pryor vill dock ha poäng, vill för mycket och forcerar bollen in i end zone. Där plockas den ner av rätt spelare, på fel lag och vips är matchens andra turnover ett faktum. Även om Brice Butler (WR) vinkar att han är fri trots att han inte är det, så borde inte Pryor ta ett sådant beslut. Denna turnover kan sammanfattas som ett dåligt jobb av quarterbacken Terrelle Pryor.

QB-spel
Trots två turnovers, något som Coach Allen vill minimera och som är så tillfredsställande med Flynns säkerhetsspel, så gjorde faktiskt samtliga QBs ett bra jobb. Efter att Flynn fumblat och kom ut igen rörde sig anfallet stabilt framåt, han såg inte det minsta berörd ut av vad som händer under den tidigare driven. När Pryor fick spela så var det mycket read-option och en del pistol-formation, vilket han gjorde bra. Ibland behöll han bollen trots att defensive enden hade contain, men lyckades komma runt ändå. ville så gärna visa att han kan passa bollen, att han inte är enbart atletisk, varför han också kastade iväg bollen vid sin interception. Matchens bästa QB var chockerande nog Matt McGloin, tredje man in i matchen och som kastade Raiders enda touchdown och hade en QB-rating på 135.7. Tyler Wilson såg inte såg värst imponerande ut, var lika tuff i fickan som vanligt men slarvade med sina kast.

Linjespel
RomoKastBåde den offensiva linjen och den defensiva linjen har mycket att förbättra. Jag var inte det minsta nöjd med hur den offensiva linjen såg ut i passblock eller inte springspel. Jag tyckte inte att Tony Bergstrom var så värst bra så jag hoppas att Lucas Nix kan komma in och visa sig ligga ett steg längre fram i utvecklingen. Den defensiva linjen var utan tre starters, så det kanske var väntat att det skulle vara någorlunda dåligt spel.  På bilden till höger ser vi vilken enorm yta som Tony Romo (QB i Cowboys) får jobba på och det var flera spel där han hade evigheter på sig att hitta en receiver. Min förhoppning var att se Christo Bilukidi (DT) skina med sitt spel, det gjorde han tyvärr inte. Ingen av lagets DEs eller DTs gjorde en vidare stark insats tyvärr och det måste bli bättring, för även om det bara är reserver kommer de troligen få speltid under säsongen.

Särskild koll
Jag njöt av att se Usama Young (FS) som var precis vad jag hoppats, och lite bättre. Hans interception var inte så mycket bra spel av honom som det var dåligt spel av Cowboys QB Nick Stephens, men han spelade väldigt bra i övrigt. Satte sina tacklingar väldigt bra och distinkt, något jag var mer orolig för än hans känsla att hitta bollen. Jag har förhoppningar om att han ska ta lite snaps från Charles Woodson och briljera ute på plan.

Jag led av att se rookien David Bass (DE), tyvärr. Hans första steg var så hemskt långsamt i nästan alla spel, rörde sig klumpigt och kom sällan förbi sin tackle. Blev runtkastad i springspel och tillförde ingen vidare press på QBn. Hade något spel där han lyckades okej, men måste verkligen träna på att komma förbi blocken efter att det tar stopp och att komma snabbare ur sin stance.

Jag imponerades av Nick Roach (LB). Han gjorde inga sådär stora spel så man totalt tappar ögonen, men vilken uppgradering från förra årets MLB Rolando McClain. Rör sig snabbt och smidigt både vertikalt och horisontalt, vilket innebär att han kan täcka TEs och RBs utan vidare problem, samtidigt som han tacklar hårt och bra. Precis den form av ledarskap och ledarexempel som behöver finnas på en så viktig position.

Jag gladdes enormt av att se Rashad Jennings (RB) vara tillbaka i den form jag minns honom från Jaguars. Trampar på med fötterna efter kontakt, är stark i kroppen och verkar kunna bli en väldigt pålitlig reserv när (inte om) Darren McFadden skadar sig under säsongen. Rookien Latavius Murray, som jag också gillar, spelade bra till och från. Inte lika stark vid kontakt som Jennings, men var ingen totalt förvirring för honom ute på plan hans första match.

Det får avsluta dagens små kommentarer kring matchen. Har kollat de andra lagen i AFC West och kommer kladda ner mina tankar om deras situationer någon gång de närmsta dagarna, när tiden faller in. Det är såklart mycket från matchen som jag inte har tagit upp, typ Kluwe vs. King, ett blockat field goal och att Cribbs var fantastiskt skön och ville ta ut kick-offen trots att han tog emot den längst bak i end zone. Men allt får inte plats, då orkar ingen läsa, inte ens jag.

Nyheter

To Top