Nyheter

32 på 32: New Orleans Saints

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: New Orleans Saints.

Lag: New Orleans Saints

I korthet: Det var bara fyra år sedan New Orleans Saints vann Super Bowl. Men det känns ändå ganska avlägset. Tittar man däremot på truppen är det förvånansvärt många av spelarna från den tiden som är kvar. Men spelare som var bra eller till och med blev inröstade i Pro Bowl då, som Roman Harper och Jonathan Vilma, har inte varit bra den senaste tiden. Dessutom har Saints av olika anledningar inte lyckats ersätta en del spelare som de har förlorat. Offensiven är fortfarande mycket bra under ledning av Drew Brees men försvaret var historiskt dåligt förra året.

Samtidigt som Saints har sprungit på en svacka har NFC South blivit tuffare. Atlanta Falcons känns som den uppenbara favoriten men även Panthers och Buccaneers har blivit bättre. Saints har anställt Rob Ryan som ny defensiv koordinator och tagit in en hel del unga och spännande spelare. Värvningen av Keenan Lewis, cornerback, var viktig. Men det känns ändå som att hålen kan vara för många i Saints trupp för att de ska kunna rå på Falcons. Men man ska aldrig räkna bort ett lag med en quarterback av Drew Brees kaliber. Det kan räcka långt.

Styrkor: Offensiven är bra nästan rakt igenom. Drew Brees är en av ligans bästa quarterbacks på att styra matchen från plan och därför är passoffensiven alltid farlig. Saints har ett hyfsat gäng running backs, en offensiv linje som är grym i mitten och receivers som producerar. Dessutom har de två spelare som är extra jobbiga att hantera, tight end Jimmie Graham och det lilla energiknippet Darren Sproles.

saints_2013

Svagheter: Hela försvaret egentligen. Man har som sagt anställt Rob Ryan som defensiv koordinator till i år. Han är precis lika kaxig som brorsan Rex men han har inte varit lika framgångsrik hittills i karriären. Tyvärr saknas det lite saker på den sidan av bollen. Pass rushen är svag och lagets linebackers inte särskilt bra, bortsett från Curtis Lofton. Det finns också lite frågetecken kring lagets offensiva tackles. Det är också mycket nytt folk i Saints secondary.

Filosofi: Offensivt är det en kreativ mix där man blandar in alla sina olika vapen. Det mesta går dock genom Drew Brees och hans högerhand. Saints jobbar mycket med att höja och sänka tempot för att få försvaret ur rytm. I försvaret verkar det som att Saints vill hitta på lite alla möjliga saker för att kompensera för bristerna. Det talas om paket med åtta stycken defensive backs på planen samtidigt! Antingen kommer Ryan att se ut som en man med storhetsvansinne eller som ett geni. Basen kommer att vara en ”3-4”:a men räkna med en hel del experimenterande.

Så blir 2013: Den explosiva offensiven i New Orleans kommer att vinna dem ett helt gäng matcher mot lag som inte kan hänga med. Men det blir tufft mot bra motstånd. De kommer inte att kunna utmana Falcons i divisionen och får nog slåss för ett wild card. Men på drygt nio-tio vinster blir det tufft.

Offensiva stjärnor: Drew Brees, quarterback. Jahri Evans, guard. Jimmie Graham, tight end.

Defensiva stjärnor: Roman Harper, safety. Curtis Lofton, linebacker.

Framtidsnamn: Cameron Jordan, defensive end. Mark Ingram, running back. Malcolm Jenkins, cornerback.

Nya spelare: Victor Butler, OLB. Jason Smith, OT. Jim Leonhard, S. Keenan Lewis, CB. Ben Watson, TE. Luke McCown, QB.

Tappade starters: Jermon Bushrod, OT. Chris Ivory, RB. Chase Daniel, QB. Elbert Mack, CB. Jonathan Casillas, LB. Scott Shanle, LB. Turk McBride, DE. Sedrick Ellis, DE. Devery Henderson, WR.

Draften: Kenny Vaccaro, S. Terron Armstead, OT. Jonathan Jenkins, NT. Kenny Stills, WR. Rufus Johnson, DE.

Nycklar till framgång: Rob Ryans galna experiment måste lyckas. Offensivt kommer Saints att vara väldigt bra i år igen, även fast de skulle behöva hitta lite mer balans. Med Drew Brees kommer Saints alltid att vinna minst 8-9 matcher. Men för att nå slutspel varje år och kunna utmana på riktigt gäller det att försvaret åtminstone stoppar motståndarna någon gång då och då, eller att de är aggressiva och forcerar mycket misstag.


Vad tror DU om Saints i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top