Fantasy

Fantasy: Vissa lag är helt enkelt 100% fantasy-säkra

Michael Thomas i New Orleans Saints ringer för att trejda för LeVeon Bell till sitt fantasylag? Foto: Wesley Hitt/Getty Images.

Nu är det dags att bestämma sig om LeVeon Bell. Det mesta talar för att han återvänder till Steelers nu, men kommer dom att spela honom? Ingen vet, men om du har en stark känsla för vilket håll det kommer gå så kan det vara ett läge för trade.

En reflektion efter nio veckor är också att det finns några lag där man i stort sett kan starta samtliga offensiva skills-spelare. Saints, Chiefs och Rams är säkra, inget försvar har nämnvärt hindrat deras fantasy-produktion hittills. I andra änden av skalan så är det ingen i Buffalo Bills som förtjänar en start.

Jag kan avsluta reflektionerna med att gratulera alla Julio Jones – ägare. Han gjorde årets första touchdown mot Washington i söndags. Det syntes verkligen hur gärna han ville ha den både på hans insats och firandet efteråt. Kanske är det proppen ur nu?

Jag har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

Michael Thomas i New Orleans Saints är utan tvekan lagets och en av ligans bästa receivers, men i ett lag med flera offensiva alternativ och en filosofi där man gärna springer in bollen för touchdown så är det inte alltid så att Thomas har en hög fantasy-produktion. Men mot Rams hade Thomas fenomenala 211 yards på 12 mottagningar och krönte det hela med en touchdown för totalt 39.1 fantasy-poäng.

Veckans besvikelse

Han har varit skadad sporadiskt under säsongen, men nu är ursäkterna slut för LeSean McCoy. Buffalo Bills anfall är fruktansvärt att se men den normalt elektriske McCoy gör inget för att öka underhållningsvärdet. 10 yards på 10 springförsök mot Bears gör ingen glad. Visserligen erbjuder McCoy lite i passpelet men det är ju helt enkelt inte tillräckligt med volym där för att McCoy ska gå att starta i något fantasy-format överhuvudtaget framöver. 6.9 poäng för McCoy blev det totalt mot Bears. I den matchen förtjänar Tarik Cohen ett omnämnande också med fem yards på sex försök och totalt 2.3 fantasy-poäng.

Veckans outsider

Han har inte nämnts i fantasy-sammanhang under säsongen trots att han varit en bra fantasy-spelare, särskilt i PPR-formatet tidigare. I söndags vaknade Duke Johnson verkligen till och med två touchdowns och 78 yards på nio mottagningar så blir det gott om poäng i PPR, närmare bestämt 29.6. Grattis till er som hållt kvar i, eller plockat upp Duke och startade honom i söndags.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Här har vi bara ett tips denna veckan. Nick Mullens ser ut att kunna få förtroendet i 49ers efter sina fina insats i torsdags.

Running backs: Theo Riddick har alltid varit ett bra PPR – alternativ, och nu verkar han vara fräsch och involverad i Lions spel. Att Lions fortfarande inte kan stoppa springspelet öppnar säkert för en running back som är delaktig i passningsspelet eftersom dom säkert kommer ligga under i flera av matcherna framöver. Mike Davis i Seahawks får säkert speltid igen tack vare Chris Carsons skadeproblem.

Wide receivers: Det var lite förvånande att Washington trejdade för en safety innan transferfönstret stängde, men kanske visste dom om att Maurice Harris skulle få ett genombrott. 10 mottagningar på 12 passningar för 124 yards måste man absolut ta på allvar. John Ross i Bengals kan vara värd en chansning när AJ Green verkar missa minst ett par matcher med tåproblem. Curtis Samuel i Panthers får mer och mer förtroende och hittar end zone förvånansvärt ofta, kan vara ett bra pickup om man vill chansa med en spelare som plötsligt kan slå till med en rejäl poängskörd.

Tight ends: Jeff Heuerman i Broncos ägs inte ens i en av tio ligor hos ESPN men var näst bästa tight end i helgen. Mycket talar för att han kan fortsätta dra fördel av att Demariyus Thomas inte är kvar i Denver. Plocka upp!

Veckans Bye

Denna veckan har Denver Broncos, Minnesota Vikings, Baltimore Ravens och Houston Texans bye week.

Veckans Pick’em och övriga NFL.com – hjältar

Det var ett par veckor sedan vi hann följa upp alla våra olika ligor. Så här ser det ut efter nio veckor i våra respektive ligor på NFL.com.

Pick’em
Det är verkligen stenhårt i toppen. Sju lag är inom 50 poäng. De tre spelare som toppar är ”mathias72” (1230 poäng), ”limetwig” (1220) och ”maxiii94” (1220). Vi på NFL Supporter har gjort en liten uppryckning de senaste veckorna och ligger nu 75:a i ligan på 1020 poäng. Med 1230 poäng ligger man på delad 406:e plats bland alla spelare på NFL.com.

Perfect Challenge
Dan Folkesson har toppat i flera veckor nu och hänger kvar där med sina 1153.8 poäng. Tvåa är ”stevens2002” på 1128.3 poäng och därefter kommer ”Droppin’ Dimers” på 1127.34 poäng. H’är har vi på NFL Supporter faktiskt lite tätkänning med våra 1037.78 poäng som ger oss en 20:e plats för tillfället.

Survivor
Tre av 114 spelare har fortfarande full pott efter nio omgångar. Väldigt bra gjort! Dessa tre är ”YuriFraser”, ”Joelekdal” och ”cechisagunner”. 49 spelare är fortfarande kvar i våran grupp. Vi på NFL Supporter har klamrat fast i vårt sista ”liv” i några veckor och är en av spelarna som fortfarande är kvar.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Team Gewargis, coachat av Sargon Gewargis för veckans häftigaste insats. Med 183.7 poäng togs en säker seger i ligan NFL Supporter #5

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Drew Brees New Orleans Saints 31.4
RB Alvin Kamara New Orleans Saints 33.6
RB Kareem Hunt Kansas City Chiefs 33.1
WR Michael Thomas New Orleans Saints 39.1
WR Adam Humphries Tampa Bay Buccaneers 28.9
TE Travis Kelce Kansas City Chiefs 28.9
FLEX Christian McCaffrey Carolina Panthers 32.7
D/ST Bears 29.0
K Cody Parkey Chicago Bears 12.0
Totalt 268.7
Fantasy: Vissa lag är helt enkelt 100% fantasy-säkra

Nyheter

To Top