Matchrapporter

Recap vecka 9: Saints sabbade Rams segersvit

Foto: Gregory Shamus/Getty Images

Det verkar som om säsongens tidiga trend med övertidsmatcher är över, i vecka 9 var det inte ens nära utan snarare såg vi flera klara vinster, eller förluster, hur man nu ser på det.

Veckans anfallsorgie. Saints vs Rams 45 – 35

Det blev precis den toppmatch som väntat, åtminstone för den som gillar anfallsfotboll. Båda lagen rivstartade med TD:s på båda sina två första spelserier, efter det sprang hemmalaget iväg med 21 raka poäng till 35 – 14 i halvtid. Maken till effektivare halvlek mot högst kvalificerat motstånd har sällan skådats. Kamara hade tre TD:s i första halvlek och Saints med sitt duktiga run stop defense gjorde jobbet mot Gurley, i alla fall för det mesta, och Rams försvar var uppenbart frustrerat.

I andra halvlek var det omgående ett pånyttfött Rams. RB Malcolm Brown stod för en löjligt fin lindansar-TD längs sidlinjen på första spelserien och snart var det Rams som svarat för 21 raka poäng och resultattavlan visade 35-35.

Matchen var extremt anfallsinriktad – det skvallrar så klart slutställningen om – matchens första punt kom med 5,30 kvar av tredje kvarten och inget av lagen lyckades producera en sack på hela matchen. Det var inte förrän Saints ryckt upp sig och löst ett field goal och efter det matchens första 3 and out för Rams som det avgjordes. Brees fann sin favorit-WR Michael Thomas (211 yards, 1 TD idag) i djupet för en dräpande 72 yards-TD som innebar att Rams inkasserade årets första förlust.

Vinsten var Saints sjunde raka och kan komma att visa sig väldigt viktig när hemmaplansfördel i slutspelet ska avgöras. Saints i Superdome är oslagbara just nu.

Veckans aggression. Browns vs Chiefs 21 – 37

Nya HC Gregg Williams visade direkt att han skulle vara aggressiv och gick för det på 4th and 2 två gånger i första halvlek och lyckades men misslyckades däremot med sina 2 point conversions matchen igenom.

Men, de mötte ligans effektivaste lag, Chiefs har bland annat flest stora spel på minst 20 yards. Chiefs var rakt på sak, gjorde TD:s på sina tre första spelserier och hade bara sju spel på de två första vardera. Dessutom över 11 yards per spel matchen igenom.

Browns å sin sida körde mycket med RB Chubb längs marken och RB Johnson genom luften. Det var ganska effektfullt men inte tillräckligt för att hänga med gästerna anfall. Flera skador gjorde att Browns secondary hamnade på efterkälken och viktiga CB Denzel Ward lämnade matchen med en höftskada. Inte optimalt mot någon motståndare och definitivt inte mot Chiefs.

Det här var åttonde raka matchen med över 300 passing yards för Kansas Citys QB Patrick Mahomes.

Veckans anti-tacklingslektion. Panthers vs Buccaneers 42 – 28

Buccaneers försvar är tvärsämst i hela NFL och mot Panthers visade de återigen att de är mindre bra på att tackla (se klippet). Men trots underläge 35 – 7 ett tag gav de aldrig upp och hade tre raka TD:s för att göra det lite spännande innan hemmalaget drog ifrån igen. Panthers står nu på 6-2 och hänger med Saints i toppen av NFC South.

 

Och visst ja, Greg ”Gubben” Olsen är tillbaka på allvar.

 

Veckans historiemakare. Dolphins vs Jets 13 – 6

Matchen var på förhand föga upphetsande fråntaget för lagens supporters och den blev heller aldrig någon höjdare. Hemmalaget avgick med segern medan Jets rookie-QB Sam Darnold nu har 14 INT och leder ligan i det avseendet. Miamis RB Frank Gore gick om Barry Sanders på listan över totala yards oavsett spelarposition och är nu sexa några 100 yards bakom RB LaDanian Tomlinson.

Veckans äntligen. Redskins vs Falcons 14 – 38

Gästerna med sitt skadedrabbade försvar lutar sig på sitt anfall och har nu vunnit tre i rad, det är bara att de råkar spela i urstarka divisionen NFC South som gör att det fortfarande ser svårt ut att nå slutspel.

Washingtons försvar är bra men det spelade ingen roll idag där bra springspel och en pigg Julio Jones visade sig vara övermäktiga för hemmalaget. Jones som äntligen fick sin första TD för året efter att ha varit en pålitlig yards-samlare i sju matcher (se klippet).

 

Veckans firande. Seahawks vs Chargers 17-25

Seahawks föll hemma mot ett formstarkt Chargers som kom från spelledig vecka. Seattle gjorde det svårt för sig själva med många flaggor emot sig samtidigt som Los Angeles-laget tog tillvara på sina chanser som en pick-six med några minuter kvar av matchen. Det är en superklen tröst att man hade matchens första TD och definitivt en kandidat till årets TD-firande:

Veckans kortaste insats. Ravens vs Steelers 16 – 23

När QB Ben Roethlisberger slogs till marken sent i AFC North-mötet med Ravens drog nog många Pittsburghfans efter andan. In kom backup-QB Joshua Dobbs och drog iväg en lyckad passning för 22 yards innan Roethlisberger hade hämtat andan och fyllt på med luft i de där stora lungorna. Därefter passade han omgående till Jesse James för 50 yards och hemmafansens ljus slocknade.

Steelers hade länge greppet och det var inte förrän en TD av Alex Collins i tredje kvarten det hettade till lite. Men i slutändan lyckades gästernas bättre anfall kontrollera händelserna och ge Ravens sin tredje raka förlust.

Veckans QB-slakt. Vikings vs Lions 24 – 9

Detroit-QB:n Matt Stafford hade en usel dag på jobbet i Minnesota när hemmalagets tända försvar sackade honom hela tio gånger. Det innebär rekord för Vikings i en och samma match. Glädjande för hemmalaget var även att Dalvin Cook börjar komma i form igen (se klippet).

 

Som sagt: inte mycket fungerade för Detroit idag, inte ”ens” spelen i sidled.

Övriga resultat

Bills vs Bears 9 – 41.

Broncos vs Texans 17 – 19.

49ers vs Raiders 34 – 3. (TNF)

Notera: Denna artikel skrev före SNF mellan Packers och Patriots avgjorts. På måndag kväll möts Cowboys och Titans i MNF. Bengals, Cardinals, Jaguars, Colts, Giants och Eagles har BYE week vecka 9.

Recap vecka 9: Saints sabbade Rams segersvit

Nyheter

To Top