Nyheter

32 på 32: Atlanta Falcons

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Atlanta Falcons.

Lag: Atlanta Falcons

I korthet: Atlanta har ett av ligans bästa lag. Det är ingen tvekan om det. Förra året lyckades de vinna sin första slutspelsmatch under tränaren Mike Smith innan de på ett brutalt vis åkte ut mot 49ers. Under uppehållet gav Falcons ett nytt kontrakt till sin quarterback Matt Ryan. Det är en trygghet att de har säkrat en av ligans bästa unga spelare. Ryan hade sin bästa säsong hittills 2012 och var dessutom mycket bra i slutspelet. Passoffensiven var svårstoppad. Men springspelet lossnade inte riktigt förra året och försvaret var tidvis en besvikelse.

Ledningen i Falcons har gjort sig känd för att vara aggressiv. Thomas Demitroff leder en grupp som vet att det här laget har möjlighet att vinna Super Bowl de närmaste åren. Tyvärr tappade laget några viktiga veteraner efter säsongens slut. Tony Gonzalez, tight end, meddelade dock att han kör ett år till. I ett försök att sätta plåster på de värsta såren värvade man pass rush i free agency och förstärkte sitt secondary i draften. Men frågan är om det räcker för att utmana på riktigt?

Styrkor: Det finns inte någon bättre passoffensiv i hela NFL. Matt Ryan är en av ligans smartaste quarterbacks och till sin hjälp har han fantastiska receivers som Roddy White och Julio Jones. Med Gonzalez som tight end finns det alltid någon att kasta till. Den offensiva linjen är stabil, trots att laget tappade sin bästa tackle Tyson Clabo. Försvaret saknar en del spelare men har en lysande koordinator i Mike Nolan.

falcons_2013

Svagheter: Falcons hade en dålig pass rush förra året. Sedan tappade man sin bästa defensive end, John Abraham. De tog istället in Osi Umenyiora för att ersätta honom men det är ett nedköp. Det andra problemet var passförsvaret. Där ska man ersätta sina veteraner med rookies och den väldigt aggressiva Asante Samuel. Det känns lite skakigt.

Filosofi: Atlanta har tagit in den charmiga veteranen Steven Jackson som running back i ett försök att få igång springspelet. Michael Turner och springspelet var för dåligt förra året. Men i slutändan är det passningar som gäller. Det är där man har sina superstjärnor. Dock skulle Falcons nog gärna kunna springa bollen nere vid målområdet. I försvaret bestämmer den kreativa och mycket underhållande Mike Nolan. Vi kommer att få se den defensiva linjen stå upp före snap, defensive ends i passmarkering, zonblitzar och allt du kan tänka dig. Allt i ett försök att maskera bristen på talang.

Så blir 2013: Falcons kommer att vinna sin division. De går till slutspel och kommer precis som tidigare år att åka ut i en tajt match. Kanske vinner de dock någon match i slutspelet även i år. Men mot en bra offensiv kommer inte det här försvaret att hålla. Pass rushen är helt enkelt för dålig.

Offensiva stjärnor: Matt Ryan, quarterback. Roddy White, wide receiver. Julio Jones, wide receiver. Tony Gonzalez, tight end. Steven Jackson, running back.

Defensiva stjärnor: Osi Umenyiora, defensive end. Sean Weatherspoon, middle linebacker. Asante Samuel, cornerback.

Framtidsnamn: Jacquizz Rodgers, running back. Peter Konz, center. Desmond Trufant, cornerback. Robert Alford, cornerback.

Nya spelare: Steven Jackson, RB. Osi Umenyiora, DE.

Tappade starters: Michael Turner, RB. Brent Grimes, CB. John Abraham, DE. Tyson Clabo, OT. Vance Walker, DT. Todd McClure, C. Chris Owens, CB. Dunta Robinson, CB. Kenny Meier , WR. Will Svitek, OT. Luke McCown, QB. Chris Hope, S.

Draften: Desomd Trufant, CB. Robert Alford, CB. Malliciah Goodman, DE. Levine Toilolo, TE. Stansly Maponga, DE. Kemal Ishmael, S. Zeke Motta, S. Sean Renfree, QB.

Nycklar till framgång: Jag tror att Falcons cornerbacks kan växa till att bli en bra grupp under säsongen. Men det är pass rushen som oroar. Umenyiora måste producera samtidigt som någon mer kliver fram på andra sidan. Offensiven kommer att dominera de flesta lag. Håller tummarna för att veteranerna Gonzalez och Jackson kan få uppleva lite framgång.


Vad tror DU om Falcons i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top